Ο Σλοτ πάει για μια ακόμα κορυφή με τη Λίβερπουλ, στο ξεκίνημα του στο «Άνφιλντ»

Η Premier League επιστρέφει! Η 4η αγωνιστική του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο είναι πλέον προ των πυλών και κάνει σέντρα το μεσημέρι του Σαββάτου, με την αναμέτρηση της Σαουθάμπτον με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κοιτώντας κανείς το πρόγραμμα, θα διαπιστώσει πως το κορυφαίο παιχνίδι είναι αυτό της Τότεναμ με την Άρσεναλ την Κυριακή, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, θα στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στη συνάντηση της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Στο ματς του «Άνφιλντ», στο οποίο ο Άρνε Σλοτ έχει μία «χρυσή» ευκαιρία για δύο διαφορετικά πράγματα, τα οποία προφανώς και συνδέονται.

Αρχικά, μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπρέντφορντ. Ή έστω να μείνει στην ισοβαθμία, στην πρώτη θέση. Και εν συνεχεία, να κάνει νίκη με τον τρόπο που μας συνήθισε μέχρι τώρα: με «μηδέν» στην άμυνα και με ένα σκορ ελεγχόμενο!

Ανεξαρτήτως λοιπόν του αν το τελικό αποτέλεσμα θα είναι 2-0, 3-0 ή 1-0, το «μηδέν» στην άμυνα συνιστά και ρεκόρ για τη Λίβερπουλ. Διότι αυτομάτως, ο Ολλανδός προπονητής θα γίνει μόλις ο 5ος διαφορετικός στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, που θα κερδίζει τα τέσσερα πρώτα ματς της εκάστοτε σεζόν, συνδυάζοντάς τα με clean sheet.

Το έκανε πρώτη η Άστον Βίλα τη σεζόν 1900-01, ακολούθησε η Ίπσουιτς του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον το 1975 και έπειτα, δύο μόλις περιπτώσεις που έλαβαν χώρα στον «αιώνα» μας. Η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο το 2005 και η Μάντσεστερ Σίτι του Πελεγκρίνι, πριν από εννέα χρόνια!

Παρά ταύτα, σε ό,τι αφορά τον 21ο αιώνα, η περίπτωση του Άρνε Σλοτ είναι ακόμη πιο ιδιαίτερη. Διότι αν κερδίσει με «μηδέν» παθητικό και πάλι, τότε θα είναι ο μοναδικός που το καταφέρνει στην εποχή της Premier League, στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα του!

Μπορεί η Λίβερπουλ να του χαρίσει λοιπόν, ακόμη μία «πρωτιά», μετά το 3Χ3 στο ξεκίνημα; Σε μερικές ώρες από τότε θα το γνωρίζουμε, έχοντας φυσικά ως «όπλο» του το «Άνφιλντ»!

Δειτε Επισης

Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάρνσλεϊ 7-0: Με... περίπατο στους «16» του League Cup
Πρεμιέρα με γκολ και θέαμα στο Champions League
Φωνάζουν οι σταρ του ποδοσφαίρου-Απειλούν με απεργία λόγω επιπλέον παιγνιδιών
Έφθασε η ώρα του Champions League της νέας σεζόν
ΒΙΝΤΕΟ: Ο 17χρονος γιος του Ιμπραΐμοβιτς πέτυχε ένα γκολ που θα ζήλευε και ο πατέρας του
Όχι πριν το 2025 η ετυμηγορία για Μάντσεστερ Σίτυ στη «δίκη του αιώνα»
Έγινε άγαλμα, έδωσε το όνομα του σε αεροδρόμιο, τώρα θα έχει και το νόμισμά του ο Ρονάλντο-Φωτογραφίες
Νέο σοκ στη Μπαρτσελόνα-Χάνει τον Ντάνι Όλμο για τον επόμενο μήνα