Μελισσανίδης: Καθήκον της ΑΕΚ και η πιο σημαντική στιγμή της, ας μας βομβάρδιζαν

Πριν από μερικές μέρες, στις 7 Απριλίου, συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από το φιλικό που έδωσε η ΑΕΚ στο Βελιγράδι με την Παρτίζαν μέσα στον πόλεμο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ειρήνης. Εμπνευστής αυτού του ταξιδιού ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων μίλησε στο BBC της Σερβίας, χαρακτηρίζοντας εκείνο το ματς το πιο σημαντικό στην Ιστορία της ΑΕΚ.

«Μετά από 25 χρόνια, είμαι σίγουρος, σήμερα πιθανώς περισσότερο από πριν, ότι αυτό το παιχνίδι στο Βελιγράδι είναι το πιο σημαντικό στην Ιστορία της ΑΕΚ. Θέλαμε να συμπαρασταθούμε στον σερβικό λαό και να τους βοηθήσουμε», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ και συνέχισε λέγοντας για τις πιέσεις που δέχθηκε η ΑΕΚ ώστε να μην ταξιδέψει:

«Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η πολύ βίαιη αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης εξαιτίας της απόφασης να πάμε στο Βελιγράδι και της πίεσης που δεχθήκαμε. Δεν τους άρεσε καθόλου, ήθελαν να μην πραγματοποιήσουμε το ταξίδι και προσπάθησαν να μας φοβίσουν με ιστορίες ότι το λεωφορείο μας ίσως βομβαρδιζόταν».

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, η αντίδρασή του ήταν αποφασιστική: «Εγώ τους είπα, αν πρόκειται να μας βομβαρδίσουν, ας μας βομβαρδίσουν. Ο πατέρας μου είχε φοβηθεί. Μου ζήτησε να μην πάρω τον αδερφό μου, παρότι το ήθελε, για να έχει τουλάχιστον έναν γιό του».

Η μέρα που νίκησε τον πόλεμο με το ταξίδι ειρήνης στο Βελιγράδι

Έπειτα, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ ανέφερε την έκπληξη που είχαν στη Σερβία γι' αυτή τη θαρραλέα κίνηση της Ένωσης: «Στην αρχή νόμιζαν ότι κάναμε πλάκα, δεν μας πίστευαν. Ήταν απίστευτο για αυτούς ότι μια ομάδα θα ερχόταν στο Βελιγράδι εκείνη την περίοδο, όταν η χώρα τους βομβαρδιζόταν. Και όταν κανείς δεν είχε το κουράγιο να σταθεί στο πλευρό τους. Αλλά η ΑΕΚ το έκανε.

Όταν είδαμε τους βομβαρδισμούς και τον σερβικό λαό να υποφέρει, αποφασίσαμε να στείλουμε ένα μήνυμα ειρήνης. Οι άνθρωποι μας καλωσόριζαν στις άκρες του δρόμου και μας έδιναν ψωμί και αλάτι. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ήταν πολύ συναισθηματικό. Όταν μπήκαμε στο Βελιγράδι, ένιωσα περηφάνεια πρώτα από όλα για την απόφαση που πήραμε. Ήξερα ότι είχαμε πάρει τη σωστή απόφαση».

Ερχόμενος στο σήμερα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης υπογράμμισε: «Τώρα ανοίγουμε ένα Μουσείο με την ιστορία της ΑΕΚ στο γήπεδο, όπου θα υπάρχει μια ξεχωριστή μεριά για αυτό το παιχνίδι με την Παρτίζαν. Είναι η πιο σημαντική στιγμή στην Ιστορία της ΑΕΚ, όχι μόνο για ποδοσφαιρικούς λόγους. Η ΑΕΚ δεν είναι μια συνηθισμένη ομάδα. Η ΑΕΚ είναι Ιστορία, ιδρύθηκε από Έλληνες πρόσφυγες και είναι καθήκον της να συμμετέχει σε τέτοιες δράσεις εκτός ποδοσφαίρου. Γι' αυτό είναι διαφορετικό να είσαι φίλαθλος της ΑΕΚ».

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Μυθικός Ελ Κααμπί: Πέρασε Ελ Αραμπί, έπιασε Ντέταρι και... συνεχίζει!
Ο 14χρονος γιος του Μαρσέλο υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Ρεάλ
Πρώτη φορά ελληνική ομάδα βάζει τέσσερα γκολ σε αγγλική
Ερυθρόλευκη παράνοια για τον Ολυμπιακό, πέρασε με τεσσάρα από το Βίλα Παρκ και... βλέπει OPAP Arena
Η Σπόρτινγκ πιέζει για τον Ιωαννίδη και ο Παναθηναϊκός ζητάει 20 εκατoμμύρια ευρώ
Συγκλονίζει ο Αλμέιδα-«Είχα σοβαρά προβλήματα με το αλκοόλ, νόμιζα θα πεθάνω»
Έμερι: Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, είναι διασκεδαστικό να παίζεις στην Ευρώπη
Μεντιλίμπαρ: Σεβόμαστε την Άστον Βίλα αλλά ήρθαμε για θετικό αποτέλεσμα
Στο Μπέρμιγχαμ με ένα ερυθρόλευκο όνειρο τρελό o Ολυμπιακός
«Παρακαλούσα για μεταγραφές... Έφτασα σε σημείο να υποκλέψω την έγκριση του Γιοβάνοβιτς»