Τσιτσιπάς: Θέλω να προσφέρω αρκετά χρήματα στον κόσμο του Ακαπούλκο

Για την κίνησή του να δωρίζει στους πληγέντες του τυφώνα Ότις 1.000 δολάρια για κάθε άσο που πετυχαίνει στο τουρνουά του Ακαπούλκο μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ στάθηκε και στον επερχόμενο αντίπαλό του, Άλεξ Ντε Μινόρ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών επικράτησε δύσκολα επί του Φλάβιο Κομπόλι και τσέκαρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Abierto Mexicano.

Στις δηλώσεις του μετά το ματς ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχετικά με τον επόμενο αντίπαλό του, Άλεξ Ντε Μινόρ: «Είναι πάντα δύσκολο να τον αντιμετωπίζεις. Είναι σπουδαίος μαχητής και παλεύει τον κάθε πόντο. Ελπίζω για έναν καλό αγώνα, έναν αγώνα που θα βγω εκεί έξω και θα κάνω 'βαριά' χτυπήματα. Περιμένω ένα δύσκολο ματς».

Για την υποστήριξη που έχει από το κοινό στο Ακαπούλκο, σχολίασε: «Είναι υπέροχο που έχω τον κόσμο στο πλευρό μου, είναι πολύ υποστηρικτικοί. Είναι κάτι που είναι πάντα στο μυαλό μου, αμέσως αφού τελειώσει η σεζόν στην Αυστραλία έχω ένα πολύ θετικό περιβάλλον στο Μεξικό και είναι κάτι για το οποίο ανυπομονώ και μου δίνει υπέροχα συναισθήματα».

Για το αν του δίνει κίνητρο η απόφασή του να δωρίζει 1.000 δολάρια για κάθε άσο που πετυχαίνει στους πληγέντες του τυφώνα Ότις, δήλωσε: «Μου δίνει κίνητρο, θέλω να προσφέρω αρκετά χρήματα για τον κόσμο του Ακαπούλκο, είναι η αποστολή μου. Φυσικά η κύρια αποστολή μου είναι να παίξω καλό τένις και να είμαι συγκεντρωμένος στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο court, αλλά όταν υπάρχει και αυτός ο σκοπός από πίσω μπορεί να κάνει καλό στο τένις σου. Όταν με υποδέχονται σε μια χώρα, είναι φυσιολογικό για μένα να θες να ανταποδώσεις κάτι στον κόσμο που σου συμπεριφέρεται τόσο καλά και σου δίνει την αγάπη του. Προέρχομαι από μια χώρα που έχει υποφέρει αρκετά από την οικονομική κρίση και μπορώ να καταλάβω πως είναι κόσμος να χάνει το σπίτι του και να χάνει την περιουσία του από μια φυσική καταστροφή».

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

«Είμαι ευτυχισμένος, το αγαπώ το άθλημα, ο Ντουμπλάντις μου είπε ότι πρώτη φορά ήταν λίγο »
ΒΙΝΤΕΟ: Η αντίδραση του Ντουπλάντις όταν ο Μανόλο πέρασε τα 6.05μ.
Για το άλμα μεταλλίου η Ελένα Κουλιτσένκο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου
Έγραψε ιστορία ο τρομερός Καραλής-Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 6.05μ.
Χιλιάδες συμμετοχές και ενθουσιασμός την πρώτη μέρα του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού
Ο Ίνγλις μπήκε στην αρχική πεντάδα των Τίμπεργουλβς για να τον δει ο γιος του με αυτισμό
Αυλαία στην 23η αγωνιστική της Basket League με δύο αγώνες
Αντιδράσεις σε σχολικό πρωτάθλημα στις ΗΠΑ-Τρανς μαθητής έσπασε όλα τα ρεκόρ σε αγώνα κοριτσιών
Χάμιλτον: «Άπειροι επικριτές σχολιάζαν μετά την Αυστραλία χωρίς να καταλαβαίνουν»
Στον τρίτο γύρο του Miami Open ο Τσιτσιπάς, με ανατροπή 2-1 τον Τσενγκ