Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Πήρε εκδίκηση από την Αργεντινή η Κολομβία, ήττα πισωγύρισμα για τη Βραζιλία

Λίγους μήνες μετά τον τελικό του Copa America, η Κολομβία πήρε το αίμα της πίσω από την Αργεντινή επικρατώντας με 2-1 στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026. Νέο στραβοπάτημα για τη Βραζιλία που ηττήθηκε από την Παραγουάη με 1-0 και έμεινε στην 5η θέση.

Το πιάτο της εκδίκησης σέρβιρε στην Αργεντινή η Κολομβία. Μπορεί το τρόπαιο του Copa America να μην ξεχνιέται εύκολα και η ήττα από την Αργεντινή να τη «στοιχειώνει» για πολλά χρόνια, ωστόσο η Κολομβία έκανε αυτό που έπρεπε τα ξημερώματα και επικράτησε της Αλμπισελέστε με 2-1 για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2026 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα των ΗΠΑ.

Οι «Καφετέρος» ήταν καλύτεροι από το πρώτο έως και το τελικό σφύριγμα και έφτασαν σε μια δίκαιη νίκη χάρη στα γκολ των Μοσκέρα και Χάμες Ροντρίγκες. Η Αργεντινή μπόρεσε να ισοφαρίσει προσωρινά με τον Γκονζάλες στο 48ο λεπτό, ωστόσο παρουσιάστηκε κουρασμένη, δίχως ιδέες να σπάσει την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της Κολομβίας.

Με τη νίκη αυτή η Κολομβία ανέβηκε στην 2η θέση της κατάταξης των προκριματικών και μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Αργεντινή η οποία παρέμεινε στους 18 βαθμούς.

Απογοητευτική η Βραζιλία και στην Παραγουάη

Το πρωί της Τρίτης ο Ντοριβάλ τόνιζε πως η Βραζιλία θα έχει σίγουρη θέση στον τελικό του Μουντιάλ 2026. Μια ημέρα αργότερα, η Σελεσάο ηττήθηκε με 1-0 από την Παραγουάη εκτός έδρας και έμεινε στην 5η θέση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.

Η Βραζιλία ήταν για ακόμη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων και δεν κατάφερε να παρουσιαστεί απειλητική και να δημιουργήσει προβλήματα στην Παραγουάη. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ νωρίς στο παιχνίδι, με τον Γκόμεζ να σημειώνει το 1-0 στο 20ο λεπτό. Η Βραζιλία είχε την μπάλα ωστόσο δεν είχε ιδέες και δεν κατάφερε ποτέ να βρει το γκολ της ισοφάρισης, μένοντας με αυτόν τον τρόπο στην 5η θέση με 10 βαθμούς. Η Παραγουάη από την άλλη ανέβηκε στην 7η θέση, έχοντας πλέον 9 βαθμούς.

Η βαθμολογία:

Αργεντινή 18 β.

Κολομβία 16 β.

Ουρουγουάη 15 β.

Εκουαδόρ 11 β.

Βραζιλία 10 β.

Βενεζουέλα 10 β.

Παραγουάη 9 β.

Βολιβία 9 β.

Χιλή 5 β.

Περού 3 β.

Οι 6 πρώτες ομάδες προκρίνονται και η 7η θα παίξει playoffs

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Έφθασε η ώρα του Champions League της νέας σεζόν
ΒΙΝΤΕΟ: Ο 17χρονος γιος του Ιμπραΐμοβιτς πέτυχε ένα γκολ που θα ζήλευε και ο πατέρας του
Όχι πριν το 2025 η ετυμηγορία για Μάντσεστερ Σίτυ στη «δίκη του αιώνα»
Έγινε άγαλμα, έδωσε το όνομα του σε αεροδρόμιο, τώρα θα έχει και το νόμισμά του ο Ρονάλντο-Φωτογραφίες
Νέο σοκ στη Μπαρτσελόνα-Χάνει τον Ντάνι Όλμο για τον επόμενο μήνα
Τρένο η Παρί στην μετά-Εμπαπέ εποχή-Η βαθμολογία και τα αποτελέσματα στην Ligue 1
ΒΙΝΤΕΟ: Επέστρεψε, σκόραρε έγραψε ιστορία και... τους έστειλε για ύπνο ο Μέσι
Μυθικό ρεκόρ από τον CR7-Έφτασε τους 1 δισ. ακολούθους στα social media
Έρευνες για «στημένα» σε 17 αγώνες ποδοσφαίρου στη Γερμανία
Καθάρισαν και με τη… βούλα για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαν Σεμπαστιάν, Βινίσιους και Εμπαπέ