Στόχος ο τελικός για τον Τράικοβιτς στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου

Την τρίτη του παρουσία σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (ή μικρής πίστας) θα κάνει αύριο, Σάββατο ο Μίλαν Τράικοβιτς, προσδοκώντας και στοχεύοντας στην τρίτη συνεχόμενη παρουσία του στον τελικό.

Σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, τις δύο προηγούμενες φορές ο Μίλαν Τράικοβιτς είχε καταγράψει τις καλύτερές του εμφανίσεις στα Ημιτελικά, όταν το 2018, επί βρετανικού εδάφους και πάλι, στο Μπέρμιγχαμ, σημείωσε το παγκύπριο ρεκόρ των 7.51, ενώ το 2022 στο Βελιγράδι κατέγραψε την τρίτη κορυφαία επίδοση στην καριέρα του με 7.53.

Στο Μπέρμιγχαμ το 2018 έστειλε το μήνυμα για το τι θα ακολουθούσε στην κορυφαία του χρονιά, το 2019, όταν αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, στο ίδιο στάδιο στο οποίο θα αγωνιστεί το Σάββατο, με τη μοναδική αλλαγή το ότι τοποθετήθηκε ολοκαίνουριος τάπητας.

Στον τελικό του 2018 ο Τράικοβιτς έφυγε βιαστικά από τον βατήρα και ακυρώθηκε, παρά το ότι ήταν από τα φαβορί για μετάλλιο, ενώ το 2022 στο Βελιγράδι, αναδείχθηκε 7ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Όπως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση ο Μίλαν Τράικοβιτς πηγαίνει με έναν και μοναδικό στόχο και στο φετινό Παγκόσμιο Κλειστού, που είναι η πρόκρισή του στον τελικό, όπως αναφέρεται. Κι αυτό θα επιδιώξει και αύριο, σε μια ημέρα στην οποία είναι προγραμματισμένες και οι τρεις κούρσες στα 60μ. με εμπόδια.

Για τον αθλητή του Αντώνη Γιαννουλάκη είναι πολύ σημαντικό να μπει συγκεντρωμένος το πρωί στις σειρές του πρώτου γύρου (10:10 ώρα Βρετανίας, 12:10 ώρα Κύπρου) και να ανανεώσει την παρουσία του για τα απογευματινά ημιτελικά, εκεί όπου θα κυνηγήσει τον τρίτο συνεχόμενο τελικό του.

«Η προετοιμασία πήγε αρκετά καλά, παρά το ότι επηρεάστηκα ψυχολογικά από τον θάνατο του Κώστα (σ.σ. Σταθελάκου). Ήταν λογικό και αναμενόμενο αυτό, όμως δεν θα έπρεπε να με κρατήσει πίσω από την προετοιμασία μου για το Παγκόσμιο. Κι έτσι μάζεψα τις δυνάμεις μου και έκανα καλές κούρσες στα διεθνή μίτινγκ και πάω στη Γλασκόβη για να κυνηγήσω τον πρώτο στόχο της χρονιάς. Θα είναι η τρίτη παρουσία μου σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού, έχοντας ήδη δύο στα δύο με προκρίσεις στον τελικό κι ελπίζω ότι θα τριτώσει το καλό στη Γλασκόβη», δήλωσε ο Μίλαν Τράικοβιτς, προτού αναχωρήσει για την πρωτεύουσα της Σκοτίας.

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να κάνει καλύτερα, ώστε να φτάσει στην επίτευξη του στόχου του, ο Μίλαν Τράικοβιτς είπε ότι τα 60μ. με εμπόδια είναι μία πολύ μικρή απόσταση.

«Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να είμαι συγκεντρωμένος στην κούρσα μου, να μην κάνω λάθη και να διατηρήσω την ταχύτητά μου μέχρι το τέλος. Έχω προσέξει με τον προπονητή μου, ότι έγιναν κάποια λάθη στις προηγούμενες κούρσες μου και πρέπει να μην τα επαναλάβω, γιατί το οποιοδήποτε λάθος σε τόσο μικρή απόσταση δεν έχεις χρόνο να το διορθώσεις και το πληρώνεις. Θέλω καθαρές και γρήγορες κούρσες κι ελπίζω να καταφέρω να βρεθώ ξανά στον τελικό», σημείωσε.

