Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά

Μία ποδοσφαιρική ομάδα με αμιγώς Έλληνες παίκτες στην κορυφή της Ευρώπης. Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα, έστω και σε επίπεδο Ακαδημιών, που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και το πέτυχε έχοντας Έλληνες παίκτες από τις γειτονιές του Πειραιά, της Αθήνας και αρκετών περιοχών από όλη τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν έτυχε, αλλά πέτυχε. Ο Ολυμπιακός και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκης επενδύει πολλά χρήματα στην Ακαδημία εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία (περίπου 3.000.000 ευρώ ανά σεζόν), που λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα υψηλού επιπέδου.

Η διοίκηση των ερυθρόλευκων κατάφερε να το χτίσει σιγά σιγά όλο αυτό που συνέβη τώρα, έχοντας τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο στις μικρές ηλικίες, ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί στην πειραϊκή ομάδα και ξέρουν καλά τη φιλοσοφία και τι εστί Ολυμπιακός.

Επιβραβεύτηκε η μεθοδική δουλειά και οι θυσίες

Οι ποδοσφαιριστές που σήκωσαν το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης στη Νιόν της Ελβετίας συντρίβοντας τη Μίλαν στον τελικό δουλεύουν μαζί, άλλοι δύο, άλλοι τρία και άλλοι τέσσερα χρόνια. Αρκετοί από αυτούς ήταν μαζί στην ομάδα Κ17 του Ολυμπιακού υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Μαυρογενίδη, ο οποίος ήταν και τώρα στο πλευρό του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου. Και όλα αυτά τα παιδιά τα έχουν από κοντά ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο Ζοζέ Ανιγκό, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς και οι υπεύθυνοι της πειραϊκής ομάδας.

Πρόκειται για παίκτες με πλούσιο ταλέντο, αλλά ταυτόχρονα για παιδιά που είναι φίλοι μεταξύ τους, που έχουν άριστες σχέσεις, που βγαίνουν βόλτες μαζί και μοιράζονται τα όνειρά τους για να έχουν ένα καλύτερο αύριο σε αυτό που θέλουν και αγαπούν, το ποδόσφαιρο. Ο νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού αξίζουν όλα τα μπράβο για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο ελληνικής ομάδας σε συλλογικό επίπεδο και για όλες τις θυσίες που έχουν κάνει μέχρι τώρα οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Διότι, αυτά τα παιδιά έχουν ξοδέψει ατελείωτες ώρες στο Ρέντη προκειμένου να βελτιωθούν και να πετύχουν. Και υπάρχουν αρκετοί πιτσιρικάδες οι οποίοι έφυγαν από τη θαλπωρή της οικογένειας από την Περιφέρεια στην οποία ζούσαν, για να έρθουν στον Πειραιά και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Δεν είναι μία απλή ομάδα, αλλά μία παρέα

Παίκτες που έμεναν στους ξενώνες στο Ρέντη, παίκτες που παράλληλα έπρεπε να διαβάζουν και να είναι καλοί μαθητές στο σχολείο, παίκτες που πέρασαν αρκετά βράδια μόνοι στο δωμάτιο τους, πότε μέσα στη χαρά και πότε στην απογοήτευση για ένα αποτέλεσμα. Ποδοσφαιριστές που είχαν προπόνηση ή έπεφταν για ύπνο, την ώρα που συνομήλικοί τους έβγαιναν για βόλτα. Όλα έχουν ένα κόστος και σίγουρα απαιτούνται θυσίες, αν θέλει κάποιος να πετύχει.

Οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού το προσπάθησαν, το πίστεψαν, το πέτυχαν και τώρα μπορούν να γευτούν κάθε σταγόνα από την επιτυχία της κατάκτησης του ευρωπαϊκού τροπαίου. Πέτυχαν όμως ταυτόχρονα και κάτι άλλο. Τα χρυσά παιδιά του Ολυμπιακού έδωσαν ελπίδα σε μια γενιά ελληνόπουλων που παλεύουν να πετύχουν στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Δείχνοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Τα όνειρα άλλωστε δεν έχουν ταβάνι.

Θα πει κάποιος, καλά όλα αυτά, αλλά πόσα από αυτά τα παιδιά θα παίξουν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού; Πρόκειται για το πρώτο ερώτημα που έρχεται στα χείλη και είναι κατανοητό.

Η απάντηση έχει δοθεί από το ίδιο το ποδόσφαιρο σε διεθνές επίπεδο. Όλα τα παιδιά που παίζουν κάθε χρόνο στις Ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα, της Μπάγερν, της Γιουβέντους, της Μίλαν, της Ίντερ, της Λίβερπουλ, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Μάντσεστερ Σίτι, της Άρσεναλ και τόσων άλλων συλλόγων, έπαιξαν όλοι τους στην πρώτη ομάδα; Το ερώτημα είναι φυσικά ρητορικό. Όλοι γνωρίζουν την απάντηση.

Στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας

Ωστόσο, αυτό που μπορεί να γίνει και είναι στα χέρια του Ολυμπιακού και των νεαρών ποδοσφαιριστών, είναι να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα παιδιά. Είναι μία σπάνια ευκαιρία την οποίοι οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να την αρπάξουν από τα μαλλιά. Δεν πρέπει να υπάρξει άλλη μία χαμένη γενιά.

Το επόμενο βήμα είναι να προωθούν τέσσερις – πέντε παίκτες στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ και να παραμείνουν στο ρόστερ ενόψει της επόμενης περιόδου. Παίκτες, για παράδειγμα, όπως ο Κουτσίδης, ο Μουζακίτης, ο Παπακανέλλος, ο Κουτσογούλας και ο Χαράλαμπος Κωστούλας. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στον προθάλαμο, αλλά προσεχώς θα μπορούμε να πούμε περισσότερα.

Μάλιστα, η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου στο UEFA YouthLeague, θα διεκδικήσει ένα ακόμη τρόπαιο, αυτό για τον Διηπειρωτικό με αντίπαλο τη Φλαμένγκο στο περίφημο Μαρακανά. Το ταξίδι λοιπόν συνεχίζεται…

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Καμπί μετά τον θρίαμβο στο «Βίλα Παρκ»
Πανζουρλισμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο, στην υποδοχή της αποστολής
Έμερι: Ο Ολυμπιακός άξιζε να νικήσει, τώρα είναι το απόλυτο φαβορί
Μυθικός Ελ Κααμπί: Πέρασε Ελ Αραμπί, έπιασε Ντέταρι και... συνεχίζει!
Ο 14χρονος γιος του Μαρσέλο υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Ρεάλ
Πρώτη φορά ελληνική ομάδα βάζει τέσσερα γκολ σε αγγλική
Όλη η Ευρώπη θαύμασε τον Θρύλο και το… masterclass του στρατηγού του
Ερυθρόλευκη παράνοια για τον Ολυμπιακό, πέρασε με τεσσάρα από το Βίλα Παρκ και... βλέπει OPAP Arena
Η Σπόρτινγκ πιέζει για τον Ιωαννίδη και ο Παναθηναϊκός ζητάει 20 εκατoμμύρια ευρώ
Συγκλονίζει ο Αλμέιδα-«Είχα σοβαρά προβλήματα με το αλκοόλ, νόμιζα θα πεθάνω»