Αποκαλυπτικός Αθανασιάδης για την κριτική που δέχθηκε-Η ομάδα που ξεχώρισε και το πρωτάθλημα

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Gazzetta, ο Γιώργος Αθανασιάδης μιλάει για τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του, για όσα έμαθε ως παίκτης της ΑΕΚ, αλλά και τις δυσκολίες που καθόρισαν την πορεία του εκεί.

Ο 31χρονος γκολκίπερ απαντάει για την τοξικότητα και τον... οχετό αρνητικών σχολίων που δέχθηκε όσο βρισκόταν κάτω από τα γκολπόστ των Κιτρινόμαυρων, πράγμα που δεν έχει αλλάξει τα όσα αισθάνεται για την ομάδα και τον κόσμο της.

Από τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες του Ηρακλή μέχρι την καθοριστική πορεία στο Champions League με τη Σέριφ και το νταμπλ με την Ένωση, ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας εξιστορεί πώς βγήκε πιο δυνατός από την κριτική που δέχθηκε, για να κάνει μία νέα αρχή στην Κύπρο και την ΑΕΚ Λάρνακας.

Πώς ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

«Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο όταν ήμουν έξι ετών, στις ακαδημίες του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, όπου και έμεινα μέχρι τα δώδεκα. Στην αρχή δεν είχα πρότυπα, έπαιζα ως σέντερ φορ. Τερματοφύλακας έπαιξα για πρώτη φορά όταν πήγαμε σε ένα τουρνουά και έλειπε ο τερματοφύλακας. Τότε ο προπονητής ρώτησε όλη την ομάδα ποιος θέλει να παίξει τέρμα, και εγώ είπα ναι. Μου άρεσε, και έτσι ξεκίνησα να παίζω σε αυτή τη θέση .»

Ποια ήταν τα ποδοσφαιρικά σου πρότυπα;

«Στην αρχή ήταν ο Κασίγιας, και μετά ο Μπουφόν. Αυτούς είχα ως πρότυπα όταν ήμουν μικρός».

Θυμάσαι την πρώτη σου προπόνηση ως επαγγελματίας;

«Η πρώτη μου προπόνηση ήταν στον Πανθρακικό, το καλοκαίρι του 2013. Ήταν περίεργη η πρώτη μου προπόνηση, ήμουν πολύ αγχωμένος, αλλά ήταν ωραία εμπειρία».

Μετά από τον Πανθρακικό πήγες στον Αστέρα Aktor, εκεί ήσουν συμπαίκτης με τον Τάσο Δουβίκα. Τι έχεις να σχολιάσεις για την εξέλιξή του;

«Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τον Τάσο, μιλάμε και στην εθνική όταν είμαστε μαζί. Είναι πραγματικά πολύ καλό παιδί, πάρα πολύ δουλευταράς και δικαίως βρίσκεται εκεί που βρίσκεται».

Θεωρείς ότι έχει φτάσει στο πικ της καριέρας του;

«Όχι, θεωρώ ότι έχει να δώσει πολλά πράγματα ακόμη και ότι μπορεί να παίξει και σε μεγαλύτερα κλαμπ».

Μετά τον Αστέρα Τρίπολης πήγες στην ΑΕΚ το 2019. Τι θυμάσαι από την πρώτη περίοδο στην ομάδα;

«Όταν πήγα στην ΑΕΚ, ήταν η περίοδος που ο Βασίλης Μπάρκας ήταν προς πώληση. Γι αυτό υπέγραψα στην ΑΕΚ, προκειμένου να έχω έναν πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα και να πάρω λεπτά συμμετοχής. Ωστόσο, οι συγκυρίες δεν τα έφεραν έτσι, και τον πρώτο χρόνο δεν έφυγε ο Βασίλης όπως αναμενόταν. Έτσι, από εκεί που στον Αστέρα ήμουν πρώτος τερματοφύλακας, αναγκάστηκα να γίνω τρίτος. Ήταν περίεργο για εμένα, γιατί περίμενα περισσότερα πράγματα. Όμως το πάλεψα».

Ήταν δύσκολο για εσένα, από εκεί που ήσουν βασικός σε μια ομάδα, ξαφνικά να μην παίρνεις χρόνο συμμετοχής;

«Ήταν δύσκολο, αλλά είχα την υπομονή και τη διάθεση να δουλέψω πολύ σκληρά. Είχα ανεβεί πλέον επίπεδο, πήγα στην ΑΕΚ που είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, μια πολύ σοβαρή ομάδα. Αυτό μου έδινε κίνητρο να δουλέψω, και όταν έρθει η ευκαιρία να είμαι έτοιμος, για να αποδείξω ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις μιας τόσο μεγάλης ομάδας».

Σε γενικές γραμμές, ποια ήταν η εμπειρία σου από την πρώτη θητεία στην ΑΕΚ;

«Ήμουν δύο χρόνια και είχα παίξει λίγα παιχνίδια. Η ομάδα δεν ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, και πρώτος εγώ. Αποφάσισα λοιπόν να πάω δανεικός για να αποκτήσω περισσότερες εμπειρίες.

Ήταν μια πρόκληση να φύγεις στο εξωτερικό;

«Ήταν μια πρόκληση γιατί είχαμε ένα πλάνο στη Σέριφ: παίζαμε για τρία προκριματικά, Conference League, Europa League και Champions League. Έπρεπε να προχωρήσουμε σε ένα από αυτά τα τρία, για να δείξω και εγώ ότι μπορώ να ανταποκριθώ σε ένα υψηλό επίπεδο. Καταφέραμε και προκριθήκαμε στους ομίλους του Champions League και πραγματοποιήσαμε μια πολύ καλή πορεία. Έτσι, άλλαξε και η καριέρα μου».

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισες κατά τη διάρκεια του δανεισμού σου;

«Ήταν δύσκολο γιατί πήγα σε μια χώρα όπου μιλούσαν ρωσικά και δεν μπορούσα να συνεννοηθώ εύκολα στην καθημερινή ζωή. Ο κόσμος δεν μιλούσε αγγλικά, αλλά στην πορεία προσπάθησα να το βρω».

Η εμπειρία σου γενικότερα από τη Σέριφ;

«Από την αρχή, η ομάδα και ο προπονητής με πίστεψαν και με εμπιστεύτηκαν αμέσως. Μου έδειξαν ότι είμαι σημαντικός για αυτούς, έτσι απελευθερώθηκα πολύ γρήγορα και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, και αυτό φάνηκε».

Υπήρξαν σημαντικές διαφορές στη φιλοσοφία του παιχνιδιού στη Σέριφ από αυτήν στην ΑΕΚ;

«Παίζαμε διαφορετικό σύστημα, όλοι ήμασταν νέοι και είχαμε το κίνητρο να παίξουμε στο Champions League, γιατί οι περισσότεροι δεν είχαν παίξει ποτέ. Από την άλλη πλευρά, στην ΑΕΚ αυτό δεν υπήρχε τόσο έντονα γιατί την προηγούμενη χρονιά είχαν παίξει στη διοργάνωση και είχαν πάρει το πρωτάθλημα».

Το διπλό κόντρα στη Ρεάλ και η νίκη στο Μπερναμπέου ήταν το μεγαλύτερο όνειρο που έχεις πετύχει ως παίκτης;

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μου όνειρα. Από μικρός ήθελα πολύ να αγωνιστώ εναντίον της Ρεάλ, αλλά ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα μπορούσα να τους νικήσω».

Την επόμενη χρονιά επέστρεψες στην ΑΕΚ και ήσουν ένας από τους πρωταγωνιστές ενός πρωταθλήματος που είναι αναμφίβολα από τα πιο έντονα των τελευταίων ετών. Τι ξεχωρίζεις από αυτή τη σεζόν;

«Επέστρεψα στην ΑΕΚ με σκοπό να βοηθήσω την ομάδα και είχα ένα σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του νταμπλ. Ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος που, μετά από τόσα χρόνια, αγωνιστήκαμε στο καινούργιο γήπεδο της ΑΕΚ και καταφέραμε εκείνη τη χρονιά να γίνουμε πρωταθλητές. Θυμάμαι πολύ έντονα ότι ανυπομονούσα να έρθει η Κυριακή για να πάω στη Φιλαδέλφεια, να βγω για ζέσταμα και να νιώσω αυτή την ενέργεια από τον κόσμο που με ανατρίχιαζε. Έδινα το 1000% των δυνάμεών μου».

