Οικονομική τρύπα 220 εκατομμυρίων στη Λιντς μετά την αποτυχία για άνοδο στην Premier League

Η άνοδος στην Premier League δεν προσφέρει μόνο μία ευκαιρία για συμμετοχή στο κορυφαίο κατά πολλούς πρωτάθλημα, αλλά και μία πολύ σημαντική οικονομική "ένεση" (περίπου 150 εκατομμύρια) προκειμένου ο εκάστοτε νεοφερμένος σύλλογος να έχει την δυνατότητα να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες ομάδες.

Η Λίντς δεν κατάφερε εν τέλει να προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, αφού ηττήθηκε με 1-0 από την Σαουθάμπτον στον τελικό των playoffs της Championship. Αυτή η ήττα αυτομάτως προκαλεί πολλούς πονοκεφάλους στην ομάδα μιας και δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμη οι οικονομικές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο σύλλογος βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση -με τα οικονομικά ανοίγματα των προηγούμενων χρόνων να τον ακολουθούν- και είναι υποχρεωμένος να ξεπληρώσει ένα ποσό που συνολικά ανέρχεται κοντά στα 220 εκατομμύρια.

Φυσικά αυτό σημαίνει πως προκειμένου η ομάδα να μπορεί να προχωρήσει σε μεταγραφές θα είναι απαραίτητο να υπάρξουν πωλήσεις, καθώς και να περιοριστεί πολύ το μπάτζετ για την επόμενη σεζόν.

Αναμφίβολα υπό αυτές τις συνθήκες η Λιντς θα είναι εξαιρετικά δύσκολο φαινομενικά να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο το 2025 και θα χρειαστεί να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές και οικονομικούς ελιγμούς ούτως ώστε να εξισορροπηθεί ο προϋπολογισμός.

Δειτε Επισης

Η Παρί μπαίνει σφήνα στην Μπαρτσελόνα για τον Νίκο Γουίλιαμς
Λαπόρτα: Τα οικονομικά της Μπαρτσελόνα έχουν βελτιωθεί σημαντικά
Ο Σεσενιόν επιστρέφει στη Φούλαμ
O Ντε Χέα προτάθηκε στην Τζένοα
Μπαρτσελόνα και Σίτι κατέθεσαν πρόταση στην Λειψία για τον Όλμο
Η Τότεναμ έκλεισε ταλέντο από τη Νότια Κορέα
Η Αλ Χιλάλ χτύπησε την πόρτα της Μπαρτσελόνα για Βίτορ Ρόκε-Ανοικτοί στο ενδεχόμενο πώλησης οι «μπλαουγκράνα»!
ΒΙΝΤΕΟ: Πιάστηκαν στα χέρια Κόλγουιλ και Μακλίν σε φιλικό της Τσέλσι με τη Ρέξαμ
Καταγγελία Μασεράνο-«Μπήκαν και μας έκλεψαν τα πράγματα»
Η Γαλλία καθάρισε τις ΗΠΑ, πεντάρ από τους Ιάπωνες και δύσκολη νίκη για την Ισπανία