Πέρασαν σβηστά και χέρι-χέρι στους «16» η Αγγλία και η Σλοβενία

Η Αγγλία εξασφάλισε την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου μετά το ισόπαλο 0-0 με τη Σλοβενία με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκέιτ να προβληματίζει με την απόδοση της σε ένα ακόμη ματς ενώ οι Βαλκάνιοι των Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς πήραν μια τεράστια πρόκριση στους "16" ως μια από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων του Euro 2024.

Η Σλοβενία ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερη στο παιχνίδι, έχοντας και την πρώτη φάση με την αδύναμη κεφαλιά του Σέσκο στο 5'. Η ομάδα του Ματίαζ Κεκ δεν περιοριζόταν σε ανασταλτικούς προσανατολισμούς. Ίσα-ίσα. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, δεν επέτρεπε στους Άγγλους να της κάνουν φάση.

Οι Σλοβένοι συνέχιζαν να βγαίνουν με αξιώσεις στην επίθεση, απειλώντας και στο 19' με τον Σπόραρ που είχε αρκετές στιγμές.

Στο 20' η Αγγλία βρήκε μεν δίχτυα, ωστόσο το γκολ του Σάκα ακυρώθηκε ορθώς λόγω οφσάιντ. Τα «Τρία Λιοντάρια» είχαν τεράστια ποσοστά στην κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να τα αξιοποιούν. Τελείως ανούσια, με έλλειψη δημιουργικότητας και χωρίς τελική απέναντι στη Σλοβενία που έκλεινε πολύ καλά τους χώρους.

Από το πρώτο μισάωρο και έπειτα σαν να άρχισε να... ανεβάζει στροφές η Αγγλία, η οποία απείλησε δις με τον Κέιν (30' και 31'). Στο 35' ο Όμπλακ μπλόκαρε μετά την ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Σάκα, ενώ στο 40' μετά το διαγώνιο γέμισμα από τον Τρίπιερ, ο Κέιν δεν πρόλαβε για λίγο να κάνει την προβολή, ώστε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα! Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Μία αλλαγή με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ήταν για την Αγγλία. Συγκεκριμένα, ο Σάουθγκεϊτ πέρασε τον Μέινοου αντί του Γκάλαχερ, θέλοντας να προσδώσει έξτρα δημιουργία από τα χαφ.

Πράγματι, οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, έχοντας και κάποιες στογμές με Μπέλιγχαμ, Φόντεν και Κέιν.

Με διάστημα... 20 λεπτών η Αγγλία δημιούργησε καλές στιγμές με το ψαλιδάκι Σάκα (58') και το σουτ του Ράις (75'). Τίποτα άλλο ουσιαστικά στο ενδιάμεσο, με τη Σλοβενία ταυτόχρονα μάλλον να έχει αρχίσει να κοιτάζει και τις... κίτρινες και το κριτήριο «Fair Play» (λόγω της απόλυτης ισοβαθμίας της με τη Δανία), εάν και προκρινόταν ως 3η έτσι κι αλλιώς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Γκουεΐ, Τρίπιερ (84' Αλεξάντερ-Άρνολντ) – Γκάλαχερ (46' Μέεινοου), Ράις – Σάκα (71' Πάλμερ), Μπέλινγκχαμ, Φόντεν – Κέιν.

Σλοβενία (Ματίαζ Κεκ): Όμπλακ – Κάρνιτσικ, Ντρκούσιτς, Μπιγιόλ, Γιάνζα – Στογιάνοβιτς, Τσέριν, Έλσνικ, Μλάκαρ (86' Γκ. Στάνκοβιτς) – Σπόραρ (86' Τσέλαρ), Σέσκο (75' Ίλιτσιτς).

Πηγή: sportfm

Δειτε Επισης

Ο Ιμόμπιλε επέστρεψε στην Ιταλία για τη Μπολόνια
Το συγκινητικό αντίο του Μόντριτς στη Ρεάλ, τον κόσμο της και στον Πέρεθ
Η Μπάγερν έκανε κρούση στην Λειψία για τον Τσάβι Σίμονς
Υπέστη υποτροπή ο Έντρικ, θα παραμείνει εκτός για αρκετές εβδομάδες
Απόλυτο και πρωτιά για τη Νορβηγία, προκρίθηκε στο φινάλε και η Ελβετία
Η Άρσεναλ ήρθε σε συμφωνία με την Τσέλσι για Μαντουέκε
Εισηγήθηκε στη διοίκηση της Ρεάλ τις αποχωρήσεις τριών ποδοσφαιριστών ο Αλόνσο
O Γκιόκερες ενημέρωσε την Σπόρτινγκ ότι θα κάνει αποχή από τις προπονήσεις
Νέο ρεκόρ πώλησης σε τρεις ημέρες για τη Φόρεστ-Στην Τότεναμ με 70 εκατ. ευρώ ο Γκιμπς-Γουάιτ
Δεν ανανεώνει με τη Λίβερπουλ ο Κονατέ, θέλει να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης