Αστεράτη Λιλ... βύθισε τη Μαρσέιγ

Μεγάλη νικήτρια στη μάχη με τη Μαρσέιγ αναδείχθηκε η Λιλ.

Η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα ήταν καλύτερη και επικράτησε 3-1 εντός έδρας, στο παιχνίδι που άνοιξε το πρόγραμμα της 28ης «στροφής» της Ligue 1 και η οποία ήταν πολύ σημαντική για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Εξάλλου, μ' αυτό το «τρίποντο» έπιασε τη Μονακό στην 3η θέση, η οποία δίνει απευθείας εισιτήριο για το Champions League της επόμενης σεζόν. Παράλληλα, υποχρέωσε τους Μασσαλούς στην τρίτη τους σερί ήττα και στο να κινδυνεύουν να βρεθούν μέχρι και 9οι στο φινάλε της αγωνιστικής.

Ύστερα από ένα αρκετά ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, τα... πάντα έγιναν στο δεύτερο. Εκεί, όπου η Λιλ μπήκε πιο δυνατά, εξαργυρώνοντάς το και στον πίνακα του σκορ. Συγκεκριμένα, οι «Λιλουά» πήραν προβάδισμα στο 54' με εκτέλεση πέναλτι του Ντέιβιντ, παράβαση που κέρδισε ο ίδιος ο Καναδός φορ από τον Ζιγκό.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι, έχοντας και δοκάρι με σουτάρα του Ζέγκροβα στο 56', για να βρουν και το 2-0 στο 71' με το πολύ ωραίο πλασέ του Καμπελά.

Με τον αγώνα να μπαίνει στην τελική του ευθεία, δεν φαινόταν να μπορούν να αλλάξουν και πολλά πράγματα. Ωστόσο, εντέλει μπήκαν δύο τέρματα, ένα για κάθε ομάδα. Στο 81' οι Μασσαλοί μπήκαν εκ νέου στο παιχνίδι χάρη στο αυτογκόλ του Ισμαΐλι. Παρόλα αυτά, η χαρά τους κράτησε για λίγα λεπτά, καθώς στο 84' η Λιλ πέτυχε και τρίτο γκολ, με τον Γκούντμουντσον (που είχε και μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις και για το 4-1), κλειδώνοντας το «τρίποντο».

Πηγή: sportfm

Δειτε Επισης

«Μας έδειξαν την καλύτερη εκδοχή τους, εμείς όχι»
Σούπερ Βίνι και «όρθια» η Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν στη ματσάρα του Μονάχου
Οι ενδεκάδες στη «γιγαντομαχία» της Μπάγερν Μονάχου με τη Ρεάλ Μαδρίτης
Ενρίκε: Η πίεση είναι ευλογία, θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε με το ποδόσφαιρό μας
Δικαιώνει τη Νότιγχαμ ο Γουέμπ-«Έπρεπε να της δοθεί ένα πέναλτι κόντρα στην Έβερτον»
Επιβραβεύει τον Μαρέσκα με νέο συμβόλαιο η Λέστερ
Με Βάρντι η Λέστερ και στην Premier League
Πιθανή η επιστροφή του Τεν Χαγκ στον Άγιαξ, αν φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μετά τη Χαλ, ο Ατζούν Ιλιτζαλί επενδύει και στη Μάριμπορ!
Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές