Ξεκάθαρος ο Μεσσίνα-«Κανείς δεν επεμβαίνει στη δουλειά μου, τα κριτήρια είναι με την αξία του κάθε διαιτητή»

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινοβραδινή συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας, Ντομένικο Μεσσίνα με τους προέδρους και τους προπονητές των ομάδων Α' Κατηγορίας. 

Ο κ. Μεσσίνα τους ανέλυσε τη φιλοσοφία, τους εξήγησε τα κριτήρια επιλογής διαιτητών, αναφέρθηκε στο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που έχουν οι διαιτητές μας και τους τόνισε πως σωματεία και διαιτητές είναι στην ίδια πλευρά και δεν είναι εχθροί μεταξύ τους. Αναφέρθηκε επίσης στις επιστολές που λαμβάνει κατά καιρούς από τις ομάδες και ξεκαθάρισε πως κανένας δεν μπορεί να επέμβει στη δουλειά του. 

Όπως δήλωσε, «έχετε το κάθε δικαίωμα να κάνετε την κριτική σας στους διαιτητές και σε κάποιες περιπτώσεις έχετε δίκαιο. Όμως η γλώσσα που χρησιμοποιείται σε κάποιες από τις επιστολές σας είναι εντελώς ακατάλληλη. Το να υποδεικνύεται κάποια λάθη των διαιτητών είναι αποδεκτό. Αλλά το να κάνετε υποθέσεις ως προς την καλή πίστη των διαιτητών και της Ομοσπονδίας είναι κάτι μη αποδεκτό και το απορρίπτω κατηγορηματικά. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ανεξαρτησία της κρίσης μου είναι ξεκάθαρη και υπεράνω κάθε υποψίας. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως κανένας δεν επεμβαίνει στη δουλειά μου. Κανένας και το επαναλαμβάνω κανένα δεν μπορεί να μου ζητήσει να ορίσω τον οποιοδήποτε διαιτητή αντί κάποιου άλλου ή διαιτητή VAR ή VAR replay operator».

Όπως είπε, «τα κριτήρια μου έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με την αξία του κάθε διαιτητή. Αυτοί που κατά την άποψη μου αξίζουν να βρίσκονται γήπεδο, ορίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ανεξάρτητα από την άποψη που μπορεί να έχει ένα σωματείο ή τα ΜΜΕ. Με αυτό τον τρόπο λειτουργώ και δεν σκοπεύω να αλλάξω».

Στη συνέχεια διερωτήθηκε πως, «πιστεύεται πως με το να διαμαρτύρεστε μετά από κάθε παιχνίδι θα σας φέρει σε πλεονεκτική θέση; Πιστεύετε πραγματικά πως κερδίσετε αγώνες με το να φωνάζετε στους διαιτητές;»

Προσθέτοντας παράλληλα ότι, «το πρόβλημα δεν είναι ιδικό μου αλλά είναι δικό σας και του κυπριακού ποδοσφαίρου. Εγώ αργά ή γρήγορα θα επιστέψω στη χώρα μου. Αλλά τα προβλήματα στη διαιτησία δεν θα λυθούν. Σήμερα έχουμε μια νεανική ομάδα διαιτητών πρώτης κατηγορίας με πολλές ικανότητες και πρέπει να τους δώσουμε το χρόνο να ωριμάσουν. Η ατμόσφαιρα που επικρατεί δεν βοηθά τους διαιτητές αλλά κάνει τα πράγματα χειρότερα».

Παράλληλα ο κ. Μεσσίνα ανέφερε πως, «με το να γίνονται επιθέσεις σε διαιτητές, εκτός του ότι είναι επικίνδυνο για τους ίδιους και δυστυχώς έχουμε παραδείγματα, είναι επικίνδυνο και για το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου. Πρέπει να κατατάξουμε όλοι τους εαυτούς μας στην ίδια πλευρά. Δεν είναι οι διαιτητές από τη μια μεριά και τα Σωματεία από την άλλη. Δεν υπάρχουν εχθροί μεταξύ μας. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι είμαστε όλοι σημαντικά κομμάτια του αθλήματος που συναρπάζει εκατομμύρια ανθρώπων».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο υπεύθυνος εκπαίδευσης VAR Ίγκορ Ράντοϊτς ανέλυσε το πρωτόκολλο του VAR και εξήγησε φάσεις από το κυπριακό και από ξένα πρωταθλήματα.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους των ομάδων σε εποικοδομητικό κλίμα. 

Δειτε Επισης

Ο Ράγκλαντ στην κορυφαία πεντάδα με βραβείο από τον Πρέλεβιτς
Δεύτερο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό στο Ρίμινι για τον Μάριο Γεωργίου
Μετά το Μαϊάμι σοβαρεύουν οι επαφές της Mercedes με τον Φερστάπεν
Λευτέρης Πετρούνιας, ο κορυφαίος των κορυφαίων-Το τρομερό ρεκόρ του χθες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Ραντεβού στο ΣΕΦ - Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε σε 1-1 την σειρά, 77-69 τον Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη
Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο