Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αδελαΐδα ο Παύλος Κοντίδης

Από την Αυστραλία ξεκινούν οι υποχρεώσεις του Παύλου Κοντίδη για το 2024, με τον Κύπριο ιστιοπλόο να μπαίνει στη μάχη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αδελαΐδας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι πρώτες κούρσες στην πρωτεύουσα της Νότιας Αυστραλίας και συγκεκριμένα στον κόλπο του Αγίου Βικεντίου, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου.

O Κύπριος ιστιοπλόος βρίσκεται εδώ και δυο εβδομάδες στην Αυστραλία, ώστε να εγκλιματιστεί καλύτερα για τις ανάγκες του αγώνα. Από την περασμένη Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, παρέλαβε το σκάφος με το οποίο θα αγωνιστεί κι έκανε αρκετές προπονήσεις μέσα στο νερό.

Σήμερα Τετάρτη υπάρχει ξεκούραση για την Κύπριο πρωταθλητή και αύριο Πέμπτη θα γίνει η τελευταία προπόνηση, μικρής διάρκειας, προκειμένου να κρατηθεί σε εγρήγορση πριν από την έναρξη των ιστιοδρομιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε αντίθεση με προηγούμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της κλάσης τύπου Laser, στην Αυστραλία είναι προγραμματισμένο να γίνει κούρσα μεταλλίων.

Αρχικά, οι 153 συμμετέχοντες θα χωριστούν σε τρία γκρουπ και θα λάβουν μέρος για τις πρώτες τρεις ημέρες σε προκριματικά, ενώ θα ακολουθήσουν δυο ημέρες τελικών ιστιοδρομιών, πριν από τη διεξαγωγή της κούρσας μεταλλίων την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι στη διοργάνωση θα δοθούν άλλες εφτά κάρτες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Ο Παύλος Κοντίδης είχε ήδη κλειδώσει τη συμμετοχή του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Χάγης, όπου κατετάγη έκτος τον Αύγουστο του 2023.

«Ευελπιστώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Να μπει η χρονιά, η Ολυμπιακή χρονιά, με το δεξί» είπε ο Κύπριος αργυρός Ολυμπιονίκης του «Λονδίνο 2012». Αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, λέγοντας ότι «δεν είχαμε πάρα πολλούς μήνες για προετοιμασία, αλλά πήγα πολύ καλά στα καμπ που συμμετείχα στις Κανάριες Νήσους (σ.σ. πήρε ένα Χρυσό και ένα Χάλκινο στο τέλος του 2023) και νιώθω αρκετά καλά».

Με βάση τις προβλέψεις του καιρού προβλέπεται ένα πρωτάθλημα με μείγμα καιρικών συνθηκών, πράγμα που διαπίστωσε και ο Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και 2018 αυτές τις ημέρες.

«Υπάρχει εναλλαγή της θερμοκρασίας, αν και είναι καλοκαίρι εδώ. Τη μια ημέρα ήταν 38 βαθμούς και σε 2-3 ημέρες πέφτει στους 23 βαθμούς και θα ανέβει ξανά. Υπάρχει και άνεμος, μεσαίας έντασης θα έλεγα. Κάποιες ημέρες πιο χαλαρά, κάποιες μεσαίοι προς δυνατοί», ανέφερε ο Παύλος Κοντίδης.

Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος αναμένονται άνεμοι από διάφορες κατευθύνσεις, νοτιοανατολικά, νοτιοδυτικά και μέχρι και βόρειοι, τη στιγμή που κάποιος θα περίμενε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

«Αυτό δίνει πλεονέκτημα στα άτομα που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες και να μπορούν να είναι σταθεροί. Προσωπικά με βολεύει, λόγω και της εμπειρίας, νιώθω καλά με όλες τις συνθήκες», κατέληξε.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκλεψαν τη βραδιά Ζιντάν και Ναδάλ που μετέφεραν την ολυμπιακή φλόγα
«Θετικός» ο Ιρακινός τζουντόκα Σεχέν Σεχέν, τέθηκε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων!
Τα ρόστερ των δώδεκα μονομάχων στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
ΒΙΝΤΕΟ: Γκάφα από τους Γάλλους-Ύψωσαν ανάποδα τη σημαία των Ολυμπιακών
«Η μεγαλύτερη τιμή»-Περήφανος που κράτησε την ελληνική σημαία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Άναψε η ολυμπιακή φλόγα στο Παρίσι-Η διαφορετική τελετή που έκλεψε εντυπώσεις
ΒΙΝΤΕΟ: Η πλεύση της κυπριακής αποστολής στην τελετή έναρξης στον Σηκουάνα
ΒΙΝΤΕΟ: Μέσα σε αποθέωση η εμφάνιση της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξη των Ολυμπιακών
LIVE ΒΙΝΤΕΟ: Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πόζαραν μπροστά στους Ολυμπιακούς Κύκλους (pic)