Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ

Το έργο της Λίβερπουλ για ανατροπή έμοιαζε πολύ δύσκολο. Άλλωστε, το 0-3 του «Άνφιλντ» δεν άφηνε πολλές πιθανότητες. Ωστόσο, το γκολ του Σαλάχ στο 7ο λεπτό (πέναλτι για χέρι του Ρουγκάνι) γέμισε ελπίδες τους φιλοξενούμενους. Η Λίβερπουλ ήταν η καλύτερη ομάδα στο Μπέργκαμο, ο Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ ήταν εξαιρετικός, η πίεση ήταν έντονη, αλλά έλειπε η ουσία. Ο Σαλάχ πέρα από το πέναλτι δεν κατάφερε κάτι άλλο, αφού έχασε απίθανη ευκαιρία στο 39' έχοντας μόνο να πλασάρει σωστά στο τετ α τετ. Οι Νούνιεζ, Έλιοτ και Ζότα πέρασαν στο παιχνίδι για να δώσουν λύσεις στην επίθεση, αλλά μάταια. Ο αποκλεισμός σήμανε και το φινάλε των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Γιούργκεν Κλοπ στην ιστορία της θητείας του στον πάγκο της Λίβερπουλ, με το σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ να στρέφει το βλέμμα στο πρωτάθλημα.

Refuse to lose και... φουλ για τρεμπλ!

Η Λεβερκούζεν έμεινε «όρθια» και στο Λονδίνο και το όνειρο του «τρεμπλ» παραμένει ζωντανό! Οι πρωταθλητές Γερμανίας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τη Γουέστ Χαμ με σκορ 1-1 και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου μέρους προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Ρόμα. Ιστορικό ρεκόρ για την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, η οποία είναι η πρώτη σε επίπεδο Big 5 που φτάνει τα 44 ματς αλώβητη σε όλες τις διοργανώσεις!

Τα Σφυριά προηγήθηκαν στο 13ο λεπτό, όταν ο Μπόουεν έβγαλε τη σέντρα και ο Αντόνιο άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Οι Λονδρέζοι πίεσαν, όμως ο Κοβάρ είχε απαντήσεις στις προσπάθειες των Κούντους (19'), Αντόνιο (22' - 35') και Μπόουεν (25'). Στο 60' ο Μπόουεν δεν βρήκε δίχτυα από κοντά ακι στο 66' ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε με δυσκολία τη σέντρα σουτ του Φρίμπονγκ.

Η Λεβερκούζεν βρήκε το γκολ της «λύτρωσης» στο 89'. Ο Φρίμπονγκ πάτησε περιοχή, δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα κόντραρε στον Ογκμπόνα και κατέληξε στα δίχτυα, αυξάνοντας το προβάδισμα των πρωταθλητών Γερμανίας στα δυο γκολ και επί της ουσίας έστειλε τις Ασπιρίνες στην επόμενη φάση.

Πάει για τρίτο σερί τελικό η Ρόμα

Έτοιμη και ικανή να δώσει το παρών σε τρίτο διαδοχικό ευρωπαϊκό τελικό είναι η Ρόμα, μετά την κατάκτηση του Europa Conference League προ διετίας και την περυσινή ήττα στον τελικό του Europa League από την Σεβίλλη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Μετά το υπέρ τους 1-0 στο Μιλάνο επί της Μίλαν, οι Τζιαλορόσι του Ντανιέλε Ντε Ρόσι διπλασίασαν τις νίκες επί των απογοητευτικών Ροσονέρι (2-1) και προκρίθηκαν πανηγυρικά στα ημιτελικά του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσουν την Μπάγερ Λεβερκούζεν, όπως και πέρυσι.

Ο Τζιανλούκα Μαντσίνι, σκόρερ του γκολ της νίκης στο «Τζουσέπε Μεάτσα», βρήκε και πάλι δίχτυα, αυτή την φορά παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από σουτ του αρχηγού Λορέντσο Πελεγκρίνι που σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Μάικ Μενιάν (12’).

Η Ρόμα, μεταμορφωμένη από την στιγμή που την ανέλαβε ο Ντε Ρόσι αντί του Ζοσέ Μουρίνιο, σημείωσε και δεύτερο γκολ δέκα λεπτά αργότερα, με πολύ ωραίο curler του Πάουλο Ντιμπάλα μέσα από την περιοχή, μετά από ατομική ενέργεια του Ρομελού Λουκάκου.

Η Μίλαν, η οποία είχε δοκάρι με τον Ρούμπεν Λόφτους – Τσικ ανάμεσα στα δύο γκολ, είδε την αντίπαλό της να χάνει με τραυματισμό τον Λουκάκου στο 27’ και να μένει με δέκα στο 31’, εξαιτίας της απευθείας κόκκινης κάρτας που είδε ο Ζεκί Τσελίκ για δολοφονικό τάκλιν στον Ραφαέλ Λεάο.

Παρά την αριθμητική της υπεροχή, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες, μείωσε με κεφαλιά του Ματέο Γκάμπια (86’), αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει μια ακόμα ευρωπαϊκή απογοήτευση, και αυτή με δήμιο μια ιταλική ομάδα, αφού πέρυσι την απέκλεισε η Ίντερ στα ημιτελικά του Champions League.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • Αταλάντα-Λίβερπουλ 0-1
  • Ρόμα-Μίλαν 2-1
  • Γουέστ Χαμ-Λεβερκούζεν 1-1

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

«Παρακαλούσα για μεταγραφές... Έφτασα σε σημείο να υποκλέψω την έγκριση του Γιοβάνοβιτς»
Koντά στην έξοδο από τον Παναθηναϊκό ο Φατίχ Τερίμ
Έξαλλος ο Ιωαννίδης με οπαδό που τον έβρισε-«Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι που παίζω με 6 ενέσεις;»
Φωτιά στη μάχη του τίτλου στην Ελλάδα-Σοβαρές ελπίδες για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό
Καθυστέρησε έντεκα λεπτά να αρχίσει το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ λόγω ενός πανό
Φρούριο η OPAP Arena για τον τελικό του Conference League
Σπαράζει καρδιές η αδερφή του Νάσου-«2548 άδειες ημέρες χωρίς εσένα...»
Η Τσέλσι ξενέρωσε την Άστον Βίλα που έχει μπόλικα ζητήματα να λύσει ενόψει Ολυμπιακού
Τα φώτα στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που μπορεί να κρίνει τον τίτλο
Superleague-Η μάχη της παραμονής περνάει από Βόλο, Αθήνα και Αγρίνιο