Χατζηπαντέλας για Ανόρθωση-«Δεν πρέπει να κλείσουμε σε κανέναν την πόρτα που θέλει να βοηθήσει»

Για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η Ανόρθωση, μίλησε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας στον Super Sport FM.

«Χωρίς να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση, τα πράγματα φαίνεται να είναι δύσκολα, αλλά το σίγουρο είναι ότι εμείς οι Ανορθωσιάτες είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα και εγώ είμαι αισιόδοξος ότι ακόμη και το 2019 όταν η κατάσταση ήταν χειρότερη, με τη βοήθεια του απλού του κόσμου ανατρέψαμε την κατάσταση, οδηγήσαμε το καράβι σε ήρεμα νερά, διεκδικήσαμε πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν και την μεθεπόμενη πήραμε το κύπελλο.

Πρέπει να δώσουμε επιπρόσθετο χρόνο να δούμε τι θα φέρουν οι νέες εξαγγελίες της διοίκησης για οικονομική ενίσχυση και να δούμε τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι Ανορθωσιάτες για να σώσουμε αυτό το ιστορικό σωματείο».

Για το ότι πρέπει να υπάρξει μόνιμη λύση και πως δεν γίνεται κάθε φορά να συνεισφέρει ο κόσμος: «Για την επόμενη μέρα πρέπει να κάνουμε πιο χαμηλό προϋπολογισμό, ώστε να μην έχουμε αυτό το έλλειμμα που θα έχει η φετινή χρονιά. Μιλούν οι αριθμοί. Όταν τα έσοδά σου είναι 6-7 εκατομμύρια ευρώ, τόσα πρέπει να είναι και ο προϋπολογισμός. Εάν έρθουν περισσότερα έσοδα και επιτυχίες, τότε και μόνο πρέπει να ανεβαίνει ο προϋπολογισμός. Θεωρώ πως δεν πρέπει να κλείσουμε σε κανέναν την πόρτα που θέλει να βοηθήσει».

Για το σενάριο να έρθουν επενδυτές: «Αν έρθουν προτάσεις προς το καλό συμφέρον της Ανόρθωσης, είμαι σίγουρος ότι θα εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση εάν αξιολογηθεί ως σωστή. Πάντοτε δεν είναι άσπρο και μαύρο τα πράγματα. Όποιος θέλει να προσφέρει πρέπει να τον ακούσουμε προσεκτικά, τι έχει να προσφέρει, τι προτάσεις θα φέρει και ανάλογα θα αποφασίσουμε. Είμαστε καταδικασμένοι να σώσουμε αυτό το σωματείο, το μοναδικό στήριγμα που φέραμε από την προσφυγιά και είναι μονόδρομος η σωτηρία του σωματείου».

Για τους χειρισμούς του παρελθόντος: «Ένα πράγμα που δεν θα κάνω και δεν έκανα ποτέ, είναι να επιρρίψω ευθύνες. Τις αλήθειες ο κόσμος μπορεί να έρθει στη Γενική Συνέλευση και να τις ζητήσει και να τις ακούσει. Δεν πρόκειται να κατηγορήσω προηγούμενους παράγοντες που προσπάθησαν να βοηθήσουν. Φτάνουμε σε σημείο με κάποιες άτυχες στιγμές να γίνονται αυτά. Είχαμε φανταστική πορεία, είχαμε λάθη, ατυχίες, χάθηκαν πόντοι στα τελευταία λεπτά. Εάν αυτά τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά και διεκδικούσαμε διακρίσεις τώρα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα και δεν θα ερχόταν αυτή η κρίση. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά δεν μπορώ εγώ να κρίνω τις αποφάσεις της διοίκησης. Άλλο να είσαι στα διοικητικά εκεί που βράζει το σίδερο και άλλο να κρίνεις τις αποφάσεις όταν είσαι απ’ έξω. Μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως τα βλέπουμε εμείς οι απλοί οπαδοί της Ανόρθωσης που είμαστε απ’ έξω του χορού.

Διαφορετικά είναι τα δεδομένα και τα έσοδα όταν είσαι εντός στόχων και αλλιώς όταν είσαι εκτός. Αν τώρα η ομάδα διακρινόταν θα συνέχιζε με συνεχόμενα sold out και θα έρχονταν και πολλά έσοδα από άλλους τρόπους στο σωματείο. Δεν μου αρέσει να βλέπουμε στο παρελθόν και πρέπει να βρούμε τις λύσεις ώστε η ομάδα στη νέα σεζόν να κτιστεί και να αρχίσει σε μια πιο καλή και υγιή κατάσταση».

Αν μπορεί να βρεθεί το ποσό που ζητά η Ανόρθωση: «Υπάρχει, αλλά και η διοίκηση κάνει και επιπρόσθετες κινήσεις με τις οποίες άρχισε πριν από λίγο καιρό. Πρέπει να δούμε εάν αυτό το πλάνο μπορεί να υλοποιηθεί ή όχι από τη διοίκηση».

Για τον Γιάννο Οκκά: «Τα τρία παιχνίδια που ήταν στο πάγκο έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει. Όλοι κρίνονται από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα και μέχρι στιγμής έχουν θετικό αντίκτυπο στην πορεία του Γιαννάκη Οκκά στην ομάδα μας. Υπάρχουν αξιόλογοι και Κύπριοι και ξένοι. Πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να αξιολογηθούν. Αυτό ισχύει και για τον Οκκά και πρέπει να δούμε τις εμφανίσεις και τα επόμενα αποτελέσματα. Υπάρχουν απουσίες, προβλήματα, πρέπει να ληφθούν και αυτά υπόψη και να αξιολογηθεί σωστά η κατάσταση για να δούμε εάν θα συνεχίσουμε με τον Οκκά.

Θεωρώ πως για να πρωταγωνιστήσει μια ομάδα, διαχρονικά χρειάζονται και οι Κύπριοι παίκτες και αυτό το δείξαμε και στο παρελθόν. Θυμηθείτε όταν η Ανόρθωση και ο ΑΠΟΕΛ σάρωναν τους τίτλους πόσους Κύπριους είχαν. Ο Παναγιώτου της Ομόνοιας του δόθηκε η ευκαιρία όταν εγώ ήμουν πρόεδρος και μου είχε πει ο Γιούργκεν Στρέπελ ότι αυτό το παιδί θα γίνει σπουδαίος παίκτης. Δεν είναι όπως ο Άρης που μπορεί να πληρώνει μεγάλα ποσά για να έχει καλούς παίκτες. Χρειάζεται ένα μίγμα καλών ξένων με Κύπριους παίκτες. Τα οικονομικά δεδομένα έχουν ξεφύγει τα τελευταία χρόνια»

Δειτε Επισης

Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ-«Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»
Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού