ΒΙΝΤΕΟ: Δοκάρι, κόκκινη, ένταση και διακοπές-Στον ΑΠΟΕΛ το ντέρμπι και στο +5 από την Ανόρθωση

Σπουδαία νίκη για τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος κέρδισε με 1-0 την Ανόρθωση, σε αγώνα που διεξήχθη στο στάδιο ΓΣΠ για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta.

Σε ένα ντέρμπι με αρκετή ένταση, το οποίο διακόπηκε για δύο φορές, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάρει μια πολύτιμη νίκη και να αυξήσει τη διαφορά της από την Ανόρθωση στους πέντε βαθμούς.

Ο ΑΠΟΕΛ έφθασε τους 42 βαθμούς, η Ανόρθωση έμεινε στους 37. Ακολουθεί στην 3η θέση η Πάφος με 35 και στην 4η Ομόνοια επίσης με 35.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, ωστόσο στην επανάληψη η ομάδα που ήταν πιο απειλητική ήταν ο ΑΠΟΕΛ και κατάφερε με γκολ του Τομανέ στο 89' να πάρει μια μεγάλη νίκη.

Η εξέλιξη του αγώνα.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε δύο τελικές προσπάθειες, μια για κάθε ομάδα. Συγκεκριμένα, στο 2' ο Φερέιρα έκανε το σουτ, όμως κατευθύνθηκε εκτός εστίας. Στο 4' ο Σαρφό έκανε ένα δυνατό σουτ, όμως ο Αρμπολέδα μάζεψε σταθερά την μπάλα.

Στο 55' ο ΑΠΟΕΛ είχε δοκάρι με τον Βιγιαφάνες. Μετά από σέντρα του Τσεπάκ, ο άσος των γαλαζοκιτρίνων έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 60' έπεσε κροτίδα δίπλα στον Αρμπολέδα, ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε στο έδαφος. Ο αγώνας διακόπηκε, ενώ ο διαιτητής της αναμέτρησης, Κρίστοφερσεν Μαντς, προειδοποίησε ότι ένα ριχθεί οποιοδήποτε αντικείμενο ξανά στον αγωνιστικό χώρο θα διακόψει οριστικά το παιχνίδι.

Μετά από περίπου τέσσερα λεπτά και αφού ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας του, ο αγώνας άρχισε ξανά στο 64'. Κατά τη ρίψη της κροτίδας, υπήρξε και ένταση στους δύο πάγκους των ομάδων.

Στο 70' μετά από αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ ο Ντονγκαλά βρέθηκε απέναντι από τον Αρμπολέδα, έκανε το πλασέ, ωστόσο ο κίπερ της Ανόρθωσης απέκρουσε.

Στο 82' η Ανόρθωση έμεινε με δέκα, καθώς ο Τεχέρα δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μαρκίνιος και αποβλήθηκε.

Στο 89' ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πετύχει το χρυσό γκολ της αναμέτρησης με τον Τομανέ. Σε αντεπίθεση ο Εφραίμ πλάσαρε, ο Αρμπολέδα απέκρουσε και στη συνέχεια ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ των γαλαζοκιτρίνων πανηγυρίστηκε έντονα και έπεσαν ορισμένα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια υπήρξε ένταση στους δύο πάγκους.

Ακολούθως, οι διαιτητές αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια αποχώρησαν και οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης.

Μετά από λίγα λεπτά, οι διαιτητική ομάδα και οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης επέστρεφαν στον αγωνιστικό χώρο και αφού έγιναν συστάσεις στους οπαδούς το παιχνίδι άρχισε ξανά.

Ακολούθως, δόθηκαν δέκα λεπτά καθυστερήσεις όπου ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε και διαχειρίστηκε το υπέρ του αποτέλεσμα, αφού η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να φθάσει στο γκολ της ισοφάρισης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΠΟΕΛ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Μπέλετς, Τσεπάκ, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Σούσιτς (81′ Ζέφτε), Κοσταντίνοφ, Σαρφό (46′ Δώνης), Βιγιαφάνιες (87′ Εφραίμ), Μαρκίνιος, Εντονγκαλά (81′ Τομανέ), Κβιλιτάια (90’+11).

Ανόρθωση (Νταβίδ Γκαγιέγο): Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Μαρμούκ, Κορρέα, Κορέια, Τεχέρα, Τιουνέ (90’+14′), Φερέιρα (85′ Χρυσοστόμου), Γουαρίς (46′ Γκερέρο), Καστέλ, Γκασαμά (72′ Μουσόντα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

BINTEO: Παφίτικη παράνοια... Άρχισαν από το μεσημέρι την πορεία τους για το ιστορικό ραντεβού στο ΓΣΠ
ΒΙΝΤΕΟ: To μήνυμα του Ζάιρο για το ιστορικό ραντεβού της Πάφου
BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου