Η θρυλική πορεία του Ολυμπιακού-Ο άθλος με την κατάκτηση του Conference League

Ιστορικές στιγμές ζει ο Ολυμπιακός, καθώς με την κατάκτηση του Conference League «τρέλανε» τους οπαδούς του και προκάλεσε τον θαυμασμό της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Σε μια χρονιά που φαινόταν χαμένη, μένοντας χωρίς τίτλο εντός συνόρων, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τη μεγάλη υπέρβαση στην Ευρώπη, και με μια πορεία με στιγμές βγαλμένες από παραμύθι έφτασαν στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου, του πρώτου ελληνικής ομάδας σε διασυλλογική διοργάνωση και μάλιστα σε τελικό που διεξήχθη στη χώρα μας.

Ολυμπιακός: Έγραψε ιστορία, σπάζοντας το «κατεστημένο» των Big-5

Μάλιστα, οι Πειραιώτες... έσπασαν το «κατεστημένο», καθώς έγιναν η πρώτη ομάδα μετά από 13 χρόνια που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο και δεν προέρχεται από τα Big-5 πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία), καθώς το 2011 η Πόρτο είχε κατακτήσει το Europa League.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έγινε ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο, ενώ έκανε τη χώρα μας την 20ή που πανηγυρίζει τρόπαιο σε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA.

Η τρελή πορεία στο Conference League, μετά την περιπέτεια στο Europa

Ο Ολυμπιακός πέρασε από «σαράντα κύματα» στην Ευρώπη, καθώς η παρουσία του στο Europa League περιλάμβανε αρκετή αμφισβήτηση, όμως στο φινάλε κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση, που τον έστειλε στο Conference League, ανοίγοντας μια πόρτα που στο τέλος της διαδρομής είχε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Το ξεκίνημα με τη Φερεντσβάρος ήταν μεστό. Οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν με «απλές» νίκες (1-0), με την «τρέλα» να έρχεται στη συνέχεια.

Μπορεί η Μακάμπι Τελ Αβίβ να σόκαρε τους Πειραιώτες στην έδρα τους, επικρατώντας με 4-1, όμως η ρεβάνς ήταν «εξωπραγματική», με το τελικό 6-1 στην παράταση να στέλνει τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση.

Τα δύσκολα ξεκίνησαν με τη Φενέρμπαχτσε, όμως και εκεί ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα. Νίκησε με 3-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έφυγε από την Κωνσταντινούπολη με την πρόκριση επικρατώντας στα πέναλτι.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Άστον Βίλα θα αποτελούσε ένα τεράστιο εμπόδιο, καθώς είναι η ομάδα που τερμάτισε τέταρτη στην Premier League, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν νέα υπέρβαση και με δύο νίκες (4-2 στην Αγγλία και 2-0 στο Φάληρο) έκλεισαν θέση για τον τελικό της «OPAP Arena», όπου και επικράτησαν της Φιορεντίνα για να φτάσουν στην κατάκτηση του Conference League.

Πηγή: iefeimerida.gr

Δειτε Επισης

Πλήγμα με Μπρινιόλι στην ΑΕΚ
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Καραμανώλης
Κρεμάει τα παπούτσια του και γίνεται αθλητικός ψυχολόγος ο Κλέιμαν
Επίσημα ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού ο Τέτε
Ο Παναθηναϊκός θέλει να κλειδώσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Μπότεφ Πλόβντιβ
Υπέγραψε συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια με τον Παναθηναϊκό ο Τέτε-Μπήκε στην ευρωπαϊκή λίστα
H ΑΕΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα, όμως η πρόκριση παραμένει στα χέρια της
Βήμα πρόκρισης με μπροστάρη Κουλιεράκη για τον επιπόλαιο ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ - Μπόρατς και AEK - Ίντερ ντ’ Εσκάλδες, πόνταρε τώρα στην Megabet Plus με αμέτρητες επιλογές
Στέλνουν τον Ιωαννίδη στη Λάτσιο οι Ιταλοί