Δεν είναι αρκετά τα μέτρα της ΚΟΠ απαντά ο Πρόεδρος-Προανήγγειλε επιπρόσθετες αποφάσεις

Κόκκινη κάρτα στο αίτημα της Κυβέρνησης, που τους μεταφέρθηκε μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης, για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, έβγαλαν ομόφωνα οι παράγοντες όλων των ομάδων της Α Κατηγορίας και η ΚΟΠ, όπως επίσης και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών, ενώ σε περίπτωση που εν τέλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχωρήσει στο μέτρο με την απαγόρευση φιλάθλων σε όλους τους αγώνες, τότε το κυπριακό πρωτάθλημα βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομάδες δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω και ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να αποδεχτούν το εν λόγω μέτρο, το οποίος όπως ενημέρωσαν τον Μάριο Χαρτισώτη θα είναι καταστροφικό από όλες τις απόψεις, ενώ από την άλλη ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών, έχει προαναγγείλει επ' αόριστον απεργία.

Μετά τη σύσκεψη, ακολούθησε η ανακοίνωση της ΚΟΠ, η οποία επίσης διαφωνεί με το μέτρο για κεκλεισμένων των θυρών αγώνες, σημειώνοντας πως αναγνωρίζει και το δικαίωμα των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων να μπορούν να παρακολουθούν το αγαπημένο τους άθλημα.

Από εκεί και πέρα, η ΚΟΠ υπέδειξε και στον υπουργό Δικαιοσύνης, πως έλαβε ήδη μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, για το οποίο θα πρέπει να δοθεί χρόνος ώστε να διαφανεί η αποτελεσματικότητα του, σε διαφορετική περίπτωση, η Ομοσπονδία θα επανέλθει.

Επιπρόσθετα του μέτρου, η ΚΟΠ τονίζει πως έγινε σύσταση στον Αθλητικό Δικαστή για εξαντλητική εφαρμογή των αυστηρών ποινών που προνοούνται στους Πειθαρχικούς Κανονισμούς, οι οποίοι μεταξύ άλλων προνοούν για ομάδες των οποίων οι φίλαθλοι εμπλέκονται σε σοβαρά επεισόδια:

-Μηδενισμό από ένα ή περισσότερους αγώνες
-Ολικό ή μερικό κλείσιμο σταδίων ή απαγόρευση εισόδου στα στάδια συγκεκριμένων φιλάθλων
-Αφαίρεση βαθμών
-Πρόστιμο μέχρι μισό εκατομμύριο ευρώ
-Υποβιβασμό

Ως εκ τούτου, παράγοντες και ΚΟΠ, συμφωνούν πως δεν θα πρέπει να ληφθούν αυτή τη στιγμή επιπρόσθετα μέτρα αλλά θα πρέπει να δοθεί χρόνος, με την μπάλα πλέον να βρίσκεται στα πόδια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος διαμήνυσε τις τελευταίες ημέρες, πως δεν θα επιτρέψει να τίθενται σε κίνδυνο ζωές και πως η διαφύλαξη της ασφάλειας είναι πάνω από όλα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, εάν ο Πρόεδρος διαφωνήσει με τις θέσεις της ΚΟΠ και των παραγόντων, προχωρώντας με το μέτρο για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, τότε θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα, χωρίς να αποκλείεται οτιδήποτε.

Προανήγγειλε νέα μέτρα ο Πρόεδρος

Μετά τα όσα προηγήθηκαν, κληθείς να τοποθετηθεί ο Πρόεδρος για τις αποφάσεις της ΚΟΠ, ανέφερε πως απόψε θα ανακοινωθούν επιπρόσθετα μέτρα, αφού τα μέτρα της Ομοσπονδίας δεν είναι αρκετά, αλλά είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Όπως είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, τα μέτρα της ΚΟΠ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά εν δεν είναι αρκετά. Ως πολιτεία έχουμε υποχρέωση έναντι της ασφάλειας του πολίτη και απόψε θα ανακοινώσουμε περισσότερα μέτρα, νομοθετικής φύσεως. Αντιλαμβάνομαι πως κάποια από τα μέτρα δεν είναι αρεστά, εκείνο που με ενδιαφέρει όμως δεν είναι να είμαι αρεστός αλλά ωφέλιμος».

Σε σχέση με τις αντιδράσεις πως τιμωρείται η πλειοψηφία, ο Πρόεδρος απάντησε «να ακούσουμε τα μέτρα και ακολούθως να τοποθετηθούμε. Δεν παίζουμε με Όποιος είναι γονέας, αν άκουσε τι πέρασε αυτό το παιδί, δεν νομίζω να ένιωθε ικανοποιημένος. Θα ανακοινωθούν απόψε τα μέτρα. Αν υπάρχουν αντιδράσεις, εδώ είμαστε να τις συζητήσουμε. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο λέω πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα της ΚΟΠ».

Περαιτέρω, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «δεν παίζουμε με την ασφάλεια κανενός πολίτη αυτού του τόπου. Την επομένη του αγώνα, μίλησα με τη μάνα του παιδιού. Όποιος είναι γονέας, αν άκουσε τι πέρασε αυτό το παιδί, δεν νομίζω να ένιωθε ικανοποιημένος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»