Ποιο παιχνίδι ξεχωρίζεις από εκείνη τη σεζόν;

«Δεν υπάρχει μόνο ένα, είχαμε αρκετά καλά παιχνίδια. Ένα από τα αγαπημένα μου ήταν η νίκη 3-1 κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης, στην Τούμπα που κερδίσαμε 1-0 και μέσα στο Χαριλάου που ουσιαστικά κλειδώσαμε το πρωτάθλημα».

Τι πιστεύεις ότι έλειπε από την ΑΕΚ και δεν κατέκτησε τον τίτλο πέρυσι;

«Δεν έλειπε κάτι. Είχαμε πολλά ατομικά λάθη, πρώτος εγώ. Δεν έχω να κρύψω κάτι. Κάποιες φορές τα λάθη τα πληρώνεις, άλλες όχι. Εμείς τα πληρώσαμε. Δεν θέλω να ρίξω φταίξιμο, όλοι φταίγαμε. Όταν νικάμε, νικάμε μαζί, και όταν χάνουμε, χάνουμε όλοι μαζί».

«Η κριτική δεν με επηρέασε, με πείσμωσε - Θα βλέπω με τον γιο μου την ΑΕΚ από την κερκίδα»

Η κριτική που δέχτηκες την προηγούμενη σεζόν αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα σου;

«Το είχα ξαναζήσει και στο παρελθόν, να δέχομαι αρνητικά σχόλια και να ανεβαίνουν διαφορά στα social media, οπότε δεν με επηρέασε πολύ. Εφόσον θέλουν να το κάνουν, ας το κάνουν αν νιώθουν καλά με αυτό. Είναι κόσμος και φίλαθλος της ομάδας που έρχεται στο γήπεδο να ξεδώσει, και δεν μπορώ να μπω στο κάθε μυαλό που σκέφτεται και πράττει έτσι».

Δεν θεωρείς ότι είναι τοξικό όλο αυτό;

«Είναι τοξικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι. Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ, το θέμα είναι πώς μεγαλώνεις και πώς είσαι σαν χαρακτήρας. Εμένα προσωπικά δεν με επηρέασε, μόνο με πείσμωσε. Το ότι είχα ένα κακό διάστημα ήταν αναμενόμενο, είμαι άνθρωπος, δεν είμαι ρομπότ που μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί και να τα κάνει όλα τέλεια. Κανένας δεν είναι τέλειος, μέσα από τα λάθη σου μαθαίνεις και εξελίσσεσαι».

Δεν θυμάσαι κάτι που να σου έγραψαν και να σου έκανε εντύπωση;

«Τα έχω κλειστά τα σχόλια και δεν ανοίγω πολλά μηνύματα. Όμως όταν βλέπω κάποια σχόλια από παιδιά που είναι εννιά ετών, στενοχωριέμαι. Δεν θυμώνω, λυπάμαι για την παιδική τους ηλικία. Εγώ στην ηλικία τους ποτέ δεν έγραφα σχόλια που να βρίζουν παίκτες, μητέρες και παιδιά, δεν σκεφτόμουν έτσι».

Το πιο δύσκολο ψυχολογικά παιχνίδι για εσένα πέρσι ποιο ήταν;

«Στις Σέρρες, που έκανα το λάθος και ισοφαριστήκαμε ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι για μένα. Επίσης, το παιχνίδι με τον Άγιαξ ήταν πολύ δύσκολο ψυχολογικά να το διαχειριστώ».

Οι συμπαίκτες σου και ο προπονητής ήταν δίπλα σου;

«Λίγα άτομα ήταν δίπλα μου για να είμαι ειλικρινής. Από τους συμπαίκτες, ήταν μόνο ο Μάνταλος και ο Γαλανόπουλος, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που με πλησίασαν και με στήριξαν».

Θεωρείς ότι η κριτική που δέχτηκες ήταν άδικη;

«Ήταν άδικη, ναι. Είχα κάνει δύο πολύ καλές χρονιές με τη Σέριφ και την ΑΕΚ, και με κλήση στην εθνική ήταν αναμενόμενο να έρθει ένα κακό φεγγάρι. Δεν μπορώ όμως να μπω στο μυαλό του κόσμου. Στην τελική, εμένα μου έκανε καλό γιατί προσγειώθηκα».

Γιατί το χρειαζόσουν;

«Ναι, γιατί είχα καταφέρει τους στόχους μου, αλλά υπήρχαν άλλα θέματα που ποτέ δεν ανέφερα ως δικαιολογία. Είχα πολύ σοβαρά θέματα τότε, αλλά πλέον τα έχω ξεπεράσει και προχωράω».

Γίνεται όμως να περάσεις από τη Super League και να μην δεχτείς την κριτική των οπαδών;

«Όχι, δεν γίνεται. Φαντάσου ότι και τη χρονιά που πήραμε το πρωτάθλημα, είχαμε δεχθεί μόνο ένα γκολ σε εννέα παιχνίδια και κάποιοι αντέδρασαν όταν δεχθήκαμε αυτό το γκολ! Αν όμως τους ρωτούσαμε αν φαντάζονταν ότι η ΑΕΚ θα δεχόταν σε εννιά παιχνίδια μόνο ένα γκολ, τι θα έλεγαν;»

Διάβασες πράγματα και σε μεγάλα μέσα που σε στενοχώρησαν;

«Με στενοχώρησαν, ναι, αλλά δεν ήταν κάτι που θα σκεφτόμουν μια εβδομάδα. Μου έδιναν βέβαια και κίνητρο για να βελτιωθώ».

Οι δυσκολίες που πέρασες σε άλλαξαν και ως ποδοσφαιριστή και ως άνθρωπο;

«Ναι, εννοείται. Έγινα πιο κλειστός και μαζεμένος. Θεωρώ ότι με άλλαξαν».

Η σχέση σου με τους φιλάθλους της ΑΕΚ πώς είναι;

«Ποτέ δεν το έπαιξα οπαδός, ποτέ δεν θα το έπαιζα ΑΕΚ. Ήμουν στην ΑΕΚ 6 χρόνια και όλοι με σεβάστηκαν, δεν έχω κάποιο παράπονο».

Κι όσον αφορά την αρνητική κριτική που δέχθηκες;

«Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό μου έγινε μία παρόμοια ερώτηση, εκεί ζήτησα συγγνώμη από τον κόσμο. Καταλαβαίνω ότι είναι φίλαθλοι και αγαπούν την ομάδα, έρχονται στο γήπεδο για να χαρούν. Δεν έρχονται για να λυπηθούν ή να… κράξουν. Υπάρχουν και στιγμές απογοήτευσης αλλά τα δικά μου συναισθήματα δεν θα αλλάξουν. Την ΑΕΚ τη σέβομαι και την αγαπάω. Ακόμα κι όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο το ίδιο θα κάνω».

Ποια η σχέση σου με τον Δημήτρη Μελισσανίδη;

«Δεν είχαμε πολύ κοντινές σχέσεις αλλά όποτε ερχόταν στο προπονητικό ή είχα χρειαστεί το οτιδήποτε ήταν εκεί για εμένα. Πέρυσι που περνούσα μία δύσκολη περίοδο ήταν ο πρώτος που με πήρε τηλέφωνο και με στήριξε. Όσον αφορά τα εξωαγωνιστικά προβλήματα στα οποία αναφέρομαι, δεν τα είχα μοιραστεί και δεν ήταν η πρόθεσή μου να τα χρησιμοποιήσω ως δικαιολογία ή να φανώ... αδύναμος. Ο Μελισσανίδης όμως με βοήθησε και εκείνος με ήθελε στην ΑΕΚ και για αυτόν ήρθα».

