Χριστοδουλίδης: Δικαιωματικά η Ανόρθωση φέρει τον τίτλο του πιο ιστορικού σωματείου

Την ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε η ομάδα της Αμμοχώστου, ανάρτησε η Ανόρθωση.

«Πολλοί φιλέλληνες δίνουν τις ζωές τους για τις μάχες των Ελλήνων. Το σύνθημα "Ανόρθωσης" ενέπνευσε του Βαρωσιώτες, τότε η Κύπρος βρισκόταν υπό Αγγλική κυριαρχία ... μέχρι την 1η Απριλίου όλα αυτά που ξεκίνησε ο ιερός αγώνας της ΕΟΚΑ. Το όραμα εμπνευσμένο από το έπος του 1821. Οι Άγγλοι αναγκάζονται να προβούν σε συμβιβασμούς και το 1960 ιδρύεται η ανεξαρτησία μας. Από την ίδρυσή της, η Ανόρθωση αποτελεί κρησφύγετο για τα ιδανικά.

Στους Ανορθωσιάτες ανήκει ένα μεγάλο κάδρο των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και δικαιωματικά φέρουν τον τίτλο του πιο ιστορικού σωματείου της πατρίδας μας. Η ΕΟΚΑ αποδεικνύει ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε, η πατρίδα μας παραμένει εδώ και μισό αιώνα τουρκοκρατούμενη και αν θέλουμε πραγματικά να τιμύμε τους αγώνες τότε πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα και την ομοψυχία για να ελευθερώσουμε τον τόπο μας, εξάλλου αυτό είναι και ιερό μας χρέος. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην αναγνωρίζει την ιστορικότητα της Ανόρθωσης, είμαστε περήφανοι για τη δράση της.

Με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ θα συνδράμουμε ουσιαστικά για το γήπεδο, επειδή θέλω να είμαι σωστός θα συνδράμουμε για τα προσφυγικά γήπεδα. Η παρουσία μας απόψε εδώ σημαίνει πολλά, τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας. Ως Κυβέρνηση και πολιτεία, τιμώντας το παράδειγμα των αγωνιστών μας, θα καταβάλουμε τις προσπάθειές μας για την απελευθέρωση του τόπου μας, είμαστε υπεύθυνοι και υπόχρεοι. Προχωράμε με σχεδιασμό, σταθερά βήματα και πολιτικό πείσμα για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Έχουμε υποχρέωση και καθήκον, να μιλάμε στα παιδιά μας και στη νέα γενιά για τους αγώνες, τις θυσίες της ΕΟΚΑ για να υπάρχει σήμερα η Κύπρος μας. Πρέπει να διδάσκουμε την ιστορία μας, η βιωσιμότητα της όποιας λύσης δεν θα σταματήσει και περνά μέσα από τον σεβασμό της ιστορικής μας ταυτότητας».

Δειτε Επισης

Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα