Σχεδόν το 90% των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες εξετάστηκαν για ντόπινγκ

Σχεδόν το 90% των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (26 Ιουλίου - 11 Αυγούστου) έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις από την αρχή του έτους ως μέρος του Προολυμπιακού προγράμματος αντιντόπινγκ, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Διεθνής Υπηρεσία ITA.

Το ποσοστό αυτό φτάνει το 100% στα αθλήματα που θεωρούνται πιο επικίνδυνα, όπως η άρση βαρών -που αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των θετικών περιπτώσεων στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων-, το τρίαθλο και η κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, το 99% στη γυμναστική και το 89% στον στίβο.

Σε αυτούς τους κλάδους, το 75% όσων προκρίθηκαν στους Αγώνες έχουν υποβληθεί σε τεστ «τουλάχιστον τρεις φορές», σημειώνει η υπεύθυνη για το πρόγραμμα αντιντόπινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μεταξύ των αποστολών που συρρέουν στη γαλλική πρωτεύουσα, η κινεζική κολύμβηση παρακολουθείται ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη, τον Απρίλιο, ότι 23 από τους αθλητές της είχαν βγει θετικοί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, αλλά δεν επιβλήθηκαν ποτέ κυρώσεις, καθώς οι κινεζικές αρχές αντιντόπινγκ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα τρόφιμα που είχαν καταναλώσει ήταν μολυσμένα.

Σύμφωνα με τη World Aquatics, οι Κινέζοι κολυμβητές που αγωνίζονται στο Παρίσι έχουν υποβληθεί σε τεστ «κατά μέσο όρο 21 φορές ο καθένας από την 1η Ιανουαρίου», σε σύγκριση με 6 για τους Αμερικανούς, 5 για τους Ιταλούς, 4 για τους Αυστραλούς, Βρετανούς και Γάλλους.

Αντίθετα, μόνο το 63% των ποδοσφαιριστών υποβλήθηκε σε τεστ, ενώ η FIFA είναι μια από τις διεθνείς ομοσπονδίες που δεν έχουν εμπιστευτεί το πρόγραμμα αντιντόπινγκ στην ITA.

Χαμηλού κινδύνου θεωρούνται, η ιππασία και η ιστιοπλοΐα.

Συνολικά, η ITA μέτρησε «περισσότερα από 32.600» τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες από την 1η Ιανουαρίου, «δηλαδή 45% περισσότερα από ό,τι το προηγούμενο εξάμηνο για τον ίδιο αριθμό αθλητών».

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Στην παρουσία του νέου προπονητή της Εθνικής οι αγώνες Α' Προκρίσεων κλασικής Κωπηλασίας
Ντέρμπι ΑΕΚ-Κεραυνού ανέδειξε η κλήρωση των προημιτελικών του Κυπέλλου Μπάσκετ Ανδρών
Ασκεί έφεση κατά των ποινών των εκβιαστών της οικογένειας καθώς θεωρεί ότι ήταν ήπιες η Κορίνα Σουμάχερ
Νόβακ Τζόκοβιτς: Οι αθλητές πιστεύουν ότι υπάρχει εύνοια στο σύστημα αντιντόπινγκ
Απάντησε για την πρόσκληση στον Μοράντ ο Γιάννης-«Τα παιδιά μου το έγραψαν, χάκαραν το κινητό μου»
Ενεργοποίησε την «βόμβα» με Τάις η Μονακό (pic)
Τέσσερις προημιτελικοί Κυπέλλου την Τρίτη, τρία εισιτήρια για τους «4» στο βόλεϊ Γυναικών
Ο ελληνοτουρκικός διάλογος Γιάννη με Σενγκούν, τα «βρώμικα παπούτσια» και τα ποπ κορν του Στεφ Κάρι
«Χάσαμε πολλές βολές, θα δούμε την κατάσταση του Γουόκαπ πιο αναλυτικά όταν γυρίσουμε στην Αθήνα»
«Ξέρετε ποιο κύπελλο θέλω, ο κύριος Γιαννακόπουλος θα δώσει 100.000 bonus στην ομάδα»