Τερματοφύλακας στο Ιράν τιμωρήθηκε γιατί αγκάλιασε γυναίκα οπαδό σε ποδοσφαιρικό γήπεδο

Η αθώα αγκαλιά ενός Ιρανού τερματοφύλακα σε μια γυναίκα που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο μετά το φινάλε του αγώνα της Εστεγκλάλ με την Αράκ για το πρωτάθλημα Ιράν, έβαλε σε μπελάδες τον διεθνή γκολκίπερ, ο οποίος τιμωρήθηκε!

Το περιστατικό συνέβη στις 12 Απριλίου αλλά έγινε ευρύως γνωστό και πήρε διαστάσεις δύο εβδομάδες αργότερα μετά την ποινή που επιβλήθηκε τον τερματοφύλακα. Η Εστεγκλάλ επικράτησε 1-0 στην έδρα της Αράκ και μια τολμηρή γυναίκα οπαδός, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να πάρει κάποιο αναμνηστικό από τους ποδοσφαιριστές.

Οι σεκιούριτι και οι αστυνομικοί τη σταμάτησαν με απότομο τρόπο, όμως ο Χοσεΐν Χοσεϊνι έσπευσε κοντά της για να την προστατεύσει. Εκείνη τον αγκάλιασε κι εκείνος ανταπέδωσε διακριτικά. Η κίνηση αυτή δεν άρεσε στους αστυνομικούς, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα και έστειλαν σχεδόν βίαια τον γκολκίπερ στα αποδυτήρια. Μάλιστα εκεί κλήθηκε να δώσει κατάθεση. Κι αυτό διότι το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν απαγορεύει στους άνδρες να αγγίζουν γυναίκες πέραν του οικογενειακού κύκλου τους και δη σε δημόσιο χώρο.

Εν τέλει, ο Χοσεϊνί, ο οποίος κινδύνευε ακόμα και με φυλάκιση, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο περίπου 4.000 ευρώ για «ανάρμοστη συμπεριφορά προς αξιωματούχους» όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Έπειτα από δεκαετίες απαγορεύσεων, το 2019 επετράπη στις Ιρανές η είσοδος σε ποδοσφαιρικά γήπεδα για να παρακολουθήσουν αγώνες ανδρών. Ο τραγικός θάνατος της 29χρονης Σαχάρ Τζονταγιαρί και η παγκόσμια κατακραυγή που προκάλεσε το γεγονός ότι αυτοπυρπολήθηκε λίγο μετά τη σύλληψή της διότι απειλείτο με πολύμηνη φυλάκιση επειδή βρέθηκε σε ποδοσφαιρικό γήπεδο ούσα μεταμφιεσμένη σε άντρα, ανάγκασε το καθεστώς της Τεχεράνης να υποχωρήσει.

Δειτε Επισης

Κουρτουά, η μεγάλη επιστροφή!
Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες στο Euro 2024
Απίστευτο-Η Φρανκφούρτη ίσως χρειαστεί να χάσει για να βγει Champions League
Επίσημο: Δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του Ρόις η Ντόρτμουντ
Μπορεί να μείνει στην Μπάγερν ο Τούχελ-«Όλα είναι πιθανά» η απάντησή του
Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο στο Μπουένος Άιρες
Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο
Στους υπό παραχώρηση παίκτες της Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
Αβέβαιο το μέλλον του Mπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο λόγος που επέστρεψε προσωρινά στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μπενζεμά