Η Παρί τα έχανε, η Ντόρτμουντ το έβαλε και βλέπει… τελικό

Προβάδισμα για να βρεθεί στον τελικό του Champions League πήρε η Ντόρτμουντ! Οι Βεστφαλοί λύγισαν 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν και πάνε στη ρεβάνς του Παρισιού με προβάδισμα, κρυφοκοιτάζοντας το… «Γουέμπλεϊ».

Λυτρωτής ο Φίλκρουγκ για τους Γερμανούς, οι οποίοι είχαν και την τύχη με το μέρους τους αφού η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έχασε ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες και είχε διπλό δοκάρι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

Την επόμενη Τρίτη (07/05, 22:00) η ρεβάνς στο «Parc des Princes», όπου θα κριθεί το πρώτο από τα δύο εισιτήρια του τελικού.

Εξαιρετικός ο ρυθμός στη διάρκεια του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να βγάζουν ένταση σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δύο σουτ του Ντεμπελέ στο 20λεπτο ήταν οι πρώτες αξιόλογες στιγμές του αγώνα, με την Ντόρτμουντ να ανεβαίνει από το 25’ και έπειτα, περιορίζοντας τον Εμπαπέ και ήταν ιδιαίτερα απειλητική. Ζάμπιτσερ και Μπραντ χτύπησαν το «καμπανάκι», αλλά οι Παριζιάνοι δεν το άκουσαν και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο στο 36ο λεπτό. Μετά από βαθιά μπαλιά του Σλότερμπεργκ, ο Φίλκρουγκ έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με τρομερό τελείωμα εκτέλεσε τον Ντοναρούμα για το 1-0 μέσα σε… πανζουρλισμό στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Σαν να μην έφτανε το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του, ο Λουίς Ενρίκε είδε στο 40ο λεπτό τον Ερναντέζ να αποχωρεί με τραυματισμό, ενώ στο 44’… γλίτωσε από τα χειρότερα όταν ο Ζάμπιτσερ σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0.

Η Παρί μπήκε στο δεύτερο μέρος, έχοντας στο μυαλό της να βρει την γρήγορη ισοφάριση. Και θα μπορούσε να το καταφέρει, αν είχε μεγαλύτερη ευστοχία και… τύχη. Ο Μπαρκολά στο 48’ δεν βρήκε εστία από καλή θέση, ενώ οι Εμπαπέ-Χακίμι τρία λεπτά αργότερα είδαν το δοκάρι να σταματάει τις προσπάθειές τους! Στο 56ο λεπτό δε, ο Φαμπιάν Ρουίθ κατάφερε να μην βρει εστία εξ επαφής με κεφαλιά!

Η Ντόρτμουντ είχε την πρώτη της φάση, η οποία ήταν και μεγάλη αλλά άστοχη στο 60ο λεπτό με τον Φίλκρουγκ να πλασάρει άουτ από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 72’ ο Κόμπελ νίκησε τον Ντεμπελέ που είχε βρεθεί σε πλεονεκτική θέση! Η Παρί έδειχνε να έχει την ψυχραιμία αλλά και το μομέντουμ, είχε τεράστια ευκαιρία με τον Ντεμπελέ να μην σκοράρει ούτε στο 80’, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση το σουτ του Βιτίνια πέρασε άουτ.

Οι Παριζιάνοι είχαν βγει μαζικά μπροστά και λίγο έλειψε να δεχτούν δεύτερο γκολ, αλλά ο Μαρκίνιος με καθοριστική προβολή στέρησε το γκολ στον Σάντσο στο 84’, με τον Ρουίθ τρία λεπτά αργότερα να αστοχεί ξανά με κεφαλιά στην τελευταία φάση ουσιαστικά του αγώνα, με την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη στο φινάλε του αγώνα μπροστά στο κατάμεστο Yellow Wall.

Πηγή: sportfm

Δειτε Επισης

Ανατροπή στην υπόθεση Τούχελ ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για ανανέωση
Κλείδωσε το Champions League με τρομερό Γκριεζμάν η Ατλέτικο Μαδρίτης
Ο Βλάχοβιτς έστεψε Κυπελλούχο τη Γιουβέντους
Τρίποντα Ευρώπης για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι
Θέλει τον Μπρούνο Φερνάντες στην Αλ Νασρ ο Ρονάλντο
Θέλει Μανδά η Φιορεντίνα-Το ποσό που τον κοστολογεί η Λάτσιο
Η... ελπίδα πεθαίνει τελευταία για την Άρσεναλ-Έτσι θα πάρει το πρωτάθλημα
Αγγλικός εμφύλιος για την αποκάλυψη του Αλόνσο στη Μπάγερ Λεβερκούζεν
Διπλό για Ευρώπη της Βιγιαρεάλ και… χαλάστρα στην Τζιρόνα
Τονάλι: Μεγάλο λάθος μου που κρυβόμουν για το πρόβλημά μου με τον τζόγο