Σκληρές μάχες σε τέσσερα... μέτωπα για τα εισιτήρια των ημιτελικών

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αποψινές ρεβάνς των προημιτελικών του Europa League.

Έχοντας σκοράρει το μοναδικό γκολ στο ντέρμπι της Ρώμης το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ο Τζιανλούκα Μαντσίνι «εμφανίστηκε» ξανά στο «Σαν Σίρο», με τον αμυντικό να βάζει μπροστά τη Ρόμα στον προημιτελικό «εμφύλιο» εναντίον της Μίλαν.

Μια αρκετά σκληρή ομάδα υπό τον Ζοσέ Μουρίνιο φαίνεται να έχει γίνει ακόμα πιο ανθεκτική από τότε που ανέλαβε ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι τον περασμένο Ιανουάριο, κερδίζοντας αγώνες ακόμα και όταν δεν έχουν σκοράρει παίκτες όπως ο Ρομέλου Λουκάκου και ο Πάουλο Ντιμπάλα.

Η Μίλαν, ωστόσο, δεν θα εγκαταλείψει το όνειρό της στο Europa League χωρίς να δώσει μάχη. Δεύτερη στη Serie A, χωρίς πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει το μάθημα που πήρε μετά την ήττα από τη Ρόμα για πρώτη φορά στη δεκαετία του 2020 (6 νίκες, 3 ισοπαλίες).

«Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο αμυντικός Ματέο Γκάμπια. «Έχουμε πίστη για τη ρεβάνς» πρόσθεσε.

Η συμμετοχή στον τελικό μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης φαινόταν το ιδανικό τέλος για την παρουσία του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ. Ωστόσο, μετά την εντός έδρας ήττα με 3-0 από την Αταλάντα στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό, ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί των «κόκκινων» θα πρέπει να παραδεχτούν ότι μόνο ένα ποδοσφαιρικό «θαύμα» μπορεί να αλλάξει την κατάσταση για την ομάδα τους.

Βέβαια ο καθένας μπορεί να θυμηθεί το «θαύμα» της Κωνσταντινούπολης, μέσα σε ένα αγώνα όμως, όταν επέστρεψε από το 3-0 για να νικήσει τη Μίλαν στα πέναλτι στον τελικό του Champions League το 2005. Ή εκείνη τη φορά τη σεζόν 2018-19 όταν η ομάδα του Κλοπ έχασε με 3-0 από την Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια κέρδισε τη ρεβάνς

«Ξέρω ήδη ότι αν κάνουμε μερικά πράγματα καλύτερα, θα είμαστε καλύτεροι», είπε ο Κλοπ μετά τον πρώτο αγώνα. «Μπορούμε να το κερδίσουμε; Ναι, αν παίξουμε καλά, είναι δυνατόν. Μπορούμε να κερδίσουμε 3-0; Δεν έχω ιδέα» πρόσθεσε ο Γερμανός.

Η Λίβερπουλ δεν ήταν η μόνη ομάδα που μπήκε στα προημιτελικά με το όνειρο ενός τρεμπλ, με την τρομερή Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο να βρίσκεται ακόμη σε τροχιά για τρία τρόπαια, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου τίτλου στην Bundesliga, που εξασφάλισε την Κυριακή.

Στην Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει το προβάδισμά της με 2-0 κόντρα στη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο και μετά να αποκλείσει τη Ρόμα ή τη Μίλαν στα ημιτελικά. Έχει ήδη μια υπέροχη σεζόν, η οποία θα μπορούσε να καταλήξει να είναι πραγματικά εκπληκτική.

Το δέκατο γκολ του Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στη σεζόν στο Europa League άφησε ανοιχτή την υπόθεση-πρόκριση για τη Μαρσέιγ και την Μπενφίκα, που νίκησε με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι.

«Για το δεύτερο παιχνίδι, έχουμε αυτοπεποίθηση», είπε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της διοργάνωσης. «Είμαστε ακόμα στον αγώνα και με ένα γεμάτο γήπεδο να μας πιέζει, θα προσπαθήσουμε να περάσουμε».

Από την άλλη, η ομάδα του Ρόγκερ Σμιθ ξέρει ότι την περιμένει ένα σφιχτό παιχνίδι στη Μασσαλία. Έτσι ήταν οι δύο προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων, αλλά η Μπενφίκα τελικά κέρδισε και τις δύο.

«Σε αυτό το επίπεδο, πρέπει να παίξεις στο διπλάσιο του μέγιστου επιπέδου σου για να περάσεις στον επόμενο γύρο», είπε ο προπονητής των «Αετών» της Λισαβόνας. «Τώρα πρέπει να δείξουμε στο δεύτερο παιχνίδι ότι αξίζουμε να περάσουμε».

Το πρόγραμμα των ρεβάνς:

Πέμπτη 18/4

22:00 Ρόμα (Ιταλία)-Μίλαν (Ιταλία) 1-0

22:00 Αταλάντα (Ιταλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 3-0

22:00 Γουέστ Χαμ (Αγγλία)-Λεβερκούζεν (Γερμανία) 0-2

22:00 Μαρσέιγ (Γαλλία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 1-2

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (2 και 9 Μαΐου)

Μπενφίκα/Μαρσέιγ-Λίβερπουλ/Αταλάντα

Μίλαν/Ρόμα-Λεβερκούζεν/Γουέστ Χαμ

ΤΕΛΙΚΟΣ (22 Μαΐου, Δουβλίνο)

Δειτε Επισης

Οι ενδεκάδες στη «γιγαντομαχία» της Μπάγερν Μονάχου με τη Ρεάλ Μαδρίτης
Ενρίκε: Η πίεση είναι ευλογία, θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε με το ποδόσφαιρό μας
Δικαιώνει τη Νότιγχαμ ο Γουέμπ-«Έπρεπε να της δοθεί ένα πέναλτι κόντρα στην Έβερτον»
Επιβραβεύει τον Μαρέσκα με νέο συμβόλαιο η Λέστερ
Αυτή την ομάδα αγοράζει ο Ατζούν
Με Βάρντι η Λέστερ και στην Premier League
Πιθανή η επιστροφή του Τεν Χαγκ στον Άγιαξ, αν φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μετά τη Χαλ, ο Ατζούν Ιλιτζαλί επενδύει και στη Μάριμπορ!
Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές
Ο Ρονάλντο πούλησε το μερίδιο των μετοχών του στην Κρουζέιρο