Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα

Τις Ολυμπιακές κάρτες για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού θα κυνηγήσουν οι Κύπριοι σκοπευτές και οι Κύπριες και σκοπεύτριες τον Απρίλη και τον Μάιο, μέσα από το Final Olympic Qualification Championship, μια πρωτοσύστατη διοργάνωση η οποία θα διεξαχθεί στην Ντόχα του Κατάρ από 19-29 Απριλίου αλλά και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Λονάτο της Ιταλίας τον Μάιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΕ, στην Ντόχα, που είναι και ο πρώτος χρονικά αγώνας, η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί με έξι αθλητές και τρεις αθλήτριες. Οι Ανδρέας Μακρής, Νικόλας Κυριάκου και Άδωνης Μυλωνάς στο τραπ και οι Γιώργος Αχιλλέως, Πέτρος Εγγλέζούδης, Κλεάνθης Βαρναβίδης στο σκητ. Από τις γυναίκες, στην Ντόχα θα βρεθούν οι Άντρη Ελευθερίου, Αναστασία Ελευθερίου και Παναγιώτα Ανδρέου.

Στην κάθε κατηγορία θα δοθούν δυο ολυμπιακές κάρτες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι αθλητές μας θα κυνηγήσουν το ολυμπιακό όνειρο, όσο κι αν το επίπεδο είναι δεδομένα ψηλό. Οι αθλητές και οι αθλήτριες πάνε «οπλισμένοι» με θάρρος και αποφασιστικότητα προκειμένου να εξασφαλίσουν την απευθείας πρόκριση τους για το Παρίσι.

Σαφώς και ο αθλητής με τις περισσότερες και μεγαλύτερες εμπειρίες, από Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Αχιλλέως ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας σε πέντε Ολυμπιάδες (2000, 2004, 2008, 2012 και 2020). Κορυφαία του στιγμή, φυσικά η παρουσία του στον τελικό του σκητ το 2008 στο Πεκίνο όπου άγγιξε το μετάλλιο, τελικά όμως έμεινε πέμπτος. Μιλώντας για τη συμμετοχή του στο Final Olympic Qualification Championship της Ντόχας, ο Αχιλλέως είπε: «Οι συμμετοχές είναι απίστευτα πολλές και το επίπεδο πολύ ψηλό και υπάρχει τουλάχιστον μια δεκάδα αθλητών που θα διεκδικήσουν τις δύο διαθέσιμες κάρτες στο σκητ».

Όσον αφορά το δικό του στόχο και προσπάθεια ανέφερε: «Σίγουρα είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Στόχος μου είναι αρχικά ο τελικός και μετά η εξάδα για να διεκδικήσω την κάρτα».

Στις γυναίκες, η Άντρη Ελευθερίου έχει μεγάλη εμπειρία από Ολυμπιακούς Αγώνες με τρεις συμμετοχές (2008, 2016, 2020), εκ των οποίων τις δύο βρέθηκε στην έβδομη θέση της κατάταξης και στην μια μάλιστα έχασε την πρόκριση στον τελικό για ένα δίσκο. Παρόλο που πρόσφατα πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια από τις δυο κάρτες και όπως δήλωσε, «ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα, το ότι μπήκα στην ομάδα και θα διεκδικήσω μια ακόμα ευκαιρία για συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Πέρασα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και ακόμα βρίσκομαι σε στάδιο ανάρρωσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην πάρω μέρος σε κάποιον αγώνα και όμως να που κατάφερα να βρίσκομαι στην εθνική», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη συμμετοχή της, η Ελευθερίου ανέφερε: «Άρχισα να προετοιμάζομαι και θεωρώ πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία αυτή που μου δίνεται για να πάρω μέρος σε μια ακόμα Ολυμπιάδα»,

Η σκοποβολή θα έχει μια ακόμα ευκαιρία για να εξασφαλίσει κάποια κάρτα και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Λονάτο της Ιταλίας τον ερχόμενο μήνα.

Δειτε Επισης

Πράξη δεύτερη για ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για τα ημιτελικά των πλέι οφ
Περήφανος δηλώνει ο Μάριος Γεωργίου-Στόχος το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς
ΒΙΝΤΕΟ: Ιάπωνας σκιέρ πέταξε στο αέρα για δέκα δευτερόλεπτα αλλά η ομοσπονδία δεν αναγνωρίζει το ρεκόρ του
ΒΙΝΤΕΟ: Μπουνιές, σύρραξη και ήττα για τους Μπακς στην Ιντιάνα
Με τέσσερα μετάλλια επιστρέφει από το Ρίμινι ο Πρωταθλητής Ευρώπης Μάριος Γεωργίου
Έκανε ανατροπή, έριξε κατοστάρα και περιμένει με «αέρα» τη Ρεάλ η Μπασκόνια
Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία