Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League

Το απόλυτο κάζο των Άγγλων -σχεδόν- επιβεβαιώθηκε. Μετά και τα αποτελέσματα της Πέμπτης σε Europa League και Conference League ξεκαθάρισε περισσότερο το τοπίο των εξτρά εισιτηρίων που θα δοθούν για το επόμενο Champions League. Η Ιταλία κλείδωσε και μαθηματικά τη μια επιπλέον θέση και στο επόμενο Champions League που θα διεξαχθεί με το νέο φορμάτ η Serie A θα έχει πέντε εκπροσώπους.

Για την Αγγλία η ευρωπαϊκή εβδομάδα ολοκληρώθηκε εφιαλτικά. Μετά την ολοκλήρωση των προημιτελικών των τριών διοργανώσεων, η Premier League έμεινε με μοναδική εκπρόσωπο την Άστον Βίλα την οποία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Conference League.

Σε συνδυασμό με τις μεγάλες προκρίσεις των Γερμανών, η Bundesliga έχει αυτή τη στιγμή τον απόλυτο έλεγχο και μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει το δεύτερο επιπλέον εισιτήριο. Οι Γερμανοί χρειάζονται αυτή τη στιγμή είτε δύο νίκες, είτε τρεις ισοπαλίες για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το εξτρά εισιτήριο, ακόμα και αν η Άστον Βίλα φτάσει στην κατάκτηση του Conference League.

Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League

Μεγάλο ενδιαφέρον ωστόσο προκύπτει και με την Ιταλία. Παρότι οι Ιταλοί έχουν εξασφαλίσει και με τη βούλα το ένα επιπλέον εισιτήριο, δεν αποκλείεται στο επόμενο Champions League να έχουν έξι εκπροσώπους. Και τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι δείχνουν. Τι χρειάζεται η Ιταλία; Την κατάκτηση του Europa League από μια ομάδα της Serie A. Είτε αυτή λέγεται Αταλάντα, είτε Ρόμα, η Ιταλία ενδέχεται να έχει στο επόμενο Champions League έξι ομάδες.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην τερματίσει καμία από τις δύο εντός της πρώτης... πεντάδας καθώς εάν συμβεί αυτό τότε η μια θέση θα «καεί». Αυτή τη στιγμή η Ρόμα βρίσκεται στην 5η θέση με 55 βαθμούς, τέσσερις πίσω από την Μπολόνια που έχει ματς περισσότερο. Η Αταλάντα πατάει στην 6η θέση της βαθμολογίας, με τέσσερις βαθμούς λιγότερους από τη Ρόμα και οκτώ από την Μπολόνια η οποία έχει ματς περισσότερο και από τις δύο.

Εάν για παράδειγμα η Ρόμα τερματίσει στην 5η θέση και η Αταλάντα κατακτήσει το Europa League, τότε η Ιταλία θα έχει έξι ομάδες στο επόμενο Champions League. Το ίδιο θα συμβεί ωστόσο ακόμα και αν η Ρόμα κατακτήσει το Europa League και η Αταλάντα τερματίσει στην 5η θέση, καθώς ο νικητής της διοργάνωσης κερδίζει και τη συμμετοχή του στο Champions League και μάλιστα μπαίνοντας στην κλήρωση από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Serie A έχει εξασφαλίσει ήδη οκτώ ευρωπαϊκές θέσεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Αντσελότι: Η Μπάγερν μας έδειξε την καλύτερη εκδοχή της
«Νέος προπονητής της Μπάγερν ο Ράγκνικ!»
Η Άρσεναλ προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Γκάμπριελ
Έμερι: Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, είναι διασκεδαστικό να παίζεις στην Ευρώπη
Η Παρί τα έχανε, η Ντόρτμουντ το έβαλε και βλέπει… τελικό
«Μας έδειξαν την καλύτερη εκδοχή τους, εμείς όχι»
Σούπερ Βίνι και «όρθια» η Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν στη ματσάρα του Μονάχου
Οι ενδεκάδες στη «γιγαντομαχία» της Μπάγερν Μονάχου με τη Ρεάλ Μαδρίτης
Ενρίκε: Η πίεση είναι ευλογία, θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε με το ποδόσφαιρό μας
Δικαιώνει τη Νότιγχαμ ο Γουέμπ-«Έπρεπε να της δοθεί ένα πέναλτι κόντρα στην Έβερτον»