Δασκαλάκης: O ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλο πλεονέκτημα, πέντε χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά

Στον τελικό πρωταθλήματος του ερχόμενου Σαββάτου, ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, αναφέρθηκε ο παλαίμαχος άσος των γαλαζοκιτρίνων και νυν προπονητής, Δημήτρης Δασκαλάκης.

Μιλώντας στον Super Sport FM ανέφερε ότι, «είναι ένα παιχνίδι τελικός. Σίγουρα έχει ένα πλεονέκτημα ο ΑΠΟΕΛ γιατί τον βολεύει η ισοπαλία. Όποια ομάδα μπει με σκοπό τη νίκη, θα τα καταφέρει. Θα υπάρχει μια φανταστική ατμόσφαιρα και αυτό ευνοεί τον ΑΠΟΕΛ αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν έχει και μεγάλη σημασία. Αγωνιστικά ο ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλο πλεονέκτημα όταν βρίσκεται σε φάση αντεπίθεσης. Εκμεταλλεύεται τον Κβιλιτάια όταν βρίσκει ανοικτές τις άμυνες των αντιπάλων. Σίγουρα και τα στημένα. Η ΑΕΚ έχει πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους και με οποιονδήποτε τρόπο. Έχει αρκετή ποιότητα».

Για την πορεία των δύο ομάδων είπε ότι, «ο ΑΠΟΕΛ είχε περισσότερες ευκαιρίες για να κατακτήσει από πιο νωρίς το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ έδειξε ένα σταθερό πρόσωπο από τον καιρό που ήρθε ο Μπεν Σιμόν. Αν εξαιρέσουμε ορισμένα αποτελέσματα, τα ματς που ήθελε τα πήρε. Νομίζω αυτό που συνέβη με την Ανόρθωση είναι καθαρά θέμα υποτίμησης. Η ΑΕΚ έδειξε περισσότερη σταθερότητα από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά ο ΑΠΟΕΛ στα παιχνίδια που έπρεπε να νικήσει για να παραμείνει στην κορυφή, τα πήρε».

Για την πίεση που υπάρχει στις δυο ομάδες πρόσθεσε πώς, «με τη βοήθεια του κόσμου ο ΑΠΟΕΛ θα μπει πιο δυνατά νομίζω. Εκεί πρέπει να το διαχειριστεί η ΑΕΚ. Θα υπάρχει και αρκετή πίεση όμως. Δεν θα πει κάτι κάποιος στην ΑΕΚ αν χάσει ένα παιχνίδι εκτός έδρας με τόσο κόσμο».

Για τη δίψα που υπάρχει στον ΑΠΟΕΛ είπε πως, «σίγουρα υπάρχει μεγάλη δίψα. Πέντε χρόνια χωρίς πρωτάθλημα για τον ΑΠΟΕΛ είναι πολλά».

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε