Ευχές για καλή επιτυχία έστειλε ο ΠτΔ στην κυπριακή παραολυμπιακή ομάδα

Με την ευκαιρία της έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, στο Παρίσι, εύχομαι στην ομάδα μας κάθε επιτυχία, μαζί με τη βεβαιότητα ότι για μια ακόμη φορά θα γίνουν οι άξιοι πρεσβευτές της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτή την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, ανέφερε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατία, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πέραν της ευγενούς φιλοδοξίας για διάκριση, συνέχισε, «ζητούμενο σε αυτές τις διοργανώσεις είναι η ευαισθητοποίηση για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία, η προαγωγή του ευ αγωνίζεσθαι και η μεταλαμπάδευση του ολυμπιακού ιδεώδους, μέσα από την καταπολέμηση κάθε μορφής διάκρισης».

«Οι ευχές όλων μας συνοδεύουν την αθλητική μας ομάδα, την τρις χρυσή παρολυμπιονίκη στην κολύμβηση, Καρολίνα Πελενδρίτου, την Μαρία Μάρκου άρση βαρών και τον Βίκτωρα Πενταρά στον στίβο, αλλά και το σύνολο της κυπριακής αποστολής. Επιθυμώ να τους διαβεβαιώσω ότι θα έχουν την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη της πολιτείας και ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε σχέση με την αναβάθμιση των υποδομών για κάλυψη των αναγκών σε παραολυμπιακά αθλήματα στη χώρα μας», τόνισε.

«Με την ευκαιρία της έναρξης των παραολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι, εύχομαι στην ομάδα μας κάθε επιτυχία, μαζί με την βεβαιότητα ότι για μια ακόμη φορά θα γίνουν οι άξιοι πρεσβευτές της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτή την κορυφαία αθλητική διοργάνωση», είπε.

Πέραν της ευγενούς φιλοδοξίας για διάκριση, πρόσθεσε, «ζητούμενο σε αυτές τις διοργανώσεις είναι η ευαισθητοποίηση για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία, η προαγωγή του ευ αγωνίζεσθαι και η μεταλαμπάδευση του ολυμπιακού ιδεώδους, μέσα από την καταπολέμηση κάθε μορφής διάκρισης. Οι ευχές όλων μας συνοδεύουν την αθλητική μας ομάδα, την τρις χρυσή παραολυμπιονίκη στην κολύμβηση, Καρολίνα Πελεντρίτου, τη Μαρία Μάρκου στην άρση βαρών και τον Βίκτωρα Πενταρά στον στίβο, αλλά και το σύνολο της κυπριακής αποστολής».

«Επιθυμώ να τους διαβεβαιώσω ότι θα έχουν την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη της Πολιτείας και ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε σχέση με την αναβάθμιση των υποδομών για κάλυψη των αναγκών σεπαραολυμπιακά αθλήματα στη χώρα μας», κατέληξε ο Πρόεδρος Χριστοοδουλίδης.

Δειτε Επισης

Ιστορικό πρώτο Ντάιαμοντ Λιγκ για την Ελένα Κουλιτσένκο το Σάββατο
Νεκρός ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ που είχε κάνει ελεύθερη πτώση από τη στρατόσφαιρα-Πέθανε μετά από ατύχημα με paraglide
ΒΙΝΤΕΟ: Ένταση σε αγώνα στο Μπάσταντ μεταξύ Καραμπέλι-Γκαρίν-«Θα τα πούμε έξω, να δούμε αν έχεις τα κότσια»
Προπονητής Νάγκετς για Βαλαντσιούνας: «Σούπερ ευλογημένοι και ενθουσιασμένοι που τον έχουμε»
Χάλκινο μετάλλιο για τον Παύλο Κοντίδη στο Grand Slam του Λος Άντζελες
Η νέα παγκόσμια τάξη, ο Σίνερ, ο Αλκαράθ και oι οκτώ γίγαντες που κέρδισαν όλα τα Grand Slam
Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο σκοτώθηκε σε τροχαίο σε ηλικία 114 ετών
Δημόσια συγγνώμη και απολογία προς Γ. Χρυσοστόμου και Γ. Ιωαννίδη-Απόσυρση αναρτήσεων για ΚΟΕ από την Action In Sports
Έμαθαν αντιπάλους οι τέσσερις εκπρόσωποι του κυπριακού Χάντμπολ στην Ευρώπη
Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Κοντίδης στο Grand Slam του Λος Άντζελες