«Ζητώ από όλους να απέχουν από τον εκφοβισμό των αθλητών γιατί έχει τεράστιες επιπτώσεις»

Της επιτέθηκαν, την απέρριψαν και την αμφισβήτησαν. Όλα αυτά δίχως να γνωρίζουν πραγματικά ποια είναι. Η Ιμάνι Κελίφ είναι ακόμη μία περίπτωση ανθρώπου που κρίθηκε από το εξώφυλλο και αυτό της στοίχισε ακριβά.

Έχοντας πλέον σίγουρη την κατάκτηση ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, η αλγερινή αθλήτρια δεν ξεσπά, δεν αντεπιτίθεται αλλά ζητά ψύχραιμα να σταματήσει ο εκφοβισμός απέναντι σε όλους τους αθλητές καθώς «μπορεί να βλάψει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και έχει «τεράστιες επιπτώσεις».

«Αυτό θα ήταν η καλύτερη απάντηση»

«Στέλνω ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να τηρήσουν τις ολυμπιακές αρχές… να απέχουν από τον εκφοβισμό όλων των αθλητών, γιατί αυτό έχει επιπτώσεις, τεράστιες επιπτώσεις», δήλωσε η Ιμάνι Κελίφ στα αραβικά, σε συνέντευξή της στο SNTV.

«Μπορεί να καταστρέψει ανθρώπους, να σκοτώσει τις σκέψεις τους, το πνεύμα και το μυαλό τους. Μπορεί να τους διχάσει. Και γι’ αυτόν τον λόγο τους ζητώ να απέχουν από τον εκφοβισμό», συμπλήρωσε.

Η Κελίφ επικοινωνεί με την οικογένειά της δύο φορές την εβδομάδα. Ελπίζει να μην τους έχει επηρεάσει όλο αυτό το χάος. «Ανησυχούν για μένα. Θεού θέλοντος, αυτή η κρίση θα κορυφωθεί με ένα χρυσό μετάλλιο, και αυτό θα ήταν η καλύτερη απάντηση», δήλωσε.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας αποκάλυψε πως η Ιμάνι Κελίφ απέτυχε σε ορισμένα τεστ καταλληλότητας για την κατηγορία γυναικών στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Κελίφ αρνήθηκε να απαντήσει όταν ρωτήθηκε αν έχει υποβληθεί σε άλλους ελέγχους εκτός από ελέγχους ντόπινγκ, λέγοντας ότι δεν θέλει να μιλήσει γι’ αυτό.

Το «ευχαριστώ» στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρό της, Τόμας Μπαχ, που στάθηκαν αποφασιστικά στο πλευρό της, ενώ το απαγορευμένο πρώην διοικητικό όργανο της ολυμπιακής πυγμαχίας υποδαύλισε τον σάλο γύρω από τη συμμετοχή της στο Παρίσι.

«Ξέρω ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή με δικαίωσε και είμαι χαρούμενη με αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης γιατί δείχνει την αλήθεια», δήλωσε.

«Δεν με ενδιαφέρει η γνώμη κανενός»

Η Κελίφ ξεκαθάρισε επανειλημμένα ότι δεν θα επιτρέψει σε φλυαρίες ή κατηγορίες να την αποτρέψουν από την προσπάθεια να διεκδικήσει το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της Αλγερίας στην πυγμαχία γυναικών.

«Δεν με ενδιαφέρει η γνώμη κανενός», δήλωσε μία ημέρα μετά τη νίκη επί της Άννα Λούκα Χάμορι από την Ουγγαρία. «Ήρθα εδώ για ένα μετάλλιο και για να αγωνιστώ για ένα μετάλλιο. Σίγουρα θα αγωνιστώ για να βελτιωθώ (και) να γίνω καλύτερη, και Θεού θέλοντος, θα βελτιωθώ, όπως κάθε άλλος αθλητής».

Αν και γνωρίζει την παγκόσμια συζήτηση που γίνεται για εκείνη, η Κελίφ είπε ότι έχει κάπως απομακρυνθεί.

«Ειλικρινά, δεν παρακολουθώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχει μια ομάδα ψυχικής υγείας που δεν μας αφήνει, ειδικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα», τονίζει.

Η Κελίφ ξεκίνησε την ολυμπιακή της πορεία την περασμένη Πέμπτη με νίκη επί της ιταλίδας Angela Carini, η οποία εγκατέλειψε τον αγώνα μετά από μόλις 46 δευτερόλεπτα. Η Carini δήλωσε αργότερα ότι μετάνιωσε για την απόφασή της και θέλησε να ζητήσει συγγνώμη από την Κελίφ.

«Δεν μπορούσα να ελέγξω τα νεύρα μου»

Η Κελίφ σαφώς και ένιωσε την πίεση από την παγκόσμια κατακραυγή και η νίκη της επί της Χαμόρι το Σάββατο θα λέγαμε πως ήταν λυτρωτική.

Αφού ο διαιτητής σήκωσε το χέρι της, πήγε στο κέντρο του ρινγκ, χαιρέτησε τους οπαδούς της, γονάτισε και χτύπησε την παλάμη της στον καμβά, με το χαμόγελό της να μετατρέπεται σε δάκρυα.

«Δεν μπορούσα να ελέγξω τα νεύρα μου», θυμάται. «Μετά τη φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης και μετά τη νίκη, υπήρχε ένα μείγμα χαράς και ταυτόχρονα επηρεάστηκα πολύ, γιατί ειλικρινά, δεν ήταν καθόλου εύκολο να το περάσω. Ήταν κάτι που πλήττει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Ο δρόμος για το χρυσό

Ο επόμενος αγώνας της Κελίφ στο Παρίσι είναι εναντίον της Janjaem Suwannapheng από την Ταϊλάνδη. Αν κερδίσει και πάλι, θα αγωνιστεί για ένα χρυσό μετάλλιο την Παρασκευή.

«Ναι, αυτό το θέμα αφορά την αξιοπρέπεια και την τιμή κάθε γυναίκας και κάθε θηλυκού», δήλωσε σε αλγερινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα σε σύντομες δηλώσεις της την Κυριακή μετά τη νίκη επί της Χαμόρι.

«Ο αραβικός πληθυσμός με γνωρίζει εδώ και χρόνια και με έχει δει να πυγμαχώ στην ΙΒΑ που με αδίκησε και μου φέρθηκε άδικα, αλλά έχω τον Θεό με το μέρος μου».

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Τοποθετήθηκε επίσημα ο ΠΑΟ για το πανό-«Είμαστε γνήσια πατριωτική ομάδα και ενωμένοι σαν γροθιά»
Πρόεδρος ΚΟΚ: «Το πανό για την κατοχή αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα»
Αγνοούνται ο προπονητής και ένας αθλητής της Σταλ Νίσα στις πλημμύρες της Πολωνίας