Η Άρσεναλ επέβαλε τριετή απαγόρευση εισόδου σε τρεις οπαδούς της

Η Άρσεναλ έδωσε σε τρεις οπαδούς της τριετή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, αφού ομολόγησαν την ενοχή τους για επαίσχυντα συνθήματα που αφορούσαν τις τραγωδίες της Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του τρίτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στους Reds.

Η Υπηρεσία Εισαγγελίας του Στέμματος (CPS) ορίζει την «κατάχρηση που σχετίζεται με τραγωδία» ως όταν οι οπαδοί κάποιας ομάδας τραγουδούν, ψέλνουν ή χειρονομούν προσβλητικά μηνύματα σχετικά με «καταστροφές ή ατυχήματα που αφορούν παίκτες ή οπαδούς συμπεριλαμβανομένων των αναφορών στην καταστροφή του Hillsborough, στο Munich Air Crash, στο Bradford Fire, ή την περίπτωση των οπαδών της Λιντς που σκοτώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη».

«Καταδικάζουμε σθεναρά αυτήν την αποκρουστική συμπεριφορά», ανέφερε μια ανακοίνωση της Άρσεναλ την Πέμπτη (21/03). «Έχουμε συνεργαστεί στενά με την αστυνομία για να διασφαλίσουμε ότι ελήφθησαν γρήγορα μέτρα και χαιρετίζουμε τις εντολές απαγόρευσης του ποδοσφαίρου που εκδόθηκαν. «Έχουμε μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής για συνθήματα σχετικά με τραγωδίες και θα διασφαλίζουμε πάντα ότι θα ληφθούν ισχυρά μέτρα εναντίον όσων κρίνονται ένοχοι για τέτοια συμπεριφορά».

Το CPS έχει λάβει τακτικά μέτρα εναντίον οπαδών που έχουν κριθεί ένοχοι για κακοποίηση που σχετίζεται με κάποια τραγωδία τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων σε έναν οπαδό της Τότεναμ με τριετή απαγόρευση εισόδου για παράβαση κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του βόρειου Λονδίνου εναντίον της Λίβερπουλ πέρυσι.

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Γκέλα για τους Πολίτες στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ»
Σε ελεύθερη πτώση η δημοφιλία του Εμπαμπέ στη Γαλλία-Ένας στους δύο Γάλλους έχουν θετική γνώμη για εκείνον
Ξεκάθαρος ο Αντσελότι: «Ο Βινίσιους αξίζει τη Χρυσή Μπάλα»
Ακόμα ένα ρεκόρ του Ρονάλντο-Τουλάχιστον 70 γκολ σε τέσσερις ομάδες
Νεκρός στα 46 του άλλοτε παίκτης της Παναχαϊκής και της Άρσεναλ
Γκουαρδιόλα για Αρτέτα: «Μήπως ξέρει κάτι για τις 115 κατηγορίες της Σίτι;»
Χάος στο Ατλέτικο Νασιονάλ-Τζούνιορ με μαχαιρώματα και δακρυγόνα από την αστυνομία
Ο Μπαρκολά υπέγραψε το τρίποντο των Παριζιάνων-Nίκη για την Παρί Σεν Ζερμέν
Βαγιαδολίδ vs Μαγιόρκα 1-2-Απτόητοι οι Νησιώτες, πάτησαν τετράδα
Σόλσκιερ για Ρονάλντο: «Λάθος η επιστροφή του στη Γιουνάιτεντ, αλλά δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε να πάει στη Σίτι»