Με 72 αυτοκίνητα η εκκίνηση στο Ράλι Ακρόπολις

Συνολικά 72 αυτοκίνητα θα βρεθούν στην αφετηρία του φετινού Ράλι Ακρόπολις, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 5-8 Σεπτεμβρίου 2024, συμπεριλαμβανομένων των εννέα που θα «τρέξουν» στην κορυφαία κατηγορία Rally1.

Το μεγάλο όνομα που θα δώσει το «παρών» στον ελληνικό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) είναι ο οκτώ φορές πρωταθλητής οδηγών, Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο «αστέρας» της Toyota, ο οποίος, μολονότι μετέχει σε επιλεγμένους αγώνες, διεκδικεί τον ένατο τίτλο της καριέρας του, καθώς βρίσκεται 27 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Τιερί Νεβίλ, θα οδηγεί ένα από τα τρία Yaris μαζί με τους Έλφιν Έβανς και Τακαμότο Κατσούτα.

Στο μεταξύ, ο Νεβίλ θα οδηγήσει ένα από τα τρία i20 της Hyundai μαζί με τον Οτ Τάνακ, ο οποίος είναι τρίτος στη βαθμολογία, παρά το ατύχημα που είχε στο Ράλι Φινλανδίας, και τον Ντάνι Σόρντο. Το Ράλι Ακρόπολις θα είναι ο τρίτος αγώνας του Σόρντο στη σεζόν και ο 192ος στην καριέρα του στο WRC.

Εκτός από τους νεαρούς και ταλαντούχους Αντριάν Φουρμό και Γκρεγκουάρ Μίνστερ, η M-Sport Ford θα «κατεβάσει» και τρίτο Puma Rally1 στο Ράλι Ακρόπολις, το οποίο θα οδηγήσει ο Ιορδάνης Σερδερίδης στον αγώνα της πατρίδας του.

Στην κατηγορία WRC2 και με δεδομένο ότι δεν θα τρέξει στο «Ράλι των Θεών» ο επικεφαλής της γενικής, Όλιβερ Σόλμπεργκ, το «πρώτο» όνομα είναι ο Σάμι Παγιάρι. Αφού «έτρεξε» με αυτοκίνητο προδιαγραφών Rally1 στον αγώνα της πατρίδας του, ο Φινλανδός θα οδηγήσει ξανά αυτοκίνητο κατηγορίας Rally2 της Toyota πλάι στη συνοδηγό του, Ένι Μάλκονεν. Ο «αστέρας» της Citroën, Γιοάν Ροσέλ, επέλεξε να βαθμολογηθεί στο WRC2 για πρώτη φορά από το Ράλι Ιταλίας/Σαρδηνίας του Ιουνίου, ενώ άλλοι συμμετέχοντες στην εν λόγω κατηγορία είναι ο «ομόσταυλός» του, Νικολάι Γκριάζιν, καθώς και οι Ζαν Σολάνς, Λάουρι Γιόνα.

Από εκεί και πέρα, 19 πληρώματα θα δώσουν «μάχη» για τη νίκη στην κατηγορία WRC3, ενώ στο πρωτάθλημα Junior WRC της FIA, στο οποίο το Ράλι Ακρόπολις «ρίχνει την αυλαία» της σεζόν, έχουν δηλώσει συμμετοχή 14 πληρώματα με πανομοιότυπα αυτοκίνητα M-Sport Poland Ford Fiesta Rally3.

Δειτε Επισης

Ο Τεντόγλου υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της Ευρώπης
Ήττα Ομόνοιας στο CEV Champions League-Πάει για την υπέρβαση στο Βελιγράδι
Μπάρα 104 κιλών έπεσε σε ασκούμενο-Η απελπισμένη προσπάθεια να σωθεί
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