Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς και ο Παναθηναϊκός είχε και τόλμη και γοητεία

Από το βράδυ της Κυριακής (26/5), ο Παναθηναϊκός είναι ξανά πρωταθλητής Ευρώπης. Για έβδομη φορά στην ιστορία του. Το έπος του Βερολίνου ακούστηκε σε κάθε γωνιά του μπασκετικού πλανήτη, οι πράσινοι πέτυχαν ένα μικρό μπασκετικό θαύμα και κόντρα στην τάση των τελευταίων ετών που έλεγε ότι οι ομάδες χτίζονται και εκείνες που έχουν κορμό φτάνουν πιο μακριά, διέλυσε τον ανταγωνισμό μέσα σε λίγους μήνες.

Το χτίσιμο του Παναθηναϊκού δεν ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2023, αλλά αρκετά πιο πριν. Από την άνοιξη του 2023. Τότε γύρισε ο διακόπτης, τότε αποφασίστηκε πως οι τελευταίες θέσεις της EuroLeague ανήκαν στο παρελθόν. Λούκα Βιλντόσα και Ματίας Λεσόρ ήταν οι πρώτες προσθήκες, ο Κώστας Σλούκας ακολούθησε, ο Κέντρικ Ναν συμπλήρωσε το παζλ. Και ο Παναθηναϊκός γέμισε το ρόστερ του με παίκτες σπουδαίας κλάσης που είχαν ένα ανεκτίμησης αξίας χαρακτηριστικό: το κίνητρο.

Ο Εργκίν Αταμάν ήθελε να ζήσει το κλίμα του ΟΑΚΑ. Χρειαζόταν μία νέα πρόκληση μετά από την Αναντολού Εφές και στην αγαπημένη του Αθήνα υπήρχε ένας γίγαντας που βρισκόταν σε λήθαργο.

Ο Κώστας Σλούκας είδε τον Ολυμπιακό να του κλείνει την πόρτα και βρισκόταν ένα βήμα μακριά από την επιστροφή στη Φενέρμπαχτσε. Ο Παναθηναϊκός τον ήθελε χρόνια, μπήκε σφήνα, έριξε χρήμα στο τραπέζι και το μεγαλύτερο κίνητρο που μπορούσε να βρει ο Έλληνας σταρ. Τον χώρο και τον χρόνο για να αποδείξει ότι παραμένει στην ελίτ. Απλώς ο Σλούκας το... τερμάτισε, γιγάντως τον μύθο του και θα πρέπει πλέον να απαιτεί να τον αποκαλούν legend της διοργάνωσης.

Ο Ματίας Λεσόρ άφησε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο ήταν βασιλιάς, για να δοκιμάσει κάτι νέο. Προφανώς με πολύ μεγαλύτερες αποδοχές, αλλά και πάλι, ρίσκαρε, αποχαιρέτησε την Παρτίζαν και ήταν ίσως ο MVP του Παναθηναϊκού στη σεζόν.

Κι άλλοι ρίσκαραν. Κι ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ρίσκαρε. Κι ο Τζέριαν Γκραντ ρίσκαρε, όταν όλοι πίστευαν ότι θα είναι ο πεμπτος γκαρντ. Κι ο Κέντρικ Ναν ρίσκαρε. Και ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τη μοίρα του οργανισμού. Ενός οργανισμού που είχε ήδη βάλει τον πήχη ψηλά, αλλά με τον Αμερικανό μετατράπηκε σε ένα κτήνος με πολλά κεφάλια.

Ο Ναν ρίσκαρε όταν περίμενε για πολλούς μήνες, άφησε προτάσεις, επέμεινε να ψάχνει συμβόλαιο στο NBA και τελικά έβαλε νερό στο κρασί του, ήρθε στην Ελλάδα και έγινε κι αυτός... βασιλιάς. Πρωταγωνιστής σε ομάδα που στοχεύει μόνο την κορυφή, καλοπληρωμένος, σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης.

Ο φετινός Παναθηναϊκός είχε τόλμη, είχε και γοητεία. Και η τύχη βοηθάει πάντα τους τολμηρούς. Το βράδυ της Κυριακής (26/5) στο Βερολίνο γράφτηκε μία από τις σημαντικότερες σελίδες στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ίσως η πιο χρυσή απ' όλες. Και την ίδια στιγμή ο πήχης πήγε ακόμη πιο ψηλά γιατί οι ομάδες αυτού του επιπέδου πρέπει να ψάχνουν πάντα το βήμα προς τα εμπρός.

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η πλεύση της κυπριακής αποστολής στην τελετή έναρξης στον Σηκουάνα
ΒΙΝΤΕΟ: Μέσα σε αποθέωση η εμφάνιση της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξη των Ολυμπιακών
LIVE ΒΙΝΤΕΟ: Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πόζαραν μπροστά στους Ολυμπιακούς Κύκλους (pic)
Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου
Τα κυπριακά πανιά ανοίγουν στη Μασσαλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι κυπριακές συμμετοχές από το Σίδνεϋ ως το Πεκίνο
Κανονικά η τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι παρά το σαμποτάζ στα τρένα (pics)
Ελεύθεροι σκοπευτές παντού στο Παρίσι-Κλειστός ο εναέριος χώρος, σε ετοιμότητα τα Mirage
Πώς το Παρίσι καθάρισε τον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες-Προκαλεί ίλιγγο το ποσό που ξόδεψαν