Αποφασίζει για το Σαλαμίνα-ΑΠΟΕΛ ο Αθλητικός Δικαστής και βγάζει το έβδομο εισιτήριο για τα ημιτελικά

Την απόφαση του για την τύχη του διακοπέντα αγώνα ανάμεσα στη Νέα Σαλαμίνα και τον ΑΠΟΕΛ, που διεξήχθη τις 16 Ιανουαρίου στο στάδιο Αμμόχωστος για τους «16» του κυπέλλου, θα ανακοινώσει απόψε το βράδυ ο Αθλητικός Δικαστή της ΚΟΠ, Αριστοτέλης Βρυωνίδης.

Ο κ. Βρυωνίδης αναμένεται να μελετήσει όλο το υλικό που θα έχει στη διάθεση του και ακολούθως να πάρει την απόφαση του σχετικά με το ποια θα είναι η ομάδα που θα πάρει εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Σημειώνεται ότι, η αναμέτρηση διακόπηκε στο 51’ μετά από ρίψη κροτίδας στον αγωνιστικό χώρο, κοντά από το σημείο που έκαναν προθέρμανση οι ποδοσφαιριστές της Σαλαμίνας και στη συνέχεια προκλήθηκε ο τραυματισμός του Γιώργου Παπαγεωργίου.

Σημειώνεται ότι, η γιατρός του αγώνα ανέφερε στον διαιτητή της αναμέτρησης, Μενέλαο Αντωνίου, ότι ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί.

Σύμφωνα με τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνος, η γιατρός είχε αναφέρει στον διαιτητή ότι ο παίκτης δεν μπορούσε να αγωνιστεί γιατί είχε έντονο πονοκέφαλο, ζάλη και βουητό στο δεξί αυτί. Η γιατρός έκανε και γραπτώς τη γνωμάτευσή της για την κλινική εικόνα του ποδοσφαιριστή, πάνω στην οποία βασίστηκε ο διαιτητής για να διακόψει οριστικά το παιχνίδι.

Αναφορικά με την κροτίδα που έπεσε, ο Μενέλαος Αντωνίου ανέφερε στο φύλλο αγώνος ότι αυτή προήλθε από εξωτερικό παράγοντα, χωρίς να διευκρινίζει από ποια κερκίδα έγινε αυτό.

Υπενθυμίζεται πως, ο ΑΠΟΕΛ κατέθεσε ένσταση για τον διακοπέντα αγώνα, υποστηρίζοντας πως η διακοπή ήταν αδικαιολόγητη.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Αθλητικός Δικαστής θα αποφασίσει για το ποιος ευθύνεται για τη διακοπή του αγώνα και αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση του.

Tι προνοεί η προκήρυξη

Αγώνας που διακόπτεται με υπαιτιότητα της μιας ομάδας

  1. Ο αγώνας θα κατακυρώνεται με τέρματα 3–0 εναντίον της ομάδας που ευθύνεται (εκτός αν το αποτέλεσμα τούτο την ευνοεί οπότε θα ισχύει το αποτέλεσμα κατά την στιγμή της διακοπής) σε περίπτωση που,

6.1. Ο αγώνας διακόπτεται ή δεν διεξάγεται λόγω έλλειψης της επιβαλλόμενης πειθαρχίας και τάξης στο στάδιο ή λόγω αντιαθλητικής συμπεριφοράς ποδοσφαιριστή ή ποδοσφαιριστών ή άλλου ή άλλων ατόμων ή ομάδων ατόμων κατά την απόλυτη κρίση του διαιτητή.

6.2. Ο αγώνας διακόπτεται από τον διαιτητή για οποιοδήποτε λόγο που προβλέπεται από τους κανονισμούς παιγνιδιού της IFAB.

6.3. Όταν μέλος της ΚΟΠ παραβεί τις διατάξεις του άρθρου 3(Α) του Καταστατικού της ΚΟΠ.

Βγαίνει το έβδομο εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου

Μετά την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή αναμένεται να γίνει γνωστό και το έβδομο εισιτήριο για τους «8» του κυπέλλου.

Μέχρι στιγμής, έξι ομάδες πέρασαν στην επόμενη φάση. Συγκεκριμένα, Ανόρθωση, Ομόνοια, ΑΕΚ, ΑΕΖ, Πάφος και Άρης.

Τα τελευταία δύο εισιτήρια θα κριθούν στις δικαστικές αίθουσες, το ένα είναι το Νέα Σαλαμίνα-ΑΠΟΕΛ και το δεύτερο είναι το Απόλλωνας-ΑΕΛ, το οποίο διακόπηκε την περασμένη Τετάρτη, καθώς η Αστυνομία δεν μπόρεσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Δειτε Επισης

Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