Στο ματς με τον Ολυμπιακό όπου είχες βγει MVP δεν θεωρείς ότι ήταν μία απάντηση για όσα άκουσες;

«Δεν θεωρώ ότι ήταν απάντηση επειδή είχα κάνει κι άλλες τέτοιες εμφανίσεις στη διάρκεια της σεζόν, ήταν όμως καθοριστικό για την ψυχική μου ηρεμία επειδή αισθάνθηκα ότι βρήκα τον εαυτό μου και ότι πατάω στα πόδια μου. Δεν ήθελα να το χρησιμοποιήσω ως απάντηση ή εκδίκηση για τον κόσμο, χάρηκα με τη χαρά τους αλλά ήταν πολύ σημαντικό και για μένα».

Η πιο έντονη ανάμνηση από τη σεζόν που πέρασε ήταν εκείνο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;

«Ναι, ήταν η πιο έντονη ανάμνηση».

Θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ πήρε δίκαια τον τίτλο του πρωταθλητή;

«Εφόσον έκανε το 4/4 στο τέλος κι εμείς χάσαμε βαθμούς, θεωρώ πως δίκαια πήραν το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η άποψή μου και ό,τι βλέπω λέω».

Το κεφάλαιο ΑΕΚ έχει κλείσει οριστικά για εσένα;

«Η αλήθεια είναι ότι όταν έφυγα συγκινήθηκα πολύ, πράγμα που δεν περίμενα, δεν ήθελα όμως να μείνω σε μία ομάδα στην οποία θα είχα μόνο για έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο. Δεν ήθελα να μείνω για τα χρήματα, δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας. Απλά ήθελα να είμαι αφοσιωμένος σε μία ομάδα. Δεν ήθελα να καθίσω και να πληρώνομαι. Με βοήθησε η ΑΕΚ και μέχρι να φύγω πήγαινα κανονικά στις προπονήσεις της ΑΕΚ Β'. Τούς ευχαριστώ πολύ για αυτό. Το κεφάλαιο ΑΕΚ όμως δεν έχει κλείσει για μένα επειδή ό,τι έχω κάνει στην καριέρα μου το χρωστάω σε εκείνη και ακόμα κι όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο θα είμαι στην κερκίδα και θα τη βλέπω μαζί με το γιο μου».

Ανέκαθεν υποστήριζες την ΑΕΚ;

«Δεν ήμουν ΑΕΚ από πριν αλλά τη σέβομαι επειδή μου έχει δώσει πολλά και δεν μπορώ να κρατήσω κακία».

Τώρα κάνεις ένα νέο ξεκίνημα; Ένα restart;

«Τώρα έχω έρθει στην ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία μοιάζει σε πολλά με την ΑΕΚ. Είναι μία σχετικά καινούργια ομάδα, είμαι ήρεμος, κάτι που δεν ήμουν πέρυσι. Κάνω όντως ένα restart και κοιτάζω το μέλλον μου.»

Τι έχεις να πεις για τον Ματίας Αλμέιδα ως προπονητή;

«Δεν είμαι σε θέση να τον κρίνω ως προπονητή, μόνο ως άνθρωπο. Θεωρώ ότι η κριτική που δέχεται είναι άδικη, αλλά στην Ελλάδα έχουμε μάθει να κρίνουμε βάσει των αποτελεσμάτων και όχι της προσπάθειας. Δεν βλέπουμε πώς την παρέλαβε την ομάδα και πώς την έκανε. Ως άνθρωπος είναι πολύ ανοιχτός, τού μίλησα για ένα πρόβλημά μου, κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ σε προπονητή, και δεν μίλησε σε κανέναν για αυτό».

Τι πιστεύεις ότι δεν πηγαίνει τώρα καλά στην ΑΕΚ και δεν είναι η απόδοσή της όπως ήταν παλιότερα;

«Δεν γνωρίζω τα εσωτερικά της ομάδας, έχει αλλάξει η ηγεσία, πρέπει να προσαρμοστούν οι νέοι παίκτες, αλλά θεωρώ ότι θα βρουν τα πατήματά τους. Ο αποκλεισμός στην Ευρώπη ήταν πικρός με βάση το ρόστερ και την αξία που έχει, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να τους κάνει καλό στο πρωτάθλημα».

Ο Θωμάς Στρακόσια δέχεται επίσης έντονες κριτικές, έχεις βρεθεί στη θέση του κι εσύ, πώς θα το σχολίαζες αυτό;

«Είναι πολύ καλό παιδί ο Θωμάς, και δουλευταράς και καλός τερματοφύλακας. Είναι νωρίς για να τον κρίνει κάποιος και δεν ήταν τυχαία σε ομάδες υψηλού επιπέδου. Θεωρώ την κριτική άδικη, αλλά όπως είπα ο κόσμος κρίνει από το αποτέλεσμα».

Σχετικά με την τοξικότητα των οπαδών, τι θα άλλαζες;

«Πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν απώλειες, είτε είναι κάποιος ΑΕΚ είτε Ολυμπιακός είτε Παναθηναϊκός ή Άρης. Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και να μη μας βυθίζει στο πένθος. Δεν ξέρω αν σε λίγα χρόνια θα έχουν καλυτερέψει τα πράγματα, μέχρι στιγμής βλέπω ότι γίνονται χειρότερα. Μία ο Άλκης, μία ο Μιχάλης... Ήμουν υπέρ στο να παραμείνουν κλειστά τα γήπεδα πέρυσι, επειδή ο Έλληνας φίλαθλος δεν συμμορφώνεται αλλιώς».

Υπάρχει κάποιος παίκτης από την ΑΕΚ που να θαυμάζεις τόσο για το παιχνίδι του όσο και για τον χαρακτήρα του;

«Θα πω τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος έχει ακούσει πολλά, αλλά είναι πάντα εκεί. Μπορεί να μην παίζει πολύ, αλλά για εμένα είναι αρχηγός χωρίς να φοράει το περιβραχιόνιο. Έχει δείξει χαρακτήρα στα δύσκολα και για εμένα αυτό ορίζει έναν αρχηγό».

Κεφάλαιο Εθνική: τι θυμάσαι από το ντεμπούτο σου κόντρα στη Γερμανία;

«Το περίμενα και ήξερα ότι θα παίξω. Ήμουν πολύ χαρούμενος για το ντεμπούτο μου επειδή βρισκόμουν στις κλήσεις αλλά δεν είχα παίξει. Ως Εθνική έχουμε δημιουργήσει ένα οικογενειακό κλίμα και δεν θέλω να χαλάσει παρά το ότι δεν είμαι εκεί τώρα».

Υπήρξε κάποια λάθος διαχείριση από πλευράς Πογέτ;

«Δεν θεωρώ ότι έγινε κάτι λάθος, απλά η ομάδα δεν πέρασε. Δεν φταίει ο Πογέτ. Δεν μπορώ να κρίνω το αν έπρεπε η Ελλάδα να αλλάξει προπονητή, αυτό που έχω να πω είναι ότι είχε δημιουργήσει ένα οικογενειακό κλίμα ο Πογέτ. Τον βλέπαμε σαν μπαμπά και όχι σαν προπονητή. Το μόνο πρόβλημα ήταν το ότι δεν τελειώσαμε το παιχνίδι με τη Γεωργία αν και ήμασταν καλύτεροι από αυτούς».

Πώς ένιωσες μετά από τον αποκλεισμό από το EURO 2024;

«Στενοχωρήθηκα επειδή δεν ξέρω αν η δική μας γενιά θα έχει ξανά την ευκαιρία να πάει σε μία τέτοια διοργάνωση. Τώρα πάλι θα πρέπει να παλεύουμε με μεγαθήρια και θα είναι οι κληρώσεις μας με ισχυρές ομάδες. Θέλει προσπάθεια και σθένος να το φτιάξουμε όλο από την αρχή, αλλά θα το παλέψουμε».

Σού λείπει από την καριέρα σου το ότι δεν έχεις συμμετάσχει σε κάποια μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική;

«Εννοείται, είναι μεγάλη εμπειρία και σπάνια».

Θεωρείς ότι ο Γιοβάνοβιτς θα είναι εκείνος που θα κάνει την Εθνική να αλλάξει σελίδα;

«Θεωρώ ότι είναι καλός προπονητής και για μένα θα βοηθήσει πολύ. Θα βάλει το λιθαράκι του ώστε να κάνει το κάτι διαφορετικό».

