ΠΑΣΠ: Να μην επαναληφθούν σκηνές βίας, οι ποδοσφαιριστές να στέλνουν σωστά μηνύματα

Με στόχο το Πρωτάθλημα Cyta να ολοκληρωθεί ομαλά, χωρίς αντεγκλήσεις και βία, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ) καλεί όλους τους εμπλεκομένους στο ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιριστών, να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΠ αναφέρει πως το Πρωτάθλημα εισέρχεται σε μία κρίσιμη καμπή με τη διεξαγωγή της δεύτερης φάσης και καλεί όσους συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτό να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.

Στόχος, όπως τονίζει ο ΠΑΣΠ, πρέπει να είναι το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί ομαλά, μακριά από αντεγκλήσεις και διαξιφισμούς και να μην επαναληφθούν σκηνές βίας όπως δυστυχώς συνέβηκε κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Επιπλέον, σημειώνει πως η απόδοση δικαιοσύνης, είτε εντός αγωνιστικών χώρων με τις αποφάσεις των διαιτητών, είτε εκτός γηπέδων με τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της ΚΟΠ είναι κομβικής σημασίας, καθώς συμβάλλει στη δημιουργία ενός κλίματος αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης για το πρωτάθλημα.

Παράλληλα, εφιστά την προσοχή των ποδοσφαιριστών ως προς την κόσμια συμπεριφορά τους εντός των αγωνιστικών χώρων, με την οποία οφείλουν να στέλνουν τα σωστά μηνύματα προς την κοινωνία.

«Γνωρίζουμε ότι από εδώ και πέρα τα αποτελέσματα των παιχνιδιών είναι πολύ σημαντικά, ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να δικαιολογεί ούτε στο ελάχιστο κακές ή απρεπείς συμπεριφορές από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στο τεταμένο κλίμα που έχουμε βιώσει ουκ ολίγες φορές στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να προάγουν την ευγενή άμιλλα, τις αξίες του αθλητισμού και να μην ξεχνούν ότι πρέπει να είναι θεματοφύλακες του ευ αγωνίζεσθε», αναφέρει ο ΠΑΣΠ.

Ο ΠΑΣΠ επισημαίνει πως οι ποδοσφαιριστές πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι η κάθε πράξη ή κίνησή τους μπορεί να έχει συνέπειες σε ένα παιχνίδι και διαμηνύει πως ως ΔΣ θα επικρίνουν συμπεριφορές που υποθάλπουν έκνομες πράξεις.

Δειτε Επισης

Στην τέταρτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres-Δεν έγινε η κούρσα μεταλλίων
Ο Ράγκλαντ στην κορυφαία πεντάδα με βραβείο από τον Πρέλεβιτς
Δεύτερο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό στο Ρίμινι για τον Μάριο Γεωργίου
Μετά το Μαϊάμι σοβαρεύουν οι επαφές της Mercedes με τον Φερστάπεν
Λευτέρης Πετρούνιας, ο κορυφαίος των κορυφαίων-Το τρομερό ρεκόρ του χθες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Ραντεβού στο ΣΕΦ - Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε σε 1-1 την σειρά, 77-69 τον Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη
Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies