«Από τα 1.800 παιγνίδια που έχουν διεξαχθεί στο ΓΣΠ, αναβλήθηκαν δύο»

Η έντονη βροχόπτωση, η οποία σημειώθηκε, χρονικά, πολύ κοντά στην έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Καρμιώτισσα, ήταν η αιτία της κακής κατάστασης που δημιουργήθηκε στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου και οδήγησε στην αναβολή του αγώνα.

Αυτό εξήγησε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ Φοίβος Κωνσταντινίδης, σημειώνοντας πως αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά στα χρονικά του Σταδίου που υπήρξε αναβολή αγώνα εξαιτίας ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου.

Όπως είπε, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ πότε ήταν η τελευταία φορά που δεν διεξήχθη αγώνας εξαιτίας βροχόπτωσης, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε πως αυτό είχε γίνει πριν μερικά χρόνια σε έναν αγώνα ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα.

Από τα 1800 παιγνίδια που έχουν διεξαχθεί στο ΓΣΠ, μόλις 2 αναβλήθηκαν λόγω βροχών, είπε, και εξήγησε πως ο λόγος έχει να κάνει πρώτον, με την ποσότητα της βροχής, και δεύτερον, με το πότε, δηλαδή, πόσο κοντά, χρονικά, σημειώνεται η βροχόπτωση σε σχέση με την έναρξη του αγώνα.

Ο Φοίβος Κωνσταντινίδης είπε πως ο αγωνιστικός χώρος του ΓΣΠ έχει πολλή διαπερατότητα, δηλαδή το νερό που πέφτει στον χλοοτάπητα, απομακρύνεται λόγω της κατασκευής του αγωνιστικού χώρου πάρα πολύ γρήγορα και έτσι δεν μένει ώστε να δημιουργεί μικρές λίμνες. Πρόσθεσε πως κάτω από το γρασίδι υπάρχει χαλαζιακή άμμος και συνεπώς δεν κρατά καθόλου νερό.

Χθες, όπως είπε, έβρεξε πάρα πολύ και πολύ κοντά στην έναρξη του αγώνα, περίπου μια ώρα πριν. Επειδή, ακόμη, η βροχόπτωση ήταν παρατεταμένη, η ποσότητα του νερού που έπεφτε στον αγωνιστικό χώρο ήταν μεγαλύτερη από αυτή που έφευγε και έτσι έμενε αρκετό νερό στο γρασίδι. Όπως σημείωσε, αν οι έντονες βροχές είχαν σημειωθεί νωρίς το μεσημέρι, τότε το πιο πιθανόν θα είχε γίνει η αποστράγγιση και ο αγώνας θα διεξαγόταν κανονικά.

Ο κ. Κωνσταντινίδης εξήγησε στη συνέχεια πως η τεχνική αυτή που υπάρχει στο ΓΣΠ, υιοθετήθηκε και στα πλείστα, αν όχι σε όλα, τα γήπεδα της Κύπρου, και τόνισε πως αν αυτή η βροχόπτωση σημειωνόταν όταν τα γήπεδα είχαν την παλιά τεχνολογία με το χώμα κάτω από τον χλοοτάπητα, τότε δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί αγώνας για 2 με 3 ημέρες.

Όπως είπε, η συγκεκριμένη τεχνολογία είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο ΓΣΠ το 1999, και ήταν τόσο πετυχημένη που στην συνέχεια ο ΚΟΑ μέχρι το 2010 την υιοθέτησε, ανακατασκευάζοντας τα περισσότερα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε