Η Άρσεναλ διέσυρε την Τσέλσι στο «Emirates» με 5-0 και ανέβηκε στην κορυφή

Η Άρσεναλ διέσυρε το «φάντασμα» της Τσέλσι στο «Emirates» με 5-0 και συνεχίζει στην κορυφή της Premier League με 77 βαθμούς, στο +3 από τη 2η Λίβερπουλ που έχει ματς λιγότερο και στο +4 από τη Μάντσεστερ Σίτι που έχει δυο ματς λιγότερα.

Ποιο λονδρέζικο ντέρμπι; Η Άρσεναλ ήταν... ανελέητη στην αναμέτρηση με την για ακόμα μια φορά στην τρέχουσα σεζόν αποκαρδιωτική Τσέλσι και τη συνέτριψε με το επιβλητικό 5-0. Στην κορυφή το σύνολο του Αρτέτα στο +3 από τη Λίβερπουλ και στο +4 από τη Μάντσεστερ Σίτι, με τους Reds να έχουν ένα ματς λιγότερο και τους Πολίτες δύο. Σκόραραν από δυο φορές Χάβερτς και Γουάιτ, ενώ το σκορ άνοιξε ο Τροσάρ. Μεγαλύτερη νίκη των Κανονιέρηδων σε ντέρμπι κόντρα στους Μπλε.

Γκολ με το... καλησπέρα ο Τροσάρ, δοκάρι η Τσέλσι

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε μόλις στο 4'. Ο Ράις κουβάλησε την μπάλα, πάσαρε αριστερά και ο Τροσάρ με διαγώνιο σουτ έβαλε τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού. Στο 15' ο Τομιγιάσου σηκώθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή, πήρε την κεφαλιά ανάμεσα σε Τζάκσον και Μαντουέκε αλλά αστόχησε.

Η Τσέλσι είχε δυο καλές φάσεις για να σκοράρει, στο 16' και στο 19' αλλά τόσο ο Μαντουέκε, όσο και ο Ντισασί δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Στο 24' ο Τζάκσον έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το γύρισμα η μπάλα κόντραρε στον Γκάμπριελ και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ράγια. Η Άρσεναλ απάντησε στις ευκαιρίες στο 26' όταν ο Τροσάρ σούτα μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και ο Πέτροβιτς έβγαλε με δυσκολία.

Το «καθάρισε» από το 60' αλλά δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι η Άρσεναλ

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και δεν... έκοψε ρυθμό μέχρι το φινάλε. Σο 48' μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Όντεγκααρντ πέρασε την μπάλα, ο Ράις έκανε διαγώνιο σουτ αλλά ο Πέτροβιτς απέκρουσε. Ένα λεπτό αργότερα ο Τροσάρ αστόχησε μετά από ατομική ενέργεια και στο 50' ο Πέτροβιτς νίκησε με το πόδι τον Χάβερτς σε τετ α τετ έπειτα από μαγική μπαλιά του Όντεγκααρντ.

Στη συνέχεια οι Κανονιέρηδες πέτυχαν δυο γκολ μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών. Στο 52' μετά από πλασαριστή εκτέλεση κόρνερ,Σάκα και Όντεγκααρντ έκαναν το 1-2, ο πρώτος έβγαλε την μπάλα στο ημικύκλιο προς τον Ράις, ο Βρετανός χαφ, σούταρε, ο Γκάλαχερ έβαλε την κόντρα και ο Γουάιτ εξ επαφής διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Στο 57' ο Όντεγκααρντ έβγαλε την μπαλιά, ο Χάβερτς έφυγε στην αντεπίθεση, πλάσαρε και έκανε το 3-0. Ο Γερμανός σκόραρε κόντρα στην παλιά του ομάδα και το πανηγύρισε.

Πηγή: gazetta.gr

Δειτε Επισης

Ο Νούνιες έσβησε τις φωτογραφίες με τη Λίβερπουλ και έβαλε φωτιά στις φήμες
Ο Ζιντάν... ξέκοψε κάθε συζήτηση για την Μπάγερν
Φαβορί ο Τούχελ για να διαδεχθεί τον Τεν Χαγκ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο... Έφυγε από τη ζωή ο Σέζαρ Λούις Μενότι
«Πράσινη» φιέστα στη Λισαβόνα-Η Φαμαλικάο υπέταξε την Μπενφίκα και... πρωταθλήτρια η Σπόρτινγκ
Έχασε και από την Μπράιτον και πάει πληγωμένη στο Φάληρο η Άστον Βίλα
Σε αναμμένα κάρβουνα στην Άστον Βίλα-Αποχώρησε με πρόβλημα ο Ρότζερς
Πρωταθλήτρια Ολλανδίας η Αϊντχόφεν μετά από έξι χρόνια
Όλα τα ρεκόρ που έσπασε o Mέσι με τη μυθική εμφάνιση κόντρα στους Ρεντ Μπουλς
BINTEO: Ασταμάτητος Ρονάλντο με νέο χατ τρικ κόντρα στον Δώνη και 41 γκολ μέσα στη σεζόν