Elite League-MVP ο Ζακ Μπράιαντ και οι υπόλοιποι κορυφαίοι της σεζόν

Ο Ζακ Μπράιαντ αναδείχθηκε σε κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος στην Elite League ενώ μοιράστηκαν και τα υπόλοιπα βραβεία για τους καλύτερους της χρονιάς.

Το πρωτάθλημα της Elite League έχει φτάσει πολύ κοντά πλέον στο τέλος της, με το Final Four που θα καθορίσει τον πρωταθλητή και τις ομάδες που θα πάρουν την άνοδο στη Stoiximan Basket League να αρχίζει την Παρασκευή, 17/5, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Ο Ζακ Μπράιαντ του Μίλωνα αναδείχθηκε σε MVP, ο Δημήτρης Λιόγας του Κόροιβου Αμαλιάδας ψηφίστηκε καλύτερος προπονητής, καλύτερος νέος παίκτης βγήκε ο Γιάννης Καρακώστας του Παπάγου ενώ ο Πέτρος Γερομιχαλός είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης. Μάλιστα, την κορυφαία πεντάδα την απαρτίζουν συνολικά 4 Έλληνες και 1 ξένος.

Ο Ζακ Μπράιαντ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Elite League Ερρίκος Ντυνάν χάρη στις εμφανίσεις του τόσο με τον Ερμή Σχηματαρίου στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, όσο και με τον Μίλωνα στη συνέχεια, με αμφότερες τις ομάδες να φτάνουν στο Final 4. Ο Αμερικανός γκαρντ ολοκλήρωσε την περίοδο έχοντας 19,7 πόντους (80,9% στις βολές, 55,4% στα δίποντα, 44% στα τρίποντα), 5,5 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 1,6 κλεψίματα και 22,5 στην αξιολόγηση σε 32,6 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Ο Δημήτρης Λιόγας ψηφίστηκε καλύτερος προπονητής της Elite League Ερρίκος Ντυνάν για το συνολικό του έργο στον Κόροιβο Αμαλιάδας. Ο 57χρονος τεχνικός οδήγησε την ομάδα του στην έκτη θέση της κανονικής περιόδου με 16 νίκες και 14 ήττες, ενώ στη συνέχεια ήρθε ο αποκλεισμός από τον Μίλωνα στα playoffs.

Πολλοί ήταν οι Έλληνες παίκτες που ξεχώρισαν με την απόδοσή τους στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Καλύτερος όλων, ωστόσο, επελέγη ο Πέτρος Γερομιχαλός. Συνέβαλε τα μέγιστα στην πορεία της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδας, που τερμάτισε τέταρτη στην κανονική περίοδο, αλλά αποκλείστηκε στα playoffs από τον Ηρακλή. Ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας 17,8 πόντους (77,5% στις βολές, 50,5% στα δίποντα και 36,6% στα τρίποντα), 6,7 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ, 1,9 κλεψίματα, 1 τάπα και 19,6 στην αξιολόγηση σε 33,1 λεπτά κατά μέσο όρο.

Καλύτερη πεντάδα

Τέσσερις Έλληνες κι ένας ξένος ψηφίστηκαν στην καλύτερη πεντάδα της Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Αυτή συνθέτουν ο

Νίκος Γκίκας (Πανιώνιος), ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος (Ηρακλής), ο Ζακ Μπράιαντ (Ερμής Σχηματαρίου/Μίλων), ο Πέτρος Γερομιχαλός (Νεανική Εστία Μεγαρίδας) και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης (Πανιώνιος).

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η πλεύση της κυπριακής αποστολής στην τελετή έναρξης στον Σηκουάνα
ΒΙΝΤΕΟ: Μέσα σε αποθέωση η εμφάνιση της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξη των Ολυμπιακών
LIVE ΒΙΝΤΕΟ: Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πόζαραν μπροστά στους Ολυμπιακούς Κύκλους (pic)
Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου
Τα κυπριακά πανιά ανοίγουν στη Μασσαλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι κυπριακές συμμετοχές από το Σίδνεϋ ως το Πεκίνο
Κανονικά η τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι παρά το σαμποτάζ στα τρένα (pics)
Ελεύθεροι σκοπευτές παντού στο Παρίσι-Κλειστός ο εναέριος χώρος, σε ετοιμότητα τα Mirage
Πώς το Παρίσι καθάρισε τον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες-Προκαλεί ίλιγγο το ποσό που ξόδεψαν