Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την κατάκτηση του πρώτου της χρυσού σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο ελεύθερο, η Καρολίνα Πελενδρίτου, η οποία αναδείχθηκε την Κυριακή το βράδυ Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 50μ. ελεύθερο, στη Μαδέιρα.

Αύριο Τρίτη (21:43 ώρα Κύπρου) η Καρολίνα Πελενδρίτου θα ριχθεί ξανά στην πισίνα για τη συμμετοχή της στον τελικό των 100μ. πρόσθιο.

Η τρις Χρυσή Παραολυμπιονίκης αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 2014, όταν είχε ανεβεί στο ψηλότερο βάθρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Αϊντχόφεν, τρία χρόνια μετά το Βερολίνο το 2011. Το Χρυσό στη Μαδέιρα, όπου μετράει άλλα δύο ευρωπαϊκά μετάλλια, είναι το πρώτο στο ελεύθερο, καθώς οι προηγούμενες δυο κατακτήσεις ήταν στα 100μ. πρόσθιο.

«Είναι το πρώτο μου χρυσό σε Πανευρωπαϊκό στο ελεύθερο και αυτό είναι πολύ σημαντικό» αναφέρει η Καρολίνα Πελενδρίτου, η οποία συνολικά μετράει έξι ευρωπαϊκά μετάλλια, μιας και στην πλούσια συλλογή της περιλαμβάνονται επίσης δυο Αργυρά (Μαδέιρα 2021, Δουβλίνο 2018) και ένα Χάλκινο (Μαδέιρα 2016).

Μαζί με την Καρολίνα στη Μαδέιρα βρίσκονται ο προπονητής της Στυλιανός Κακαβογιάννης, ο βοηθός προπονητή Γιάννης Αλεξάκης, η φυσιοθεραπεύτρια Ελένη Μπινιάρη και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΠΕ, Ευθύμιος Πολυδώρου, ως αρχηγός αποστολής.

Σήμερα η Καρολίνα Πελενδρίτου ακολούθησε πρόγραμμα χαλάρωσης από τον αγώνα και παράλληλα προετοιμασίας για την επόμενη πρόκληση στη διοργάνωση της Μαδέιρα.

«Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια τα συναισθήματά του και την κούραση μετά από μια τόσο απαιτητική ημέρα. Τώρα επικεντρώνομαι στην αποκατάσταση για τη συμμετοχή μου στο πρόσθιο», δηλώνει η Κύπρια Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το άλμα του Τεντόγλου πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη
Αποκλείονται εθελοντές Ρώσοι-Λευκορώσοι από το Παρίσι 2024 για λόγους ασφαλείας
Φενέρμπαχτσε-Μονακό: Εισιτήριο για Βερολίνο ή για… Πριγκιπάτο
Νοκ-άουτ και από το Game 6 με τους Ιντιάνα Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Με Σλούκα αρχηγό και Ναν «καυτό», ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι στο παιχνίδι της
Ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων για το Παρίσι 2024
O Λεχέτσκα έβαλε «stop» στον Ναδάλ στη Μαδρίτη
Νίκη με ανατροπή για τον Κεραυνό επί της Ανόρθωσης
«Ήταν δύσκολη ήττα για εμάς, να ανασυγκροτηθούμε και να κερδίσουμε αύριο»
Νέα τεράστια επένδυση από τους Τούρκους-Πότε θα επιστρέψει η Formula 1 στην Κωνσταντινούπολη