Βραβεύθηκε για τις διακρίσεις της η αποστολή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης

Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για να υπάρχει συνέχεια αλλά και περαιτέρω βελτίωση των επιτυχιών που σημείωσαν οι Κύπριοι αθλητές στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Ανδρών στο Ρίμινι της Ιταλίας, έδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (ΚΟΓ) Σάββας Μάτσας.

«Με την πρόκριση του αθλητή μας Μάριου Γεωργίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης στο Σύνθετο Ομαδικό (στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Ανδρών), αλλά και την πρόκριση της ομάδας μας στον τελικό, όλοι στην Ομοσπονδία αισθανόμαστε δικαιωμένοι και πολύ περήφανοι για τις επιτυχίες των αθλητών μας», τόνισε ο κ. Μάτσας, σε ομιλία του σε τελετή που έγινε το βράδυ της Τρίτης για την απονομή τιμής στην αποστολή που συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Ανδρών.

«Αυτά τα νεαρά παιδιά τίμησαν την πατρίδα τους με τον καλύτερο τρόπο και πιστεύουμε ότι έχουν τις δυνατότητες οι επιτυχίες τους αυτές όχι μόνο να επαναληφθούν αλλά και να αυξηθούν σε αριθμό και σε συγκομιδή μεταλλίων», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι «οι επιτυχίες αυτές αντανακλούν στην οργάνωση, στην αξιοκρατία, στην δικαιοσύνη και στην συστηματική δουλειά που γίνεται από την Διοίκηση, τους προπονητές, τους κριτές, τις Διοικήσεις των Επαρχιακών Επιτροπών/Σωματείων, τους γονείς και ασφαλώς πρώτιστα τους αθλητές μας», υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι «οι  τεράστιες αυτές επιτυχίες, μας φέρνουν σήμερα εδώ για να τους τιμήσουμε και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».

«Θα πρέπει αυτοί οι αθλητές μας θα πρέπει να τύχουν και άλλης υποστήριξης γιατί απέδειξαν ότι έχουν και ταλέντο και ικανοί είναι να τιμήσουν την χώρα μας σε όλους τους, υψηλότερου επιπέδου, αγώνες που γίνονται παγκοσμίως», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο Μάριο Γεωργίου, ο Πρόεδρος της ΚΟΓ τον χαρακτήρισε "πρωτεργάτη στις επιτυχίες" και  "κορυφαίο αθλητή μας στην ενόργανη γυμναστική", σημειώνοντας πως αυτός  κατά τη διάρκεια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Ρίμινι της Ιταλίας  κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης στο Σύνθετο Ατομικό και να μαζέψει συνολικά 4 μετάλλια (χρυσό στο Σύνθετο Ατομικό, Αργυρό στο Δίζυγο και 2 Χάλκινα μετάλλια στον Πλάγιο Ίππο και στο Μονόζυγο αντίστοιχα)».

Πρόσθεσε ότι αξιοσημείωτο είναι ότι η μεγάλη επιτυχία του Μάριου του χάρισε παράλληλα και το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου ( 3η Ολυμπιάδα για τον Μάριο).

Αναφέροντας ότι στον στίβο υπάρχει το δέκαθλο και τους αποκαλούν υπεραθλητές, ο κ. Μάτσας είπε ότι «ακριβώς τον ίδιο τίτλο μπορούμε να δώσουμε και σε ένα αθλητή ενόργανης γυμναστικής, ο οποίος κερδίζει την πρώτη θέση σε ένα τέτοιου επιπέδου και βαθμού δυσκολίας αγώνα, όπως είναι οι πανευρωπαϊκοί αγώνες στο Σύνθετο Ατομικό και στα έξι δηλαδή όργανα».

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΚΟΓ ευχήθηκε στον Μάριο Γεωργίου στην τρίτη συμμετοχή του σε Ολυμπιάδα και «με λίγη τύχη να εξασφαλίσει ακόμη και μετάλλιο».  

Ευχάριστη έκπληξη για κάποιους, σημαντικός στόχος για εμάς, σύμφωνα με τον κ. Μάτσα, «η πρόκριση της ομάδας μας για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ομοσπονδίας Γυμναστικής στον Τελικό του Ομαδικού στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Η Ομάδα της Κύπρου αποτελείτο από τους Μάριο Γεωργίου, Ηλία Γεωργίου, Σωκράτη Πηλακούρη, Μιχάλη Χαρή και  Γίωργο Άγγονα.

Ο κ. Μάτσας ανέφερε ότι την αποστολή συμπλήρωσαν και οι αθλητές Νεόφυτος Κυριακού που «για πολύ λίγο έμεινε έξω από τον τελικό στο άλμα, αλλά και οι δύο μας έφηβοι Νεόφυτος Σάββα και Στυλιανός Βασιλειάδης οι οποίοι αγωνίστηκαν σε ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για πρώτη φορά και είχαν μια εξαιρετική παρουσία».  

Ο Πρόεδρος της ΚΟΓ ευχαρίστησε το κράτος τόσο επειδή «άκουσε την αγωνία μας ότι χρειαζόμαστε κατάλληλες αίθουσες προπόνησης» όσο και επειδή «αύξησε τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας για να εργοδοτήσει ικανούς προπονητές και προπονήτριες».   

Πρόσθεσε ότι στην προσπάθειά της η ΚΟΓ δεν ήταν μόνη, αλλά είχε συμπαραστάτες και αρωγούς τον ΚΟΑ, την ΚΟΕ, τον ΟΠΑΠ Κύπρου, την Cablenet, αλλά και τον κύριο Μπάλτζερ Κσάμπα.

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΚΟΓ αναφέρθηκε στους Ομοσπονδιακούς προπονητές στην ενόργανη γυμναστική Ανδρών της αποστολής τους Παναγιώτη Πετρίδη, Παναγιώτη Σιήππη, Ηρόδοτο Γιωργαλλά και Σκεύη Ανδρέου, ενώ ευχαρίστησε την ιατρό Αγνή Βωνιάτη, την ψυχολόγο Άγκοτα Ιλόνα Λέναρτ, τη διατροφολόγο Αννίτα Κόβατς αλλά και τους φυσιοθεραπευτές Αθηνά Κωνσταντίνου και Γιώργο Κουτσούδη «για την πολύτιμη εθελοντική βοήθεια τους».

Τέλος, εξέφρασε ευχαριστίες στους κριτές της Ομοσπονδίας Δημήτρη Άγγονα και Σωτήρη Στυλιανού και στον Αρχηγό Αποστολής Μιχάλη Κυλίλη.

«Ευελπιστώ ότι με ομοψυχία, σοβαρότητα, συνέχεια και συνέπεια θα έρθουν σύντομα και άλλες μεγάλες αν όχι και μεγαλύτερες επιτυχίες», κατέληξε.

Μιλώντας εκ μέρους της η Ομάδας της Κύπρου, ο Μάριος Γεωργίου ευχαρίστησε τόσο την ΚΟΓ που είναι δίπλα τους «σε αυτό το δύσκολο ταξίδι» όσο και τους συναθλητές του για την προσπάθεια που κάνει ο καθένας «να ανεβάσουμε ο ένας τον άλλο».

Ο Μάριος Γεωργίου, αφού ευχαρίστησε όλη την κυπριακή αποστολή, υποσχέθηκε εκ μέρους των αθλητών ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν, από εδώ και πέρα, ό,τι καλύτερο μπορούν στην ενόργανη γυμναστική.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Γιώργος Χρυσοστόμου Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κάλλη Χ' Ιωσήφ Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, πρώην Πρόεδρος του ΚΟΑ, Αλέξανδρος Ντάβος Γενικός Εμπορικού της ΟΠΑΠ Κύπρου, Πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Επαρχιακών Επιτροπών και Σωματείων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, κριτές και προπονητές και προπονήτριες.

Κατά την τελετή βραβεύθηκαν:

Μάριος Γεωργίου (4 μετάλλια): Πρωταθλητής Ευρώπης στο σύνθετο ατομικό, χρυσό μετάλλιο, αργυρό μετάλλιο στο δίζυγο, Χάλκινο μετάλλιο στον πλάγιο ίππο, χάλκινο μετάλλιο στο μονόζυγο

Η Ομάδα της Κύπρου για την πρόκριση της για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας Γυμναστικής στον Τελικό του Σύνθετου Ομαδικού στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. 

Ο Νεόφυτος Κυριάκου (2ος αναπληρωματικός στο άλμα) και οι έφηβοι Νεόφυτος Σάββα και Στυλιανός Βασιλειάδης για την πολύ καλή πρώτη εμφάνιση τους σε πανευρωπαϊκό αγώνα.

Βραβεύθηκαν επίσης οι:

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΗΠΠΗΣ

ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΓΕΩΡΓΑΛΛΑΣ

ΣΚΕΥΗ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΚΡΙΤΕΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΟΝΑΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΑΓΝΗ ΒΩΝΙΑΤΗ   

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΑΓΚΟΤΑ ΙΛΟΝΑ ΛΕΝΑΡΤ

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΒΑΤΣ

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΑΘΗΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΔΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΜΠΑΛΤΖΕΡ ΚΣΑΜΠΑ

ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΛΙΛΗΣ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου
ΒΙΝΤΕΟ: Έκλεψαν τη βραδιά Ζιντάν και Ναδάλ που μετέφεραν την ολυμπιακή φλόγα
«Θετικός» ο Ιρακινός τζουντόκα Σεχέν Σεχέν, τέθηκε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων!
Τα ρόστερ των δώδεκα μονομάχων στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
ΒΙΝΤΕΟ: Γκάφα από τους Γάλλους-Ύψωσαν ανάποδα τη σημαία των Ολυμπιακών
«Η μεγαλύτερη τιμή»-Περήφανος που κράτησε την ελληνική σημαία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Άναψε η ολυμπιακή φλόγα στο Παρίσι-Η διαφορετική τελετή που έκλεψε εντυπώσεις
ΒΙΝΤΕΟ: Η πλεύση της κυπριακής αποστολής στην τελετή έναρξης στον Σηκουάνα
ΒΙΝΤΕΟ: Μέσα σε αποθέωση η εμφάνιση της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξη των Ολυμπιακών
LIVE ΒΙΝΤΕΟ: Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι