Κροτίδες, έκτροπα, διακοπή αγώνα και... τι είχες Γιάννη μου, τι είχα πάντα

Μπορεί το μελάνι ακόμη να μην έχει στεγνώσει από τη σειρά μέτρων που προανήγγειλε η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, τα οποία στην ουσία ήταν επανάληψη των όσων ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο μετά τα επεισόδια στο Τάσος Παπαδόπουλος, αναφορικά με την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, για τα οποία ακολούθησαν σειρά από βαρύγδουπες δηλώσεις περί αυστηροποίησης ελέγχων κτλ., για άλλη μια φορά, η κατάσταση παραπέμπει στη φράση... τι είχες Γιάννη μου, τι είχα πάντα!

Μια κροτίδα, η οποία έσκασε δίπλα από ποδοσφαιριστή, με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος, έρχεται να δείξει τις τρύπες αναφορικά με τα μέτρα που τηρούνται στον ποδοσφαιρικό μας κόσμο, με τις ευθύνες να βαραίνουν άπαντες.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν στο Στάδιο Αμμόχωστος το βράδυ της Τρίτης, δεν μπορούν να θεωρηθούν και ως πρωτόγνωρες, μιας και ακόμη είναι νωπά στη μνήμη μας τα όσα εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες αγωνιστικές, βγάζοντας βέβαια από την εξίσωση τα έκτροπα που καταγράφονται εκτός γηπέδων.

Φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα, κροτίδες, τόσο εκτός όσο και εντός αγωνιστικών χώρων στα χέρια των οπαδών, τα οποία μάλιστα μετατρέπονται με ιδιαίτερη ευκολία σε επιθετικά όπλα, να εκτοξεύονται στους αντίπαλους οπαδούς, αλλά και στους ποδοσφαιριστές.

Αυτή τη φορά, η κροτίδα η οποία έσκασε δίπλα από τον ποδοσφαιριστή της Νέας Σαλαμίνας, Γιώργο Παπαγεωργίου, ενώ έκανε προθέρμανση μπροστά από την κερκίδα οπαδών, τον σώριασε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μεταφορά του στο Νοσοκομείο, ενώ ο διαιτητής, αφού μίλησε με τον γιατρό του γηπέδου στα αποδυτήρια, έκρινε ορθότερη την απόφαση όπως διακόψει οριστικά το παιχνίδι.

Πλέον, το μέλλον του αγώνα ανάμεσα στις δυο ομάδες, βρίσκεται στα χέρια του Αθλητικού Δικαστή, ο οποίος θα λάβει υπόψη το φύλλο αγώνος του διαιτητή, όπως και το οπτικοακουστικό υλικό που θα έχει στη διάθεσή του, μιας και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο από ποια κερκίδα και ποιους οπαδούς, ρίχθηκε η κροτίδα στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος, αφού από την άλλη, βρίσκεται η αμαυρωμένη εικόνα του κυπριακού ποδοσφαίρου, που φαίνεται να βολοδέρνει ακόμη σε ρηχά νερά και τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται, να δείχνουν ότι είναι αδύνατα για να πατάξουν την πραγματική βία από τους αγωνιστικούς χώρους.

Για ακόμη μια φορά, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές και για ακόμη μια φορά αναμένεται να ακουστούν οι ίδιες εκφράσεις και τα ίδια λόγια, σκορπώντας πλέον φρούδες ελπίδες στην κοινή γνώμη, αφού το κάθε επεισόδιο που συμβαίνει εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, έρχεται να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Ότι οι οπαδοί μπορούν όποτε θέλουν και όπως θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα και κανένα, κάτι που θα έπρεπε να προσβάλει όλους όσους έχουν ευθύνη.

Για καλή μας τύχη ακόμη, δεν έχουμε θρηνήσει θύματα, ωστόσο, δεδομένου της έξαρσης που καταγράφεται, δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως δεν βρισκόμαστε μακριά. Και σίγουρα θα είναι πλέον πολύ αργά για όλους για να αναλάβουν τις οποιεσδήποτε ευθύνες τους αναλογούν, που ενδεχομένως να έπρεπε κάποιοι να τις είχαν λάβει προ πολλού...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal
Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος