Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία

Αυτή η απίθανη φουρνιά των παικτών του Ολυμπιακού υπό την αριστοτεχνική καθοδήγηση του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου όχι απλά έφτασε στην πήγη, άλλα ήπιε νερό και στρογγυλοκάθησε στον θρόνο της ποδοσφαιρικής Ευρώπης!

Στον τελικό του Youth League στη Νιόν της Ελβετίας, εκεί όπου είχε βρεθεί η ποδοσφαιρική αφρόκρερμα της Ευρώπης τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού διέλυσαν με 3-0 τη Μίλαν πετυχαίνοντας τρία γκολ σε ένα πεντάλεπτο και κατακτώντας τον πρώτο ποδοσφαιρικό Ευρωπαϊκό τίτλο του Ολυμπιακού αλλά και της Ελλάδας γενικότερα...

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα επιλέγοντας τους Σίνα - Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης και Πρεκατές - Κουτσογούλας, Μπάκουλας, Μουζακίτης και Αλαφάκης - Παπακανέλλος, Πνευμονίδης και Κωστούλας.

Από την άλλη η Μίλαν ξεκίνησε με τον Ραβιέρ στην εστία, τους Μπαρτεσάγκι, Νσιάλα, Σίμιτς και Μάγκνι στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Ζερόλι με τον Μαλασπίνα και τον Σταλμάχ ήταν στη μεσαία γραμμή. Ο Σία με τον Σκότι τοποθετήθηκαν στα δύο άκρα της επίθεσης, έχοντας τον Καμάρντα στην κορυφή ως φορ.

Οι μεγάλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού και οι διαμαρτυρίες για πέναλτι που δεν δόθηκε

Στο α' μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγώνα έχοντας φάσεις για να βρει πρώτος γκολ. Μόλις στο 3' ο Κωστούλας έκλεψε την μπάλα κοντά στην περιοχή, έδωσε στον Πνευμονίδη που ήταν σε θέση βολής αλλά το σουτ σταμάτησε στον αντίπαλο πορτιέρε. Στη συνέχεια της φάσης υπήρξε και το σουτ του Μπάκουλα ψηλά έξω.

Στο 9' ο Πνευμονίδης γύρισε τη μπάλα στον Παπακανέλλο με το πλασέ του να φεύγει δίπλα από το δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός στο α' μέρος ζήτησε - ορθώς όπως φάνηκε από το ριπλέι - πέναλτι πάνω στον Πνευμονίδη, που δεν του δόθηκε.

Στο 38' χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Είναι απίστευτος ο τρόπος που έφτιαξε αυτήν την επίθεση ο Ολυμπιακός αλλά ο Μπάκουλας στο πλασέ μπροστά από τέρμα, έστειλε την μπάλα πάνω στον Ραβιέρ σε μία φάση που ξεκίνησε από εντυπωσιακή ντρίμπλα του Πνευμονίδη.

Φοβερός Σίνα με επέμβαση πάνω στον Σκότι και με τους Μουζακίτη, Παπακανέλλο το 2-0!!!

Στην επανάληψη και το ξεκίνημά της ο Ολυμπιακός δέχθηκε μεγάλη πίεση. Στο 53' ο Σκότι είχε μία σουτάρα με τον Σίνα να κάνει μία μεγάλη επέμβαση βγάζοντας τη μπάλα σε κόρνερ και κρατώντας το μηδέν.

Στο 58ο λεπτό ο Σταλμάχ έκανε χέρι μετά από την κεφαλιά του Κωστούλα και δόθηκε μέσω VAR το πέναλτι. Στο 60ό λεπτό ο Μουζακίτης μετά από εκτέλεση πέναλτι και μάλιστα εξαιρετική έκανε το 1-0. Το πέναλτι κέρδισε ο Κωστούλας έπειτα από κεφαλιά πάνω στο χέρι του Σταλμάχ που δόθηκε έπειτα από έλεγχο VAR.

Στο 61ο λεπτό ο Παπακανέλλος έκανε φοβερή κίνηση πάνω στον Σταλμάχ και μετά από ντρίμπλα και σουτ έκανε το 2-0 από κοντά.

Μπάκουλας το ψαλίδι και 3-0!!!

Στο 68ο λεπτό ήρθε το 3-0 με ένα αδιανόητο γκολ του Μπάκουλα! Ο Κουτσογούλας έβγαλε τη σέντρα και ο νεαρός χαφ με απίστευτο ψαλίδι νίκησε τον Γάλλο γκολκίπερ για το 3-0!!!

Στα υπόλοιπα λεπτά ο Σίνα όποτε χρειάστηκε επενέβη κάνοντας μεγάλες επεμβάσεις (συνολικά είχε τουλάχιστον τέσσερις στο β' μέρος).

Το σκορ έμεινε έτσι ως το τέλος και φυσικά οι πανηγυρισμοί ήταν πιο έξαλλοι από ποτέ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπάκουλας (88' Τανούλης), Μουζακίτης, Αλαφάκης (72' Δάμα), Παπακανέλλος (76' Λιατσικούρας), Πνευμονίδης (88' Γατόπουλος) και Κωστούλας.

ΜΙΛΑΝ: Ραβιέρ, Μπαρτεσάγκι, Νσιάλα (69' Λιμπεράλι), Σίμιτς, Μάγκνι, Ζερόλι, Μαλασπίνα, Σταλμάχ (62' Σίμελχακ), Σία (79' Σάλα), Σκότι και Καμάρντα (79' Μπονόμι).

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Τρελάθηκε η Ευρώπη με Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ-Τι αναφέρει ο ξένος Τύπος για την ιστορική νίκη στο «Βίλα Παρκ»
Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Καμπί μετά τον θρίαμβο στο «Βίλα Παρκ»
Πανζουρλισμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο, στην υποδοχή της αποστολής
Έμερι: Ο Ολυμπιακός άξιζε να νικήσει, τώρα είναι το απόλυτο φαβορί
Μυθικός Ελ Κααμπί: Πέρασε Ελ Αραμπί, έπιασε Ντέταρι και... συνεχίζει!
Ο 14χρονος γιος του Μαρσέλο υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Ρεάλ
Πρώτη φορά ελληνική ομάδα βάζει τέσσερα γκολ σε αγγλική
Όλη η Ευρώπη θαύμασε τον Θρύλο και το… masterclass του στρατηγού του
Ερυθρόλευκη παράνοια για τον Ολυμπιακό, πέρασε με τεσσάρα από το Βίλα Παρκ και... βλέπει OPAP Arena
Η Σπόρτινγκ πιέζει για τον Ιωαννίδη και ο Παναθηναϊκός ζητάει 20 εκατoμμύρια ευρώ