Ποιον Έλληνα παίκτη ξεχωρίζεις και τον βλέπεις ως το next big thing;

«Ο Κωνσταντέλιας είναι εξαιρετικός και ως παίκτης και ως παιδί. Είναι το κάτι διαφορετικό και μόλις πάρει την μπάλα προβλέπει την κίνηση του αντιπάλου. Αυτό είναι έμφυτο δεν το μαθαίνεις κάπου. Δεν πρέπει να μείνει στην Ελλάδα».

Θεωρείς λανθασμένη την απόφαση να μείνει στον ΠΑΟΚ;

«Δεν ξέρεις πότε είναι λάθος και πότε σωστή η κάθε κίνηση που κάνεις στη ζωή σου. Μπορεί για εμένα αυτό να είναι λάθος, αλλά για εκείνον σωστή. Θέλει χρόνο ώστε να κάνει το κάτι παραπάνω».

«Στο μυαλό μου έχω το ότι η ΑΕΚ Λάρνακας δεν έχει πάρει πρωτάθλημα και θα ήθελα να το πάρω»

Σχετικά με το νέο σου ξεκίνημα, τι σε έκανε να πεις το «ναι» στην ΑΕΚ Λάρνακας;

«Ήθελα να βρω ομάδα και είχα στα χέρια μου κάποιες προτάσεις, αλλά δεν ήταν αρκετά ικανοποιητικές. Άρχισα να μιλάω με την ΑΕΚ Λάρνακας και ήταν η μοναδική που έδειξε τόσο έντονο ενδιαφέρον για εμένα. Άκουσα καλά λόγια για το νησί αλλά και για τον συγκεκριμένο σύλλογο. Μου έδειξαν εξ αρχής εμπιστοσύνη και ήξερα ότι αν έλεγα το ''ναι'' θα ήμουν βασικό μέλος, επομένως κι εγώ και ο μάνατζέρ μου, Γιώργος Γουμάγιας, συμφωνήσαμε».

Είναι μία προοπτική το να μείνεις στην Κύπρο ή το βλέπεις ως μία εμπειρία ώστε να συμμετάσχεις σε άλλα πρωταθλήματα στο μέλλον;

«Είναι μία αρχή το να μείνω εδώ. Στο μυαλό μου έχω το ότι η ομάδα δεν έχει πάρει πρωτάθλημα και θα ήθελα να το πάρω. Παρακολουθούσα κυπριακό πρωτάθλημα πριν έρθω εδώ, αλλά κυρίως τα ντέρμπι».

Ποια από τις άλλες ομάδες ξεχωρίζεις μετά το πέρας των πρώτων αγωνιστικών;

«Η Ομόνοια έχει μία καλή ομάδα».

Η εμπιστοσύνη που σου έδειξε ο Τσάβι Ρόκα, είναι ένας λόγος για τον οποίο θέλεις να αποδώσεις καλύτερα;

«Έχω πίστη σε εμένα και στο παρελθόν μου, οπότε το διαχειρίζομαι».

Μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, υπάρχει κίνητρο ισχυρό στην ομάδα;

«Ναι, υπάρχει! Κυρίως για το πρωτάθλημα επειδή φαίνεται να το έχουν ανάγκη. Είναι καλό το κλίμα στην ομάδα, το ίδιο και η σχέση μου με τον καινούριο προπονητή, τον Χένινγκ Μπεργκ. Από τις πρώτες ημέρες με εμπιστεύτηκε και με έβαλε να παίξω αμέσως. Μου είπε ότι εκείνος έπαιρνε την ευθύνη επειδή ήθελε να παίξω και αυτό έδωσε και σε εμένα παραπάνω κίνητρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παραδέχθηκε έμμεσα πως αποβλήθηκε για το πανό ο Αταμάν-Τι υποστηρίζει
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
Το πανό στο Ελευθερία που έκανε... Τούρκο τον Αταμάν και έτρεξε στον διαιτητή για να αποβληθεί
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
«Ζητώ συγγνώμη για την αντίδραση μου από τον διαιτητή και από τον κόσμο, παρεκτράπηκα και δεν θα ξαναγίνει»
Ισόπαλο το μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα-Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στη Super League
Τρένο η Παρί στην μετά-Εμπαπέ εποχή-Η βαθμολογία και τα αποτελέσματα στην Ligue 1