Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Συρίας άλλαξε χρώμα φανέλας και λογότυπο

Μέσα σε μία εβδομάδα οι αντάρτες κατάφεραν να ανατρέψουν ένα καθεστώς δεκαετιών και πλέον όλη η Συρία προσπαθεί να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα (έχοντας βέβαια βιώσει κι έναν εμφύλιο πόλεμο που διήρκησε 13 χρόνια).

Κάποιοι το κάνουν πιο γρήγορα, κάποιοι με πιο αργά βήματα. Στην πρώτη κατηγορία πάντως ανήκουν οι άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, οι οποίοι μέσα σε λίγες ώρες από την πτώση του καθεστώτος φρόντισαν να τα αλλάξουν όλα!

Με ποστάρισμα στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι πλέον η πρώτη επίσημη εμφάνιση της Εθνικής ομάδας θα έχει ως βασικό χρώμα το πράσινο (που συμβολίζει την απελευθέρωση αθλήματος), ενώ στο λογότπο θα προστεί ένα τρίτο αστέρι.

«Η πρώτη ιστορική αλλαγή στην ιστορία του συριακού αθλητισμού, μακριά από τον νεποτισμό, την ευνοιοκρατία και τη διαφθορά», ανέφερε η λεζάντα της φωτογραφίας στην οποία κάποιοι διεθνείς φορούν τις νέες τους φανέλες...

Από το 2010, όταν και ξέσπασε ο εμφύλιος η Συρία δεν φιλοξένησε κανέναν διεθνή αγώνα ενώ και οι εγχώριες διοργανώσεις διεξάγονταν με μεγάλη δυσκολία καθώς ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο και πάντα θεωρούσε ότι αποτελούσε κίνδυνο για διαδηλώσεις.

Κι όμως η Συρία ήταν μια χώρα που αγαπούσε το ποδόσφαιρο και είχε να παρουσιάσει επιτυχίες. Το 2011 ήταν η τελευταία της καθώς προκρίθηκε για τελευταία φορά σε τελική φάση Ασιατικού Κυπέλλου.

Σε συλλογικό επίπεδο η κορυφαία της στιγμή ήταν η συμμετοχή της Αλ Καραμάχ στον τελικό του Champions League Ασίας όπου στον διπλό τελικό έχασε με 2-0 στην Σεούλ από τη Χιουντάι Μότορς και στον δεύτερο αγώνα νίκησε με 2-1 (δέχθηκε το γκολ που της κόστισε τον τίτλο στο 86') μπροστά σε 40.000 θεατές (ενώ η χωρητικότητα του γηπέδου είναι 32.000). Κι ανάμεσα τους ήταν κι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ ο οποίος πανηγύριζε στα γκολ σαν... πραγματικός οπαδός!

Δειτε Επισης

Απών από την κηδεία Ντιόγκο Ζότα ο Κριστιάνο Ρονάλντο-Ποιος ο λόγος
ΒΙΝΤΕΟ: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε το παιδί-θαύμα από την Παραγουάη
«Χαλάει του Ιγκαμάνε στη Λιλ, έξτρα πίεση στη Ρέιντζερς να πουλήσει τον Ντέσερς»
Τελευταίο αντίο στο Ζότα με δάκρυα και σιωπή-Ο σπαραγμός της γυναίκας του πάνω από το φέρετρο του
Απογοητευμένοι παίκτες της Μπαρτσελόνα για την ανατροπή στην υπόθεση του Νίκο Γουίλιαμς
Πέδρο Νέτο και Τσέλσι τίμησαν τη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα
Σπουδαία κίνηση από τη Λίβερπουλ-Τηρεί κανονικά το συμβόλαιο του Ζότα, στηρίζει την οικογένειά του
LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Το τελευταίο αντίο στον Ντιόγκο Ζότα-Τραγική φιγούρα η σύζυγός του
Η Τσέλσι στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, με 2-1 επί της Παλμέιρας
EURO 2025 γυναικών: Πρεμιέρα με νίκες για Γερμανία και Σουηδία