Η πρώτη λίστα για το Ευρωπαϊκό Κλειστού 2025-Προκρίθηκαν ήδη Τραΐκοβιτς-Κουλιτσένκο

Περίπου έξι μήνες πριν από τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, στην πόλη Άπουλντορν της Ολλανδίας (6-9 Μαρτίου 2025), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ανήρτησε στις 12 Σεπτεμβρίου 2024 την πρώτη λίστα πρόκρισης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΚΟΕΑΣ, τα όρια απευθείας πρόκρισης ανακοινώθηκαν στις 23 Απριλίου 2024 και ισχύουν από τις 24 Φεβρουαρίου 2024 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2025. Στο διάστημα αυτό οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να επιτύχουν το υψηλό όριο απευθείας πρόκρισης που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ή θα πρέπει να βρίσκονται στις διαθέσιμες θέσεις συμμετοχής με βάση τη θέση τους στην ευρωπαϊκή κατάταξη στο αγώνισμά τους.

Αυτήν την περίοδο οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες ξεκουράζονται και σε λίγες ημέρες θα ξαναμπούν στη διαδικασία της προετοιμασίας για το πολύ σημαντικό 2025, στο οποίο ξεχωρίζουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου τον Σεπτέμβριο στο Τόκιο (13 - 21), το Παγκόσμιο Κλειστού τον Μάρτιο στη Νανζίνγκ (21 - 23), το Ευρωπαϊκό Κλειστού τον Μάρτιο στην Άπουλντορν (6 - 9) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων τον Ιούνιο (28 - 29) στο Μάριμπορ.

Όπως σημεώνεται, εξαιτίας του ότι δεν υπάρχει κλειστό στάδιο στην Κύπρο για να προπονούνται και να αγωνίζονται οι αθλητές, εναπόκειται στον καθένα αθλητή και καθεμιά αθλήτρια, σε συνεννόηση με τον προπονητή/προπονήτριά τους, αν θα βάλουν τον κλιεστό στίβο στον αγωνιστικό τους προγραμματισμό.

Προκρίθηκαν ήδη Τράικοβιτς και Κουλιτσένκο

Όπως και να έχει, το πώς θα προετοιμαστούν οι αθλητές και οι αθλήτριές για το μεγάλο αγωνιστικά 2025, θα το αποφασίσουν οι προπονητές και προπονήτριές τους. Σε ό,τι αφορά το Ευρωπαϊκό Κλειστού, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας τής κατάταξης «Στον δρόμο για το Άπουλντορν», υπάρχουν δύο σίγουρες εξασφαλισμένες συμμετοχές. Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2019 στη Γλασκόβη Μίλαν Τράικοβιτς, εξασφάλισε για 7η φορά (ρεκόρ) την παρουσία του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στα 60μ. με εμπόδια, με το εντυπωσιακό 7.53 (όριο 7.63) στο Παγκόσμιο της Γλασκόβης (2/3/24), το οποίο του έδωσε και την πρόκριση για τον τελικό.

Η δεύτερη απευθείας πρόκριση δεν σημαίνει αυτόματα και συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κλειστού το 2025, καθώς η Ελένα Κουλιτσένκο θα βρίσκεται στις ΗΠΑ, στον 4ο χρόνο σπουδών της στο Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια και από την ίδια ή το Πανεπιστήμιό της θα εξαρτηθεί η παρουσία της στο Άπουλντορν. Η 7η Ολυμπιονίκης του Παρισιού στο ύψος, ξεπέρασε το όριο του 1,96μ. με το παγκύπριο ρεκόρ και το χρυσό μετάλλιο στους τελικούς του NCAA (8/6/24), με το εντυπωσιακό 1,97μ. Αξιοσημείωτο το ότι αυτήν τη στιγμή με το 1,97μ. η Κουλιτσένκο είναι η 3η καλύτερη αθλήτρια στην Ευρώπη στο ύψος, ενώ ο Τράικοβιτς βρίσκεται στην 5η θέση των 60μ. με εμπόδια.

Από την ευρωπαϊκή κατάταξη, στις θέσεις πρόκρισης βρίσκονται αυτή τη στιγμή τρεις Κύπριες αθλήτριες, και η συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού το 2025 θα εξαρτηθεί από τις ίδιες και από την πορεία τους τη χειμερινή περίοδο. Η Ολίβια Φωτοπούλου βρίσκεται στην 25η θέση των 60 μέτρων όπου προκρίνονται 40, η Ναταλία Χριστοφή είναι στην 21η θέση των 60μ. με εμπόδια όπου προκρίνονται 32, ενώ η Φίλιππα Φωτοπούλου βρίσκεται στην 12η θέση του μήκους και στην Ολλανδία θα ταξιδεύσουν 18 αθλήτριες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Τοποθετήθηκε επίσημα ο ΠΑΟ για το πανό-«Είμαστε γνήσια πατριωτική ομάδα και ενωμένοι σαν γροθιά»
Πρόεδρος ΚΟΚ: «Το πανό για την κατοχή αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα»
Αγνοούνται ο προπονητής και ένας αθλητής της Σταλ Νίσα στις πλημμύρες της Πολωνίας
Νέες δηλώσεις Αταμάν για το θέμα με το πανό-«Θυμωμένη και η διοίκηση του Παναθηναϊκού»
Παραδέχθηκε έμμεσα πως αποβλήθηκε για το πανό ο Αταμάν-Τι υποστηρίζει
O σύντροφος του Ραλφ Σουμάχερ απάντησε στα επικριτικά σχόλια της πρώην συζύγου του Γερμανού πιλότου
Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από Μακάμπι, αλλά κέρδισε το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης»