Στήριξη στις προσπάθειες αθλητών για Ολυμπιακούς Αγώνες εξέφρασε ο Πρόεδρος

Την αποφασιστικότητα της Πολιτείας και του ιδίου προσωπικά να στηρίξει τις προσπάθειες τόσο των αθλητών και αθλητριών όσο και των Ομοσπονδιών τους, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris 2024», αλλά και την ανάπτυξη του αθλητισμού της Κύπρου, μετέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), Γεώργιο Α. Χρυσοστόμου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΚΟΕ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 14 Ιουνίου, στο Ολυμπιακό Μέγαρο, πριν την τελετή παράδοσης της σημαίας στους αθλητές της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας - TeamCyprus και σε αυτήν παρέστησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώτης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), Ισίδωρος Κούβελος.

Όπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, επεσήμανε την αγαστή συνεργασία και τη στήριξη όλων των φορέων έτσι ώστε οι αθλητές μας να επιτύχουν την παρουσία τους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός ανά τετραετία.

«Μια γιορτή χαράς για όλο τον πλανήτη, στην οποία η μικρή μας πατρίδα, η Κύπρος μας δηλώνει υπερήφανα παρούσα, μετά την επίμονη και επίπονη προσπάθεια που κατέβαλαν οι αθλητές και οι αθλήτριές μας», όπως σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για την προετοιμασία της αποστολής για το Παρίσι και τις ενέργειες που γίνονται από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για να εξασφαλιστούν οι όσο το δυνατόν καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες για τους Κύπριους αθλητές/τριες.

Από την πλευρά του, ο κ. Καπράλος έδωσε την εικόνα των προετοιμασιών της οργανωτικής επιτροπής για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων, έξι περίπου εβδομάδες πριν την τελετή έναρξης της 26ης Ιουλίου.  

Αμφότεροι οι κύριοι Καπράλος και Κούβελος υπογράμμισαν την εξαιρετική συνεργασία με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και το ότι τόσο η ΚΟΕ όσο και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου είναι από τις πιο δραστήριες διεθνώς.

Δειτε Επισης

Εξήγγειλε επιπλέον χορηγία 350 χιλιάδων ευρώ για τους Κύπριους αθλητές ο Πρόεδρος
Με στόχο να δώσει τον καλύτερό του εαυτό ότι θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς ο Κοντίδης
Θετικό δείγμα ντόπινγκ σε Ελληνίδα αθλήτρια στίβου λίγο πριν τους Ολυμπιακούς
ΒΙΝΤΕΟ: Αποθεώθηκε και κατά την απονομή της κούπας του Wimbledon η Κέιτ Μίντλετον
Τιτάνας Αλκαράθ, σάρωσε τον Τζόκοβιτς και πήρε ξανά το Γουίμπλεντον!
Νέα πρωταθλήτρια στο Wimbledon η Κρεϊτσίκοβα
Για τις 16 Ιουλίου ορίστηκε η πρόβα Τελετής Έναρξης Ολυμπιακών στον Σηκουάνα
Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 η Μαρία Μάρκου
Σπανούλης στους Έλληνες διεθνείς: Ο κόσμος διψάει να σας δει κι αυτό το έχετε πετύχει εσείς
Την 5η θέση και με πυρετό κατέλαβε ο Τράικοβιτς στο διεθνές μίτινγκ Ουγγαρίας