Εμμένει στη θέση της η Αστυνομία για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Είναι ένα μέτρο που λειτούργησε»

Εμμένει στη θέση της η Αστυνομία, αναφορικά για άρση του μέτρου απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, μετά την ανακοίνωση της ΚΟΠ για το εν λόγω θέμα. Συγκεκριμένα, η νέα χρονιά σηματοδοτεί την επιστροφή φιλάθλων των φιλοξενουμένων ομάδων, δηλαδή παραχώρηση στη φιλοξενούμενη ομάδα 10% των εισιτηρίων της συνολικής χωρητικότητας του γηπέδου.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως, για την ώρα, η Αστυνομία παραμένει υπέρ της μετακίνησης φιλάθλων.

Όπως δήλωσε ο κ. Ανδρέου, «έγινε μια συνάντηση με την ΚΟΠ εδώ στο Αρχηγείο Αστυνομίας, από τον ίδιο τον Αρχηγό Αστυνομίας. Η συνάντηση έγινε στις 8 Μαΐου και τέθηκε η πάγια θέση της Αστυνομίας, ότι εμείς αυτό που υποστηρίζουμε και θέλουν να συνεχίσει είναι το τι γινόταν μέχρι σήμερα. Δηλαδή, υπέρ της συνέχισης του μέτρου, της απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών οποιασδήποτε φιλοξενούμενης ομάδας. Αυτή ήταν η θέση μας. Δόθηκε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση της ΚΟΠ, χωρίς να μας ενημερώσουν για αυτή την πρόθεση, ενώ εμείς έχουμε δώσει και στους ίδιους τις θέσεις μας, γιατί πρέπει να συνεχιστεί το συγκεκριμένο μέτρο. Επαναλαμβάνω η θέση μας είναι η ίδια. Τώρα το τι θα ακολουθήσει, θα το δούμε».

Σε ερώτηση γιατί η Αστυνομία εξακολουθεί να έχει αυτή τη θέση είπε πως, «είναι ένα μέτρο που λειτούργησε και δεν υπήρχαν οποιαδήποτε παρατράγουδα, μετά την εφαρμογή αυτού του μέτρου. Παρά το γεγονός πως είχε δοθεί εξαίρεση για συγκείμενο αγώνα, είδαμε οπαδούς να παρεκτρέπονται. Γι' αυτό συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε αυτή τη θέση εν πάση περιπτώσει. Δεν έχουμε δει κανένα επεισόδιο από εκεί και πέρα».

Ερωτηθείς εάν αυτή είναι η λύση του προβλήματος είπε πως, «εμάς προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια του κόσμου. Αν θα πηγαίνουμε στα στάδια και να βλέπουμε πάλι αυτά που βλέπαμε στο παρελθόν, να τραυματίζονται πρόσωπα, είδαμε ένα νεαρό παιδί να τυλίγεται στις φλόγες, αστυνομικούς να τραυματίζονται. Παρά να τραυματίζεται ο κόσμος και να κινδυνεύει η ζωή οπουδήποτε, εμείς υποστηρίζουμε παρά να γίνονται αυτά, καλύτερα να συνεχιστεί το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο επαναλαμβάνω απέδωσε και δεν υπήρξαν οποιαδήποτε προβλήματα, μετά την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου».

Για την απόφαση της ΚΟΠ είπε πως, «φυσικά η ΚΟΠ αποφασίζει, όμως η Αστυνομία είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη διεξαγωγή των αγώνων και εμείς, οι οποίοι έχουμε την ευθύνη για την ασφάλεια του κόσμου, θα έπρεπε να ρωτηθούμε ή τουλάχιστον να ενημερωθούμε προηγουμένως. Ακόμη δεν υπάρχει οποιαδήποτε απόφαση. Ενδεχομένως στις επόμενες μέρες να υπάρξουν κάποιες συναντήσεις και θα δούμε».

Για την κωδικοποίηση και αυστηροποίηση των ποινών από πλευράς ΚΟΠ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε πως, «την περσινή χρονιά όπου είχαν ξεκινήσει επεισόδια, είχαμε βάλει μια πρόταση εμείς ως Αστυνομία. Σε κάποιες περιπτώσεις όπου οπαδοί συγκεκριμένων ομάδων που παρατηρούνται αυτά τα έκτροπα, να διεξάγονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων από τη φιλοξενούμενη ομάδα. Αντ' αυτού η ΚΟΠ αποφάσισε όπως αυστηροποιήσει τα μέτρα ή κάποιες ποινές, όσον αφορά πειθαρχικά θέματα. Αυστηροποιήθηκαν τα μέτρα, όμως δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Γι' αυτό και καταλήξαμε στο γεγονός να μην υπάρχει μετακίνηση φιλοξενούμενων ομάδων.

Δειτε Επισης

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα με φιλοδοξίες για τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ
Σειρά εκδηλώσεων από την Ανόρθωση για την μαύρη επέτειο 50 χρόνων από την εισβολή
Θέλει να ντύσει ξανά στα πράσινα τον Αλιούμ η Ομόνοια
Στο στόχαστρο της ΤΣΣΚΑ Σόφιας ο Κατσαντώνης
Αυτές είναι οι νέες εξοντωτικές ποινές για τη βία στα γήπεδα-Πότε θα ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών
ΑΠΟΕΛ - Πέτροκουμπ με 0% γκανιότα και τα προκριματικά Champions League με τις πιο δυνατές αποδόσεις μόνο από την Megabet Plus
Σαλπιγγίδης και Τοροσίδης συνεργάτες του Γιοβάνοβιτς στην Εθνική Ελλάδας
ΚΟΠ: Εξοντωτικές ποινές για σωματεία και φιλάθλους
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε τη νέα του εντός έδρας εμφάνιση ο ΑΠΟΕΛ
Ανακοίνωσε τον Αμπραχάμ η ΑΕΛ