Αναβολή στο Άγιαξ-Ουτρέχτη λόγω απεργίας των αστυνομικών

Και δεύτερος αγώνας της ολλανδικής Eredivisie, στον οποίο μάλιστα «εμπλέκεται» ξανά ο Άγιαξ, ματαιώθηκε τη Δευτέρα (9/9) λόγω της απεργίας των αστυνομικών στην Ολλανδία, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος του Άμστερνταμ.

Συγκεκριμένα, ο αγώνας της Κυριακής (15/9) μεταξύ του Άγιαξ και της Ουτρέχτης στη «Johan Cruyff Arena» δεν θα διεξαχθεί λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, όπως αποφάσισαν οι αρχές της πόλης τη Δευτέρα (9/9).

«Η ασφάλεια των παικτών, των οπαδών και της δημόσιας τάξης στην πόλη δεν μπορεί να διασφαλιστεί χωρίς τις σημαντικές προσπάθειες και την παρουσία της αστυνομίας», δήλωσε ο δήμος του Άμστερνταμ.

Τέθηκε επί τάπητος και η επιλογή να γίνει ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών, αλλά όπως τονίστηκε «…ακόμη και τότε, ο κίνδυνος αναταραχών και ανασφαλών καταστάσεων είναι πολύ μεγάλος χωρίς πιθανή συμμετοχή της αστυνομίας».

Η απογοήτευση του Άγιαξ

Ο Άγιαξ εξέφρασε την πλήρη απογοήτευσή του, καθότι εκτιμούσε πως ο αγώνας θα μπορούσε επίσης να γίνει χωρίς αστυνομία «…με πρόσθετα μέτρα και σωστές συμφωνίες μεταξύ των δύο ομάδων και οπαδών».

Το ολλανδικό «Klassieker» του Άγιαξ με τη Φέγενορντ στο Ρότερνταμ είχε ματαιωθεί επίσης την 1η Σεπτεμβρίου, διότι ο δήμος του Ρότερνταμ είχε εκφράσει ανησυχίες λόγω προγραμματισμένης απεργίας της αστυνομίας.

Η ολλανδική αστυνομία έχει ξεκινήσει απεργιακές κινητοποιήσεις για καλύτερες συνθήκες πρόωρης συνταξιοδότησης, κλείνοντας αστυνομικά τμήματα για το κοινό και οργανώνοντας διαδηλώσεις με περιπολικά.

Το αστυνομικό σωματείο μάλιστα ανέφερε ότι οι απεργίες θα συνεχιστούν εάν δεν υπάρξει επαρκής προοπτική για μια σημαντική πρόοδο στη διαμάχη για την πρόωρη συνταξιοδότηση.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Έφθασε η ώρα του Champions League της νέας σεζόν
ΒΙΝΤΕΟ: Ο 17χρονος γιος του Ιμπραΐμοβιτς πέτυχε ένα γκολ που θα ζήλευε και ο πατέρας του
Όχι πριν το 2025 η ετυμηγορία για Μάντσεστερ Σίτυ στη «δίκη του αιώνα»
Έγινε άγαλμα, έδωσε το όνομα του σε αεροδρόμιο, τώρα θα έχει και το νόμισμά του ο Ρονάλντο-Φωτογραφίες
Νέο σοκ στη Μπαρτσελόνα-Χάνει τον Ντάνι Όλμο για τον επόμενο μήνα
Τρένο η Παρί στην μετά-Εμπαπέ εποχή-Η βαθμολογία και τα αποτελέσματα στην Ligue 1
ΒΙΝΤΕΟ: Επέστρεψε, σκόραρε έγραψε ιστορία και... τους έστειλε για ύπνο ο Μέσι
Μυθικό ρεκόρ από τον CR7-Έφτασε τους 1 δισ. ακολούθους στα social media
Έρευνες για «στημένα» σε 17 αγώνες ποδοσφαίρου στη Γερμανία
Καθάρισαν και με τη… βούλα για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαν Σεμπαστιάν, Βινίσιους και Εμπαπέ