Φθάνει στην Κύπρο το βαρύτιμο τρόπαιο του Ευρωμπάσκετ

Στην Κύπρο θα βρίσκεται το τρόπαιο του FIBA EuroBasket στις 21 Νοεμβρίου, με αφορμή τον αγώνα της Εθνικής Κύπρου με την «αργυρή» στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και στο EuroBasket 2022, Εθνική Γαλλίας, στην κλειστή αίθουσα «Ελευθερία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ως διοργανώτρια της τελικής φάσης του FIBA EuroBasket 2025, η Κύπρος θα αποτελέσει εντός του 2025 προορισμό του επίσημου trophy tour του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ και η έλευση του τροπαίου έγινε εφικτή λόγω του αγώνα για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ.

Όπως αναφέρεται, οι Κύπριοι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία, στο ματς Κύπρος-Γαλλία, να φωτογραφηθούν με το ιστορικό τρόπαιο, το οποίο, μεταξύ άλλων, σήκωσαν ο Νίκος Γκάλης το 1987, ο Μιχάλης Κακιούζης το 2005 και πιο πρόσφατα από όλους ο Ρούντι Φερνάντεζ ως αρχηγός της Ισπανίας το 2022.

Σημειώνεται ότι η Κύπρος μετέχει στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ εκτός ανταγωνισμού, όπως και οι συνδιοργανωτές Λετονία, Πολωνία και Φινλανδία, με τους αγώνες με Γαλλία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη και Κροατία για τα προκριματικά να αποτελούν σημαντικά τεστ για την Κύπρο -αγωνιστικά και οργανωτικά- για την τελική φάση που θα γίνει στο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό μεταξύ 28 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου 2025.

Προστίθεται ότι εννιά μήνες πριν το πρώτο τζάμπολ στη Λεμεσό θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση στις 21 Νοεμβρίου στο «Ελευθερία» στη Λευκωσία, στο πλαίσιο του αγώνα Κύπρος-Γαλλία, ενώ το τρόπαιο θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο παρκέ κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Πέραν από την παρουσία στον επόμενο επίσημο αγώνα της Εθνικής Κύπρου, τις ημέρες πριν και μετά το ματς, το τρόπαιο του FIBA EuroBasket θα «επισκεφθεί» την τελευταία προπόνηση της ομάδας του Χριστόφορου Λειβαδιώτη, καθώς και τους χορηγούς της ΚΟΚ και της διοργάνωσης, ενώ θα «περάσει» και από διάφορες τοποθεσίες ορόσημα της Κύπρου για φωτογράφηση, επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Σημειώνει, περαιτέρω, πως θα ανακοινώσει προσεχώς τις λεπτομέρειες αναφορικά με την πώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα της Κύπρου με τη Γαλλία στις 21 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Πρόεδρος ΚΟΚ: «Το πανό για την κατοχή αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα»
Αγνοούνται ο προπονητής και ένας αθλητής της Σταλ Νίσα στις πλημμύρες της Πολωνίας
Νέες δηλώσεις Αταμάν για το θέμα με το πανό-«Θυμωμένη και η διοίκηση του Παναθηναϊκού»
Παραδέχθηκε έμμεσα πως αποβλήθηκε για το πανό ο Αταμάν-Τι υποστηρίζει
O σύντροφος του Ραλφ Σουμάχερ απάντησε στα επικριτικά σχόλια της πρώην συζύγου του Γερμανού πιλότου
Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από Μακάμπι, αλλά κέρδισε το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης»
Το πανό στο Ελευθερία που έκανε... Τούρκο τον Αταμάν και έτρεξε στον διαιτητή για να αποβληθεί
Ο Στεφ Κάρι αναδεικνύει το θέμα του αναλφαβητισμού στο ντοκιμαντέρ «Sentenced»