Τραγωδία στον κυπριακό στίβο… Νεκρός σε τροχαίο ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Σταθελάκος

Απέραντη θλίψη σκόρπισε στην οικογένεια τόσο του κυπριακού, όσο και του ελλαδικού στίβου, η είδηση του θανάτου του πρώην αθλητή και νυν προπονητή στίβου, Κωνσταντίνου Σταθελάκου.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου, «ο ομοσπονδιακός μας προπονητής στις ρίψεις, βρισκόταν για προετοιμασία με την ομάδα του στο Πότσεφστρουμ της Νότιας Αφρικής και το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου 2024, απώλεσε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από τη σύγκρουση! Τον σκληρό ρόλο της αναγνώρισης του Κώστα Σταθελάκου είχαν οι αθλητές του Απόστολος Παρέλλης και Αλέξανδρος Πουρσανίδης, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το τραγικό συμβάν».

Η ΚΟΕΑΣ αναφέρει πως, «στο άκουσμα της απίστευτης αυτής τραγικής είδησης επικοινώνησε με την Πρεσβεία της Κύπρου στη Νότια Αφρική, για να διευθετηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για μεταφορά της σωρού του αγαπημένου μας Κώστα στην Κύπρο, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εξωτερικών. Η ΚΟΕΑΣ, η οποία θα αναλάβει όλα τα έξοδα της κηδείας, κηρύσσει πενθήμερο πένθος στη μνήμη του Κώστα Σταθελάκου και θα ανακοινώσει αργότερα λεπτομέρειες».

Ο Κώστας Σταθελάκος γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1987 στη Λαμία και υπήρξε αθλητής της σφυροβολίας, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, έχοντας νυμφευτεί την πρωταθλήτριά μας στο ίδιο αγώνισμα Σκεύη Θεοδώρου, με την οποία απέκτησαν δίδυμες κόρες. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες γιόρτασαν οικογενειακώς τα τρίτα γενέθλια των κοριτσιών τους! Είναι ο κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ στη σφυροβολία με 75,32μ., από τις 16 Μαΐου 2015. Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει ως ομοσπονδιακός προπονητής των ρίψεων, οδηγώντας τους αθλητές του σε τεράστιες επιτυχίες και συνεχή παρουσία στις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις.

Η ΚΟΕΑΣ εκφράζει τη βαθύτατη της θλίψη για τον θάνατο του Κώστα Σταθελάκου, και απευθύνει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στη σύζυγό του Σκεύη, στην οικογένειά του και στους αθλητές του.

81

80

konstantinos_stathelakos_1

Δειτε Επισης

Έλιωσε στο καυτό ΟΑΚΑ τη Μακάμπι και επέστρεψε εκεί όπου ανήκει ο Παναθηναϊκός
Κίνδυνος για Μπασκόνια-Μπορεί να τεθεί εκτός Ευρωλίγκας αν τερματίσει δέκατη στο πρωτάθλημα
Τετάρτη και Πέμπτη οι τρίτοι ημιτελικοί των πλέι οφ της Basket League
Ρέστα για πρόκριση κόντρα στη Μακάμπι στο κατάμεστο ΟΑΚΑ
Πρεμιέρα με Diamond League σε Ντόχα και Μαρόκο για την Κατερίνα Στεφανίδη
Nεκρός στο πόλεμο στην Ουκρανία ο δις πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών Ολεξάντρ Πελεσένκο
ΒΙΝΤΕΟ: Ιπτάμενος Μπανκέρο στην κορυφή του Top-5 του Game 7
Νίκη-έκπληξη από Λάντο Νόρις στο Μαϊάμι
Η πρώτη δημόσια αντίδραση του Τσιτσιπά μετά από τον χωρισμό με την Μπαντόσα
Πρόστιμο 30.000 ευρώ από τη Euroleague στη Φενερμπαχτσέ