Τιτανομαχία στο Ολίμπικο και ματσάρα στο Βελοντρόμ για τα ημιτελικά του Europa League

Το Ρόμα-Λεβερκούζεν (22:00) μπορεί αναμφίβολα να ξεχωρίζει στα ημιτελικά του Europa League, αλλά ιδιαίτερα αμφίρροπο είναι και το άλλο ζευγάρι ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Αταλάντα (22:00).

Στο «Ολίμπικο», λοιπόν, θα κοντραριστούν δύο ομάδες με διαφορετικές πορείες. Η Ρόμα από τις αρχές του έτους κατάφερε να ορθοποδήσει, όταν και ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία από τα… χέρια του Ζοσέ Μουρίνιο και έχει αλλάξει όλη τη σεζόν των «τζαλορόσι». Έχουν απέναντί τους όμως την μοναδική αήττητη ομάδα της Ευρώπης, αφού η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο δεν έχει χάσει ακόμα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Γερμανίας, αλλά ούτε και στην Ευρώπη.

Πρόκειται και για ένα μεγάλο ματσάρισμα ανάμεσα σε δύο προπονητές που τώρα επί της ουσίας ξεκινούν τις καριέρες τους, αλλά ως ποδοσφαιριστές είχαν κοντραριστεί και ήταν από τα κορυφαία χαφ της γενιάς τους! Τα προγνωστικά πάνε περίπατο σε ένα ματς που δύσκολα κάποιος μπορεί να… μαντέψει το αποτέλεσμα, με τις δύο ομάδες να έχουν τεράστια ποιότητα στα ρόστερ τους, η οποία και θα καθορίσει την έκβαση του ζευγαριού.

Την ίδια ώρα, στο «Βελοντρόμ» υπάρχει ένα ιδιαίτερα αμφίρροπο και ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα ματς ανάμεσα στη Μαρσέιγ και την Αταλάντα. Από τη μία, ο απαιτητικός ρυθμός των Γάλλων αλλά και η τρομερά καυτή έδρα τους που δίνει ώθηση στους γηπεδούχους, από την άλλη η μεγάλη ποιότητα και το μαεστρικό κοουτσάρισμα του Γκασπερίνι για τους φιλοξενούμενους.

Αναμφίβολα, η κατάκτηση του τροπαίου για τις δύο ομάδες θα σημαίνει πάρα πολλά, όπως φυσικά και το ότι θα εξασφαλίσουν το Champions League της νέας σεζόν, το οποίο πιθανότατα δεν θα καταφέρουν μέσω των πρωταθλημάτων τους. Με τη Μαρσέιγ να πετά εκτός συνέχειας την Μπενφίκα στον προηγούμενο γύρο στα πέναλτι και η Αταλάντα να σοκάρει τη Λίβερπουλ, στέλνοντάς την σπίτι της, αφού την είχε κερδίσει με 3-0 στο «Άνφιλντ» και η ήττα με 1-0 στη ρεβάνς ήταν… γλυκιά!

Πηγή: sportfm

Δειτε Επισης

Με το δεξί μπήκαν στα προκριματικά του World Cup Αγγλία, Πολωνία, Φινλανδία, Βοσνία και Λετονία
Χάρι Κέιν για τη Xρυσή Μπάλα: «Στην Τότεναμ δεν θα μπορούσα να την κατακτήσω, φέτος μπορώ»
Νεϊμάρ: Αποκάλυψη πως αρνήθηκε πρόταση 100 εκατ. ευρώ της Ρεάλ για χάρη της Μπαρτσελόνα
Ήρωας της Βραζιλίας ξανά ο Βινίσιους-Νικητήριο γκολ στο 99′ και μισό βήμα μακριά από το Μουντιάλ
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Εμπαπέ κατάφερε να εκνευρίσει τον Λούκα Μόντριτς
Πρόκριση χωρίς… Πινέδα το Μεξικό στον τελικό του Nations League
Εκτός ο Πάλμερ από τα παιχνίδια της Αγγλίας με Αλβανία και Λετονία για το World Cup του 2026
«Περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή τον Μέσι, έχει μυϊκό πρόβλημα»
Η Ιαπωνία έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στην τελική φάση του Μουντιάλ 2026
Πήρε «πακέτο» Κουέντα και Εσούγκο, έναντι 74,4 εκατ. ευρώ!