Για το αν τον ανησυχεί το ότι και οι τρεις κούρσες θα διεξαχθούν σε μία μόνο ημέρα, ο Μίλαν Τράικοβιτς είπε: «Δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό, καθώς το έχω ξανακάνει. Η απόσταση είναι σχετικά μικρή για να σε κουράσει. Απλώς πρέπει να ξυπνήσω καλά το πρωί του Σαββάτου, να κάνω ό,τι επιβάλλεται στην προθέρμανση και να μπω στις κούρσες μου συγκεντρωμένος. Τώρα πια έχω την εμπειρία να χειρίζομαι τέτοιες καταστάσεις και νιώθω έτοιμος να κάνω τρεις κούρσες την ίδια ημέρα».

Το πόσο σημαντικό είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου για τον ίδιο, ο Μίλαν Τράικοβιτς είπε: «Το 2024 είναι μία χρονιά στην οποία προτεραιότητά μου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και είναι εκεί που θέλω να είμαι 100% έτοιμος. Όμως, ένα Παγκόσμιο είναι ένα Παγκόσμιο και έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Για παράδειγμα, αν πάω καλά στο Παγκόσμιο Κλειστού αυτό θα με βοηθήσει στην αυτοπεποίθησή μου για τους Ολυμπιακούς και θα πιστέψω περισσότερο στον εαυτό μου, έχοντας καλύτερη διάθεση στην προετοιμασία. Αν κάτι δεν πάει καλά, απλώς το αφήνουμε και προχωράμε».

Στη Γλασκόβη, ο Μίλαν Τράικοβιτς πήγε έχοντας καταγράψει στις 23 Φεβρουαρίου στη Μαδρίτη, τη 10η καλύτερη επίδοση της καριέρας του στα 60μ. με εμπόδια κλειστού, τρέχοντας κάτω από τα 7.60 για 11η φορά. Το 7.59 στην ισπανική πρωτεύουσα δείχνει ότι ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2019 πάει πανέτοιμος στην πίστα στην οποία έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην καριέρα του, και αν του βγουν οι κούρσες μπορεί να ξαναζήσει έντονες στιγμές, αναφέρεται. Το 2019, ο Μίλαν Τράικοβιτς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Γλασκόβη με 7.60.

Οι κορυφαίες επιδόσεις Μίλαν Τράικοβιτς στο Κλειστό Στίβου :

7.51      04/03/2018       Μπέρμιγχαμ      Ημιτελικά Παγκοσμίου

7.52      20/02/2019       Ντίσελντορφ    Διεθνές Μίτινγκ

7.53      20/03/2022       Βελιγράδι          Ημιτελικά Παγκοσμίου

7.54      06/02/2019       Τόρουν Διεθνές Μίτινγκ

7.54      16/02/2019       Μπέρμιγχαμ      Διεθνές Μίτινγκ

7.55      11/02/2018       Πειραιάς            Πρωτάθλημα Ελλάδας

7.56      03/03/2017       Βελιγράδι          Ημιτελικά Ευρωπαϊκού

7.56      03/03/2018       Μπέρμιγχαμ      Α΄ Γύρος Παγκοσμίου

7.57      08/02/2019       Μαδρίτη             Διεθνές Μίτινγκ

7.59      15/02/2018       Τόρουν               Διεθνές Μίτινγκ

7.59      23/02/2024       Μαδρίτη             Διεθνές Μίτινγκ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Μέσα σε αποθέωση η εμφάνιση της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξη των Ολυμπιακών
LIVE ΒΙΝΤΕΟ: Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πόζαραν μπροστά στους Ολυμπιακούς Κύκλους (pic)
Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου
Τα κυπριακά πανιά ανοίγουν στη Μασσαλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι κυπριακές συμμετοχές από το Σίδνεϋ ως το Πεκίνο
Κανονικά η τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι παρά το σαμποτάζ στα τρένα (pics)
Ελεύθεροι σκοπευτές παντού στο Παρίσι-Κλειστός ο εναέριος χώρος, σε ετοιμότητα τα Mirage
Πώς το Παρίσι καθάρισε τον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες-Προκαλεί ίλιγγο το ποσό που ξόδεψαν
Ανακοίνωσε τον Ιμπάκα η Ρεάλ Μαδρίτης