Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή στο ΓΣΠ-Ποια τα δεδομένα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ

Για το μεγάλο παιχνίδι, το οποίο θα κρίνει τον πρωταθλητή και θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου στις 19:00 στο ΓΣΠ, προετοιμάζονται ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ.

Ο ΑΠΟΕΛ πάει στον αγώνα με δύο αποτελέσματα, καθώς έχει τη δυνατότητα να πανηγυρίσει τον τίτλο και με ισοπαλία, ενώ ΑΕΚ χρειάζεται μόνο νίκη, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας ο σύλλογος της Λευκωσίας θα κατακτήσει τον τίτλο, καθώς κέρδισε ήδη δύο φορές την ομάδα της Λάρνακας.

Επιπλέον οι γηπεδούχοι πέραν από το πλεονέκτημα του διπλού αποτελέσματος, θα έχουν τη στήριξη του κόσμο τους σε ένα κατάμεστο ΓΣΠ.

Από την άλλη, η ΑΕΚ θέλει να γράψει ιστορία και να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της, κάτι το οποίο καλείται να καταφέρει μόνο με διπλό.

Η ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και την πρώτη θέση, θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League, έχοντας τριπλή ευκαιρία για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Συγκεκριμένα η πρώτη είναι πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, αν όχι τότε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και σε περίπτωση τότε που δεν τα καταφέρει, θα έχει άλλη μια ευκαιρία κατά τα πλέι οφ του Europa Conference League.

Όσον αφορά την ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση, θα αγωνιστεί στο Conference League, αρχίζοντας από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Σημειώνεται πως, ο ΑΠΟΕΛ από το 2015 μέχρι και σήμερα είναι αήττητο από την ΑΕΚ στο ΓΣΠ, καθώς η τελευταία ήττα για τους γαλαζοκίτρινους καταγράφηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 2015 με σκορ 2-1.

Μετά από το συγκεκριμένο παιχνίδι ακολούθησαν 14 αγώνες πρωταθλήματος, με τον ΑΠΟΕΛ να μένει αήττητος.

Όσον αφορά την ΑΕΚ, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στην πρώτη του θητεία στην ομάδα της Λάρνακας, ο Ραν Μπεν Σιμόν πανηγύρισε δύο νίκες.

Πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν 2013-2013 όταν ο Μπεν Σιμόν βρισκόταν στον πάγκο της ΑΕΚ, κέρδισε δύο φορές τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ρικάρντο Σα Πίντο υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΑΠΟΕΛ αναμένεται να ρίξει στη μάχη τον Μαρκίνιος, ο οποίος απουσίαζε στο ντέρμπι με την Ομόνοια.

Στην ΑΕΚ ετοιμοπόλεμοι είναι οι Λέδες και Λόπες, οι οποίοι ακολούθησαν κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων τις τελευταίες ημέρες και πολύ πιθανόν να πάρουν φανέλα βασικού για το μεγάλο παιχνίδι.

Δειτε Επισης

Σημαντική πρωτιά Παρέλλη σε διεθνές μίτινγκ στο Ισραήλ
Ο Κεραυνός κέρδισε την ΑΕΚ και έκανε το 1-1 στους τελικούς της Basket League
Στην προεπιλογή της Εθνικής Κροατίας για το EURO 2024 ο Ίβουσιτς
Η Ακαδημία OMONOIA FC διοργανώνει για πρώτη φορά Summer School-Όλες οι πληροφορίες
Στο Νο 9 της παγκόσμιας κατάταξης έπεσε ο Τσιτσιπάς-Στο Νο 7 ανέβηκε η Σάκκαρη
Ικανοποιημένος δηλώνει ο Τζιωρτζής από τη συμμετοχή του στον 2ο αγώνα NASCAR
Στο στάδιο Άλφαμεγα οι αγώνες της Πάφου στην Ευρώπη-«Θα διεκδικήσουμε και τους δυο τίτλους»
Στην ΑΕΚ μέχρι το 2026 ο Άνχελ Γκαρσία
Το σημερινό πρόγραμμα του EURO U-17
«Η Πάφος έπαιζε μόνη της στον τελικό, ας έκανε κάτι ο Αναστασίου στο ημίχρονο να αλλάξει ο αγώνας»