Κουγιάλης για Σα Πίντο-«Συζητήσαμε για ανανέωση, αλλά για τον ίδιο προέχει η κατάκτηση του πρωταθλήματος»

Για το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του Ρικάρντο Σα Πίντο, κλήθηκε να μιλήσει ο εκ των αντιπροέδρων του ΑΠΟΕΛ, Νίκος Κουγιάλης.

Μιλώντας στον Super Sport FM o κ. Κουγιάλης αποκάλυψε πως έγιναν κάποιες συζητήσεις με τον Πορτογάλο τεχνικό, για ανανέωση της συνεργασίας, ωστόσο ο κόουτς των γαλαζοκιτρίνων εξήγησε πως τη δεδομένη στιγμή, προέχει το αγωνιστικό.

Για το ΑΠΟΕΛ και τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ είπε ότι, «μας ήρθαν τα αποτελέσματα βολικά, αφού πρώτα εμείς πήραμε τη νίκη κόντρα σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο όπως είναι η ΑΕΚ που κάνει εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα. Δώσαμε μία καλή προσπάθεια, με τον δεύτερο μέσα στο γήπεδο του. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, έχουμε ένα μικρό προβάδισμα. Στο αγωνιστικό κομμάτι είμαστε πρώτοι, πηγαίνουμε καλά, είμαστε κοντά στην κατάκτηση του τίτλου αφού απομένουν πέντε δύσκολα παιχνίδια, ενώ ταυτόχρονα ήρθαν αυτές οι εξαγγελίες που γέμισαν με αισιοδοξία την οικογένεια του ΑΠΟΕΛ. Είναι όνειρο κάθε ΑΠΟΕΛίστα να έχει η ομάδα το δικό της «σπίτι». Μας γέμισαν με χαρά αυτά τα νέα».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι, «το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, δίχως καμία αμφιβολία οι βαθμοί χάνονται και κερδίζονται από όλους σε όλα τα γήπεδα. Τη δεδομένη στιγμή, η ομάδα βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Δεν έχει σημασία η εικόνα του συνόλου στους αγώνες, αλλά τα αποτελέσματα. Η συγκομιδή των βαθμών έχει σημασία, διότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο στόχος. Είναι δύσκολο το πρωτάθλημα με καλές ομάδες. Οι ομάδες είναι περίπου ισοδύναμες. Αυτή η εξάδα είναι αρκετά δυνατή. Η Ανόρθωση πήρε βαθμούς από εμάς και τον Άρη. Οι «μάχες» θα γίνουν μέχρι τέλους».

Για τον αγώνα με την Ανόρθωση ο Νίκος Κουγιάλης είπε ότι, «είναι θετικό που θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα. Βέβαια, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και αρνητικό αυτό. Υπάρχουν 15 διαθέσιμοι βαθμοί προς διεκδίκηση, όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν βαθμούς. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια που απομένουν. Ο στόχος μας είναι η νίκη για να διατηρήσουμε το προβάδισμα μας, δεν έχει κριθεί τίποτε στο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στις τελευταίες δύο αγωνιστικές». Σημαντικό στοιχείο αυτό για τον ΑΠΟΕΛ. Θετικό το γεγονός ότι έχουμε τρία παιχνίδια μέσα στο ΓΣΠ. Ο κόσμος της ομάδας είναι η μεγάλη δύναμη του. Προσωπικά, καλώ τον κόσμο να είναι κοντά στους παίκτες. Στα παιχνίδια που απομένουν χρειαζόμαστε τη δύναμη του κόσμου, είμαι βέβαιος ότι θα μας στηρίξουν, όπως έκαναν και στα προηγούμενα παιχνίδια. Η προπώληση των εισιτηρίων πηγαίνει αρκετά καλά, είμαστε κοντά στις 13.000 στην προπώληση, απομένουν δύο-τρεις μέρες, θεωρώ ότι θα γεμίσουμε το γήπεδο και ο κόσμος θα μας βοηθήσει για να πάρουμε τη νίκη με την Ανόρθωση».

Για τον Σα Πίντο ανέφερε πως, «είναι εξαιρετικός άνθρωπος και επαγγελματίας, στην ουσία είναι δουλευταράς, εκείνος και το υπόλοιπο επιτελείο. Οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν αρκετές ώρες και δεν αφήνουν τίποτα στη τύχη, άλλωστε αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Μάλιστα, είναι ωραίος άνθρωπος και έχουμε εξαιρετική σχέση με εκείνον ως συμβούλιο και εκείνος με τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ. Αυτό φαίνεται στα αποδυτήρια. Είναι ευχάριστος τύπος και ποδοσφαιράνθρωπος. Η αλήθεια είναι πως έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, ενώ διαθέτει γνώσεις για το ποδόσφαιρο».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του είπε πως, «έχουμε ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις με τους εκπροσώπους του προπονητή, αλλά ο ίδιος σημειώνει ότι προέχει η ομάδα να παίρνει νίκες στον αγωνιστικό χώρο, έτσι ώστε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλα θα έρθουν στη συνέχεια. Ο ίδιος δεν επιθυμεί να μπούμε σε εντατικές κουβέντες, διότι προέχει η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό θέλει τώρα να πετύχει με τον ΑΠΟΕΛ. Για το υλικό που διαθέτει η ομάδα υπάρχει μέριμνα. Ο προπονητής θα έχει βαρύνοντα λόγο για τους ποδοσφαιριστές που θα παραμείνουν, αλλά και στις μεταγραφές. Έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια ανανεώσεων με διάφορους ποδοσφαιριστές σύμφωνα με τις υποδείξεις του προπονητή. Θα μιλήσουμε με όλους γιατί θέλουμε να παραμείνουν. Η συνταγή είναι επιτυχημένη, άρα δεν χρειάζεται να γίνουν μεγάλες διαφοροποιήσεις στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. Επαναλαμβάνω όμως, προέχουν οι αγώνες, η ομάδα καλείται να μείνει συγκεντρωμένη και σοβαρή και τα υπόλοιπα έρχονται στην ώρα τους».

Δειτε Επισης

Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ-«Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»
Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού