Βλέπει την ΚΟΠ με συγκεκριμένες προτάσεις ο ΠΑΣΠ-«Ανώνυμοι πίσω από την κουκούλα, πρέπει να διαλυθούν»

Μέτρα τα οποία επιθυμεί να εφαρμοστούν άμεσα, θα προτείνει ο ΠΑΣΠ στη συνάντηση που θα έχει το πρωί της Δευτέρας με την ΚΟΠ, μετά και το τελευταίο περιστατικό με ρίψη κροτίδας στο γήπεδο στον αγώνα μεταξύ Σαλαμίνας και ΑΠΟΕΛ, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή των ερυθρολεύκων, Γιώργου Παπαγεωργίου.

Σε δηλώσεις του στον Super Sport FM ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, ανέφερε πως, «θεωρώ θα πάρουμε κάποιες δραστικές αποφάσεις, θέλουμε να της πάρουμε μαζί με την ΚΟΠ. Έχουμε κάποιες προτάσεις, κάποια άμεσα μέτρα, τα οποία θα θέσω μαζί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου μου στον πρόεδρο της ΚΟΠ. Θέλουμε να ισχύσουν από αύριο. Έχουν να κάνουν με ρίψη κροτίδων, φωτοβολίδων και χρήση λέιζερ. Θα είναι άμεσα μέτρα. Υπάρχουν και αρκετά μακροχρόνια μέτρα, τα οποία θα πρέπει να εφαρμοστούν όχι μόνο από την Ομοσπονδία αλλά και από την Αστυνομία και τις αρχές των σταδίων. Πρέπει να τροχοδρομηθούν άμεσα και να γίνουν, θα βάλουμε χρονοδιαγράμματα αν δεν γίνουν τότε θα λάβουμε μέτρα άμεσα. Δεν θα πούμε άλλα λόγια, γιατί έχουμε ξεφύγει. Παίζουμε με ανθρώπινες ζωές και πρέπει να ληφθούν μέτρα».

Σε ερώτηση εάν είναι αισιόδοξος είπε ότι, «θέλω να πιστεύω πως ναι. Είναι λογικές. Είναι και τολμηρές αλλά πρέπει κάτι να γίνει».

Παράλληλα ο κ. Νεοφυτίδης ξεκαθάρισε πως εάν δεν ικανοποιηθούν, τότε το επόμενη βήμα είναι η αποχή των ποδοσφαιριστών.

Όπως είπε, «αυτό είχε συζητηθεί στη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας, τραγική ειρωνεία στη συνάντηση ήταν και ο Παπαγεωργίου και συζητούσαμε αυτό το θέμα. Τί θα γίνει έπεσε η κροτίδα δίπλα στον ball boy, τι θα γίνει όταν πέσει πάνω σε ένα παίκτη, σε ένα δημοσιογράφο ή σε ένα κάμεραμαν κλπ. Χθες ρίχθηκαν 30 φωτοβολίδες με πιστόλι στη Λευκωσία. Έξω από το γήπεδο και η μια έπεσε μέσα στο γήπεδο. Αν κτυπηθείς με ναυτική φωτοβολίδα, τελείωσες. Είδαμε και τι έγινε στην Ελλάδα με τον αστυνομικό που έχασε τη ζωή του. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας οποιοσδήποτε πολίτης κυκλοφορά με όπλο και να ρίχνει όπως θέλει και όποτε θέλει και δεν μπορεί η Αστυνομία να κάνει κάτι. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Είναι ξεκάθαρο, δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία».

O πρόεδρος του ΠΑΣΠ ανέφερε πως το απόγευμα της Πέμπτης θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των ομάδων για να ενημερωθούν, ενώ αναμένει τις τόσο του υπουργού Δικαιοσύνης όσο και του Αρχηγού Αστυνομίας για συναντήσεις.

Στη συνέχεια ανέφερε πως, «έχουμε στην κατοχή μας βίντεο, όχι μόνο αυτό στον αγώνα Σαλαμίνα-ΑΠΟΕΛ, που ξεκαθαρίζει πόσο ανεπίδεκτοι είναι οι επιτηρητές. Είναι καθαρά ευθύνη του ΚΟΑ και της Ομοσπονδίας, όπου θα τους εκπαίδευαν τους επιτηρητές. Έχουμε βίντεο με steward που ήταν σε χώρο VIP και έγινε σύρραξη. Οπαδός έριξε αντικείμενο και έφτυσε σε προπονητή και απλά ο επιτηρητής τον ακούμπησε στο χέρι και του είπε να σταματήσει. Οι επιτηρητές δεν φταίνε. Και εγώ να ήμουν εκεί δεν θα έκανα κάτι με 100 οπαδούς δίπλα. Δώστε στους επιτηρητές εξοπλισμό για να μπορούν να δουλέψουν».

Για τους οργανωμένους ανέφερε πως, «εμείς ως ΠΑΣΠ και ως παίκτες έχουμε το μαχαίρι. Αυτά που θα κόψουμε θα μας αφήσουν να το κόψουμε. Αν ορισμένοι οπαδοί πιστεύουν πως με την κατάργηση των φωτοβολίδων και βεγγαλικών θα καταστρέψουμε το ποδόσφαιρο, τότε ναι θα το καταστρέψουμε. Εγώ δεν είμαι ενάντια στους οργανωμένους φίλαθλους. Οι οργανωμένοι πρέπει να καταγραφούν στα σωματεία με όνομα, επίθετο, ταυτότητα, Πρόεδρο και Γραμματέα. Πίσω από την ανωνυμία και την κουκούλα είναι ανώνυμοι και πρέπει να διαλυθούν. Να έρθουν να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις».

Δειτε Επισης

Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